Träning efter graviditeten

Åååh jag är så ledsen över att jag inte kunde få komma igång med träningen så som jag önskat på grund av min dumma operation som jag gjorde i måndags.. Jag hade ju skrivit ett träningsschema förra veckan som jag sen skulle uppdatera idag. Men vi får helt enkelt skjuta på det till måndag istället då jag har fått OK från läkaren att börja med träningen om jag känner mig i form för det.

Men det passar ju rätt så bra att köra ”träning vecka för vecka” från måndag – måndag hädanefter.

traning_efter_graviditetJag känner mig mer taggad än någonsin på att få börja träna igen och komma igång efter min andra graviditet. Men bara för att jag inte får så vill jag det nog mer än vad jag egentligen vill om ni förstår vad jag menar! 😉 Huvudsaken är att jag tänker efter i kroppen nu och inte börjar för hårt, utan tar det försiktigt i starten. Så fram tills måndag (då träningen börjar på riktigt) så tänkte jag att jag skulle gå promenader, göra knipövningar och möjligen lyfta lite lättare vikter med armarna här hemma.

Sen är det ju självklart inte bara träningen som ska till för att komma i form efter graviditeten, utan det är också viktigt att äta rätt. Jag försöker att äta en kost som innehåller rätt så mycket järn eftersom mitt järnvärde fortfarande är rätt så lågt. Så det blir en del leverpastej, brockoli och persilja. Sen äter jag en massa C-vitamin i form av grapefrukt, apelsin och dricker mängder med citronvatten. Sen försöker jag hålla mig borta från sötsaker, men det är så otroligt svårt eftersom jag är ett riktigt kakmonster som älskar choklad. Så fram till måndag har jag bestämt mig för att jag faktiskt kan få unna mig en bulle till kaffet och en efterrätt efter middagen. Men sen är det noll tolerans mot godis i veckordagarna kan jag lova! Det gäller bara att bestämma sig helt enkelt, plus att det går mycket lättare att äta sunt när man börjat med ordentlig träning på dagarna.

Nu ska jag snart klä på mig och Oskar lite ytterkläder och sen gå en promenad till affären för att köpa lite middagsmat. Jag satt och googlade på lite nya recept förut och hittade ett middagstips på lax som jag blev sugen på. Jag är verkligen inte grym på matlagning, men jag tycker att det är kul att prova nya smaker och recept, så ibland när jag känner att tiden räcker till så brukar jag passa på att laga något helt nytt som vi aldrig ätit förr. Blir det inte bra så finns det alltid pizzerior med hemkörning! 😉

4 reaktioner på “Träning efter graviditeten”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *