Tänt i brasan

Godmorgon!

Natten har gått relativt bra och vi fick till och med lite sovmorgon. I denna familjen är det nämligen Filip som avgör när vi ska gå upp och han sov ända till halv 8. Det kändes skönt att få gå upp när det var ljust ute för omväxlings skull.

Vi gick ner tillsammans och tände en brasa. Det börjar bli så kallt både ute och inne nu, så vi får väl överväga att sätta på värmen så småningom, men just för tillfället så räcker det med att tända en mysig brasa på morgonen.

tvåbarnsmammaVi har tidigare haft en svart grind runt brasan, men eftersom den tar sån stor plats och är så ful att ha framme så tänkte vi försöka att ha tänt brasan utan den i år. Nu är ju Filip såpass stor och förståndig att han förhoppningsvis inte går fram och tar på kaminen. Så vi tänkte i alla fall att vi skulle prova nu när både jag och M kunde passa på och lära honom att elden är varm och ingenting man ska pilla på.

braskamin

Vi blev faktiskt rätt så förvånade över hur fort han förstod att brasan var varm. Han fattade med en gång att han inte skulle vara där och pilla och sprang förbi brasan och höll för ansiktet och skrattade åt värmen. Så där behöver vi nog inte oroa oss. Oskar däremot tyckte det var jättemysigt att sitta och kolla in i elden och jag har nog aldrig sett hans ögon bli så stora någon gång. Filip tyckte det var roligare att leka med min nya springvagn och klättrade upp i den och såg på elden därifrån istället.

tittut

Vi har precis ätit frukost hela familjen och nu sitter jag här och multitaskar – bloggar, sminkar mig och ammar samtidigt. Idag ska vi på shopping inne i Oslo centrum och sen efter det så ska vi träffa våra vänner Erika, Gustav och Nicole. Underbar lördag med andra ord!

2 reaktioner på “Tänt i brasan”

  • IL skriver:

    Var försiktiga! Även om han verkar fatta så glömmer barn av sig och det är så himla lätt att de skadar sig! Min lärare hade faktiskt nästan exakt samma situationen där han trodde att barnet hade lärt sig men sedan vände han sig om för en sekund och barnet glömde av sig och brände sina händer otroligt illa. Håll kollen minst sagt!

  • Mamma skriver:

    Håller med IL till fullo! De glömmer så fort i den åldern, jag har själv ett barn i samma ålder så jag vet! Sen kan det ju vara så att han tex halkar på golvet och flyger in i den- ta det säkra före det osäkra!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *