Blåbärskaka recept

Jag fick ett sånt extremt sötsug förut när vi kom hem från stan. Så det första jag gjorde när vi kom innanför dörren var att öppna skafferiet och se vad jag hade för ingredienser och såg att jag hade det mesta för att kunna göra en god kaka. Sen kom jag på att vi har mängder av blåbär i frysen från när vi plockade i skogen i somras, så då fick det bli att baka en smaskig blåbärskaka. blåbärskaka_recept

3 dl blåbär, 3dl vetemjöl, 3dl socker, 1tsk vaniljsocker, 100g smör, 2 ägg

Sätt på ugnen på 175 grader. Smält smöret och blanda i alla ingredienser, förutom bären, med hjälp av en slickepott. Smöra en form och häll i smeten, avsluta med att strö över blåbären. In i ugnen i 40 minuter. Färdigt!

blabarskaka_recept

Kakan är lite knäckig i smaken och blev helt enkelt gudomligt god och kan ätas rakt upp och ner som den är. Men vi i våran familj föredrar att ha lite vaniljsås till för att gotta till det lite extra.

mjuk_kaka_recept

Denna kakan blev till och med så god att M sa att det möjligen kunde vara det godaste jag någonsin bakat och det var ju inget dåligt betyg minsann! 😉

16 reaktioner på “Blåbärskaka recept”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *