Kolakakor recept

Som ni kanske vet så älskar jag att baka när det är så enkelt som möjligt och när det går så snabbt som möjligt tills man får avnjuta kakorna. Det värsta som finns är att smaka på en god smet och sen vänta flera timmar tills man får smaka på resultatet. Så igår provade vi oss på ett busenkelt recept på kolakakor och det receptet tänkte jag dela med mig till er.

Ingredienser: 100g smör, 1dl socker, 1msk vaniljsocker, 1tsk bakpulver, 2dl mjöl, 1msk ljus sirap

kolakakor_receptSätt ugnen på 175grader. Vispa socker och smör med elvisp. När du gjort det så häller du i resten av ingredienserna och blandar dom snabbt med händerna. Häll ut lite mjöl på en bänk och dela upp degen i 4 högar. Rulla ut högarna i långa längder och lägg på bakplåtspapper på en plåt. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter tills kakorna blivit gyllenbruna. Jag gillar mina kakor sega så därför tar jag ut dom när dom fortfarande är rätt så ljusa. Sen delar du längderna till små kakor, låt svalna och sen är dom klara att servera! 😉

kolakakor_enkelt_receptSupergoda till en kopp kaffe eller ett kallt glas mjölk! 🙂

För övrigt så måste jag bara berätta att M och Filip har åkt iväg till sjukhuset igen. Det som vi trodde var sk ”höstblåsor” blev bara värre och värre, så vi bestämde oss för att ringa till doktorn och fråga vad det kunde vara och då bad dom oss om att komma in med en gång eftersom det kunde vara en allergisk reaktion på penicillinet. Phu, det känns aldrig som att det här eländet aldrig kommer att gå över…

6 reaktioner på “Kolakakor recept”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *