Klä sig varmt

Godmorgon!

ulltröja

Det börjar bli riktigt kallt här hemma, både ute och inne, så hade jag inte haft två barn som ville gå upp i morses så hade jag gärna legat kvar under täcket en lång stund och värmt mig. Men istället får man hoppa upp ur sängen och klä sig varmt. Vi har fått en lista på kläder och ting som Filip ska ha med sig i barnehagen/förskolan, så som ullunderkläder, fleece, overall, vantar osv osv. Han har allting av det, men om han ska ha ett sett i förskolan så måste jag köpa extra. Phu, det är inte billigt att ha barnen i förskola inte. Förresten så är det några av er som frågat mig hur det fungerar när man har barn i förskola när man får ett barn till. I Sverige har jag fått höra att, även fast barnen har en 100% plats i förskola, så får dom bara gå 15timmar/veckan om man får ett syskon? Så är det inte i Norge, utan om du har ditt äldsta barn fulltid i förskolan och får ett barn till så är det ingen skillnad. Och det tycker jag verkligen är tur, för jag tror inte jag skulle fixa att ha båda barnen hemma på dagarna.. Jag tror heller inte att Filip skulle tycka det var kul för han älskar verkligen att leka med dom andra barnen på dagarna och det hade han nog saknat om han inte fick gå dit varje dag. Så den där 15timmarsgrejen i Sverige tycker jag är helt idiotisk och förstår inte riktigt meningen med det..

I alla fall, just nu sitter jag med båda pojkarna i soffan. Jag bloggar, Oskar ammar och Filip äter macka. Vi ska alldeles strax gå en promenad till förskolan och sen ska jag och minstingen åka och shoppa ett extra sett av allt till förskolan.

Idag är det, för övrigt, sista dagen för er att kunna delta i tävlingen som jag har pågående just nu. I samarbete med Jollyroom så tävlar vi ut en sprillrans ny joggingvagn från North 13.5, till ett värde av 2495 kr!! In och tävla HÄR!

walk_in_closet

Tävlingen avslutas ikväll kl 18.00, Lycka till! 😉

4 reaktioner på “Klä sig varmt”

 • Sojka skriver:

  Ja jag tycker också det är dåligt. Men betalar ju ändå för en fullplats. Dock kan barnet som går vid en viss ålder få gratis 15 timmars förskola men måste då vara hemma på lov. Jag tycker de kunde gått mindre men ändå varje dag typ.

  OSLOFRU SVAR:
  Mmm det är väldigt speciellt.. :/

 • Gunilla skriver:

  Nu var det några år sen mina var små men då fick de inte vara kvar på förskolan när de fick syskon o det fungerade bra. Visst klarar man att ha syskonen hemma. Slapp stress att passa tider o vi var på öppna förskolan o de slapp att smittas av infektioner så det finns för o nackdelar med allt!

  OSLOFRU SVAR:
  Klart det är för och nackdelar med allt som du säger 🙂

 • Em* skriver:

  Jag tycker att det är jätte tråkigt att barnen inte får gå fulltid när de får ett syskon. Jag hade det jätte jobbigt när Corey kom och J jobbade. Leon behövde aktiveras och leka med andra barn medan jag behövde vara med Corey. Dessutom var Leon otroligt svartsjuk på Corey vilket gjorde det jätte svårt för mig att tex amma i lugn och ro då Leon kastade saker på Corey mm.

  Jag tycker helt enkelt som dig, att det borde vara som i Norge så att det stora barnet får sin tid med andra barn i sin egna ålder, för det behöver dem. Och dessutom är det frivilligt att behålla det stora barnet hemma om det fungerar bra och om man vill det. 🙂

  OSLOFRU SVAR:
  Förstår verkligen det.. Helt otroligt vad konstig den regeln i Sverige är. Det borde vara väldigt många som klagar på att dom gör så? Hmm..

 • mimmi skriver:

  När jag fick första barnet var hon hemma helt till 6 års ålder. Då gick hon 15 tim/v. Vi gick minst tre ggr i veckan till en öppen fsk där två vånner var som också hade barn hemma länge. Vi var med i en kyrkus barngrupp också. Och en skogsmulle-grupp. Då var vi ute i skogen några timmar med en ledare. Aldrig hade vi tråkigt iaf.
  Min yngsta var hemma 4 år. Då började hon 15 tim förskola. Jag jobbade kväll tre kv/vecka och var hemmafru dagtid. Jag gav mina barn massa tid och skoj. Vi spelade spel och pysslade om vi inte var på öppna fsk. Det gör vi än idag. Mina barn lärde sig fort räkba och färger. De var sociala och glada.
  Vi firade Lucia och midsommar med öppna fsk.
  Är de började fsk så var lärarna imponerade över att de varit hemma så länge och ”ändå kunde allt”.
  Många fsk lärare håller med om att ett litet barn eg inte behöver träffa andra barn flera timmar om dagen.
  Man får göra som man själv vill. Men det funkar faktiskt att ha dem hemma lite mer om man kan. Mina barn har alltid varit hemma alla lov och inte gått på fritids. Funkat bra för oss. 😀 kram på dig

  OSLOFRU SVAR:
  Låter som att ni har haft det väldigt mysigt tillsammans 🙂 Det är klart det fungerar för vissa, men kanske inte för alla 🙂 Kram på dig

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *