Den bästa gatan

Godmorgon!

Fördelen med att vakna innan solen är att man få se den gå upp över horisonten.

soluppgangDet är så vackert både ute och inne när solen lyser in genom vardagsrumsfönstret. Vi har sovit rätt så bra i natt faktiskt. Oskar är faktiskt en väldigt snäll bebis och sover dom första timmarna när vi lagt oss i sin egen vagga som står jämte min sida av sängen. Sen när han vaknat första gången så lyfter jag över han till mig, ammar och sen somnar vi med varandra och vaknar lite då och då när det är dags för mat. Jag har inga som helst problem att vara vaken till och från, så länge jag har fått sova några timmar först, utan jag tycker bara det är mysigt att ha Oskar tätt intill mig och passar på att njuta av denna tiden vi har tillsammans nu när han är bebis. För sen när han är 6 månader så kommer vi att låta han sova i eget rum. Tror jag, det är i alla fall planen eftersom vi gjorde så med Filip och det gick så bra. Sen har jag inte tänkt att amma mycket längre än 6 månader heller och då finns det ingen anledning att han ska sova i samma rum som oss. Men vi får se, bara för att det gick så bra med Filip att byta rum vid den tiden så betyder inte det att detsamma gäller för Oskar. Så vi får ta det som det kommer när tiden är inne och det är dags för mig att sluta amma. 🙂

M har tänt i brasan här hemma och kokat en stor kanna med kaffe, så nu sitter vi här med våra små och ser på den brinnande elden och försöker vakna till liv och fundera på vad vi ska hitta på denna dagen.

morgon

Förresten, häromdagen när vi kom hem så hängde det någonting på vår ytterdörr. Både jag och M såg på varandra och undrade vad det var, men när vi kom fram till dörren så såg vi. Ett litet paket till Oskar från våra grannar. Jag har sagt det förr och säger det igen – vilka fantastiskt omtänksamma och fina människor vi bor jämte. Jag har alltid drömt om att få bo på en gata där alla hejar på varandra, är trevliga mot varandra och där barnen kan springa fritt och leka tillsammans. Och nu kan jag ju lugnt säga att alla mina drömmar har gått i uppfyllelse och vi har inte bara byggt vårt drömhus, utan vi har lyckats bygga huset på en drömgata med drömgrannar! 🙂 Hihi.

grannar

Det är inte mycket som ska till, men små söta gester som detta uppskattas så oerhört och får en att känna att folk omkring en faktiskt bryr sig! Åå, jag är så tacksam och lycklig över att bo här. <3

2 reaktioner på “Den bästa gatan”

 • Rebecca skriver:

  Alltså wow vilka jäkla bilder du tar!!! Den översta är så vacker att jag vill ha den på en tavla på min vägg! Du kan skapa en business vackra du..

  Kram!

  OSLOFRU SVAR:
  HIhi tack söta du 🙂

 • Johanna skriver:

  Varför finns det ingen anledning att sova i samma rum bara för att man inte ammar längre? Hur resonerar och tänker du där? Nyfiken^^

  OSLOFRU SVAR:
  Det fungerade bättre med Filip att lägga han i eget rum från den dagen jag slutade amma på nätterna. Då sov han hela nätterna eftersom han inte vaknade av att M snarkade 😛 Det är så lätt att väcka varandra och jag tror att barnen sover bättre om dom får ligga i ett tyst, mörkt rum för sig själva när dom blivit lite äldre och inte har samma behov av att äta på nätterna. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *