Preventivmedel

Ja, vad tänker jag om preventivmedel nu när mina två barn är födda?

kopparspiralEftersom jag har väldiga problem med min hy och fått enorma utslag av akne så fort jag satt i hormonspiral, ätit p-piller eller haft p-stav så önskar jag inte längre att tillföra några som helst hormoner i min kropp.. Så alternativen var först det där som alla pratar om – Natural Cycles, men nu har ju dom fått massor utav negativ kritik och eftersom den här termometern inte verkar vara så pålitlig så vågar jag mig inte på att testa den. Så det enda alternativet jag har är kopparspiral.

Är det någon som har eller har haft kopparspiral? Är det bra?

Jag har hört att man kan få väldigt ont om man har haft mensvärk innan så kan man få ännu ondare nu, plus att man får betydligt mycket mer rikligare blödningar… Men just nu känner jag att det är mitt enda alternativ, så vi får helt enkelt prova och se hur det går. Är det helt jävligt så får jag väl ta ut den och hoppas på det bästa. Om vi får en liten plutt till så är det väl helt enkelt meningen att vi ska vara en trebarnsfamilj 😉 Hehe.

Nä då, jag ska ge kopparspiralen en chans i alla fall och verkligen hoppas att det passar mig. Jag har tid nu på fredag att sätta i den och jag är lite nervös över om det kommer göra ont eller vara obehagligt, men jag har ju några dagar på mig nu att förbereda mig.

Nu har i alla fall min akne försvunnit och det enda som återstår är lite ärr på kinderna som jag håller på att få hjälp att ta bort med laser och kontinuerliga ansiktsbehandlingar. Så hormoner är absolut inget alternativ och jag tycker egentligen inte att någon borde stoppa i sig p-piller och annan skit i sin kropp. Det kan ju omöjligt vara bra egentligen? Tyvärr så är ju alternativen så få, vilket tvingar dom flesta tjejer att börja med hormonstarka preventivmedel 🙁 Vi får verkligen hoppas att dom kommer på något bättre alternativ, och kanske till och med ett preventivmedel för pojkar. För varför måste egentligen det vara upp till oss tjejer att förhindra en graviditet? Det är väl egentligen lika mycket männens uppgift att se till att skydda sig? Hmm.. Aja. Det finns ingenting jag kan göra någonting åt tyvärr. Så kopparspiral på fredag är min lösning på detta, så får vi hålla alla tummar och tår att det är preventivmedlet för mig! 😉

 

29 reaktioner på “Preventivmedel”

 • emma skriver:

  Varför inte kondomer? 🙂

  OSLOFRU SVARAR:
  Jobbigt 😛

 • emma skriver:

  Varför inte kondomer? 🙂

  OSLOFRU SVARAR:
  Jobbigt 😛

 • Martha skriver:

  Jag kan verkligen rekommendera natural cycles. Man behöver inte använda deras termometer. Jag hade en annan. Sålänge man har en termometer som visar två decimaler så spelar det ju ingen roll vilken. Appen och en termometer så är det bara att köra sedan 🙂

 • Martha skriver:

  Jag kan verkligen rekommendera natural cycles. Man behöver inte använda deras termometer. Jag hade en annan. Sålänge man har en termometer som visar två decimaler så spelar det ju ingen roll vilken. Appen och en termometer så är det bara att köra sedan 🙂

 • Il skriver:

  Kondomer är ju inte jobbigt eller hur gör ni när ni använder det? 😀 Tar en sekund för min man att ta på den om man säger så – inte direkt supersvårt?

 • Il skriver:

  Kondomer är ju inte jobbigt eller hur gör ni när ni använder det? 😀 Tar en sekund för min man att ta på den om man säger så – inte direkt supersvårt?

 • Amanda skriver:

  Jag har använt Natural Cycles sedan augusti förra året och trots att jag hade sex på en ”okej dag för sex”, så blev jag gravid för 2 mån sedan. Pga vissa omständigheter så fanns det inget val för mig än att göra en abort och det gjorde jag i fredags… så nu är jag väldigt skeptisk för denna produkt i framtiden, samtidigt som jag inte vill använda något med hormoner i framtiden. Kondom funkar väl men som du säger, det är inte skitkul. Vet inte riktigt vad jag ska välja som är ”naturligt” för kroppen.

 • Amanda skriver:

  Jag har använt Natural Cycles sedan augusti förra året och trots att jag hade sex på en ”okej dag för sex”, så blev jag gravid för 2 mån sedan. Pga vissa omständigheter så fanns det inget val för mig än att göra en abort och det gjorde jag i fredags… så nu är jag väldigt skeptisk för denna produkt i framtiden, samtidigt som jag inte vill använda något med hormoner i framtiden. Kondom funkar väl men som du säger, det är inte skitkul. Vet inte riktigt vad jag ska välja som är ”naturligt” för kroppen.

 • Jessica skriver:

  Jag har kopparspiral och är såå nöjd, jag har aldrig klarat av hormonerna i p-piller och liknande. Jag blöder lite mer än vad jag gjorde innan men det är verkligen så värt det. Det är så individuellt hur man reagerar men jag hoppas att den kommer fungera lika bra för dig som den har gjort för mig 🙂

 • Jessica skriver:

  Jag har kopparspiral och är såå nöjd, jag har aldrig klarat av hormonerna i p-piller och liknande. Jag blöder lite mer än vad jag gjorde innan men det är verkligen så värt det. Det är så individuellt hur man reagerar men jag hoppas att den kommer fungera lika bra för dig som den har gjort för mig 🙂

 • mimmi skriver:

  Jag hade hormonspiral i fem år och var nöjd. Nu äter jag cerazette och lööv them. Har ingen mens eller mensvärk !
  Kram

 • mimmi skriver:

  Jag hade hormonspiral i fem år och var nöjd. Nu äter jag cerazette och lööv them. Har ingen mens eller mensvärk !
  Kram

 • Linnea skriver:

  Hej, jag använder kopparspiral. Det gör rätt ont när man sätter in den (det gör mindre ont om man fått barn). Det kan göra ont i ett par dagar men med en värmedyna och värktabletter går det helt okej 🙂
  Dock kan man få rikligare mens och mer mensvärk, men för mig funkar det prima! 🙂

 • Linnea skriver:

  Hej, jag använder kopparspiral. Det gör rätt ont när man sätter in den (det gör mindre ont om man fått barn). Det kan göra ont i ett par dagar men med en värmedyna och värktabletter går det helt okej 🙂
  Dock kan man få rikligare mens och mer mensvärk, men för mig funkar det prima! 🙂

 • Celine skriver:

  Heej Susanna!
  Hoppas ni har haft härlig jul och nyår : )
  Jag har en kompis som har p-stav, enligt henne är det bäst. Men när det gäller huden vet jag inte riktigt…..Jag har inte hört nåt om det.
  Själv använder jag kondom, även om det kan var jobbigt. Hehe

  Puss!

 • Celine skriver:

  Heej Susanna!
  Hoppas ni har haft härlig jul och nyår : )
  Jag har en kompis som har p-stav, enligt henne är det bäst. Men när det gäller huden vet jag inte riktigt…..Jag har inte hört nåt om det.
  Själv använder jag kondom, även om det kan var jobbigt. Hehe

  Puss!

 • oslofru skriver:

  Tack snälla för alla era kommentarer, tips och råd! Jag kommer att gå för en kopparspiral denna gången och hoppas att det kommer att passa mig. Jag antar att det är väldigt individuellt vad man tycker är bäst 😉
  Kram till er alla

 • oslofru skriver:

  Tack snälla för alla era kommentarer, tips och råd! Jag kommer att gå för en kopparspiral denna gången och hoppas att det kommer att passa mig. Jag antar att det är väldigt individuellt vad man tycker är bäst 😉
  Kram till er alla

 • oslofru skriver:

  Tack snälla för alla era kommentarer, tips och råd! Jag kommer att gå för en kopparspiral denna gången och hoppas att det kommer att passa mig. Jag antar att det är väldigt individuellt vad man tycker är bäst
  Kram till er alla

 • oslofru skriver:

  Tack snälla för alla era kommentarer, tips och råd! Jag kommer att gå för en kopparspiral denna gången och hoppas att det kommer att passa mig. Jag antar att det är väldigt individuellt vad man tycker är bäst
  Kram till er alla

 • Märta skriver:

  Hej Susanna!

  Koppar spiralen är bra om du inte vill få dålig hy. För mig funkar inte dock. Gjorde ont och ta in den och man kännr av den när man har sex.. skulle inte rekommendera den till någon!

  om jag hade varit du hade jag testat Diane ppiller googla på det. ÄR inte som vanliga ppiller då dem hjälper till mot acne benägen hy och hjälper även mot fett hår. Har flera kompisar som är nöjda med dem! man behöver inte ha grov acne heller. Dem är absolut inte farliga! Dem är grymma. och man får regelbunden mens. Jag vet inte hur det är i Norge men i Sverige måste en läkare skriva ut dem och inte en barnmorska. Lugnar ner huden och man får mindre fettigt hår!! hur bra som helst. Kolla på nätet!

  Kram

 • Märta skriver:

  Hej Susanna!

  Koppar spiralen är bra om du inte vill få dålig hy. För mig funkar inte dock. Gjorde ont och ta in den och man kännr av den när man har sex.. skulle inte rekommendera den till någon!

  om jag hade varit du hade jag testat Diane ppiller googla på det. ÄR inte som vanliga ppiller då dem hjälper till mot acne benägen hy och hjälper även mot fett hår. Har flera kompisar som är nöjda med dem! man behöver inte ha grov acne heller. Dem är absolut inte farliga! Dem är grymma. och man får regelbunden mens. Jag vet inte hur det är i Norge men i Sverige måste en läkare skriva ut dem och inte en barnmorska. Lugnar ner huden och man får mindre fettigt hår!! hur bra som helst. Kolla på nätet!

  Kram

 • Julia Andersson skriver:

  Jag har koppar spiral sedan i höstas! Och det funkar utmärkt! Men det som Märta påstår att man känner av den när man har sex stämmer inte! Hon på barnmorske mottagningen sa faktiskt till att om jag känner något vid samlag skulle jag komma tillbaka för då ahr den inte hamnat rätt 🙂 Så sitter den rätt ska man inte känna av den 🙂 Jag tycker det är såå skönt att slippa tänka på att ta piller m.m så kopparspiral känns toppen! All lycka till dig och vad du än väljer så blir det bra 😀

 • Julia Andersson skriver:

  Jag har koppar spiral sedan i höstas! Och det funkar utmärkt! Men det som Märta påstår att man känner av den när man har sex stämmer inte! Hon på barnmorske mottagningen sa faktiskt till att om jag känner något vid samlag skulle jag komma tillbaka för då ahr den inte hamnat rätt 🙂 Så sitter den rätt ska man inte känna av den 🙂 Jag tycker det är såå skönt att slippa tänka på att ta piller m.m så kopparspiral känns toppen! All lycka till dig och vad du än väljer så blir det bra 😀

 • Tips!

  Läs på pessar.nu om moderna silikonpessar. Cervixpessaret FemCap är insatt kontinuerligt. Känns inte. Du tar ut det varannan dag tvättar av det , på med ny gel och in igen. Supersmidigt och effektivt över 92% effektivt ( P-piller 91%) om du använder det normalt, högre effektivitet om du är supernoga.
  Behöver inte prövas ut.

  Bra att lära sig fertilitetsförståelse och på sekretet exakt se när du är fertil. Sekretet från livmoderhalsen som förändras under cykeln samlas upp i FemCap koppen så du har tvärkoll.
  familjeplanering.se sekretmetoden.se dinrytm.se Justisse.com

  Vissa mår okej med kopparspiral. Andra inte. Läs mer på kopparspiral.blogspot.se Finns en FB sida med nästan 900 kvinnor som diskuterar sina biverkningar av kopparjonöverskott. Forskning på detta görs inte då det inte är lönsamt.

  Pessar är helt biverkningsfritt och preventivgelen är BRA för slidan.
  Webshopen heter gronabarnmorskan.se och skickar även till Norge. Momsfritt.
  Vet din partner att han inte vll ha fler barn så är vasektomi en enkel metod, så kan han njuta av sex framöver utan att vara orolig för att bli ofrivillig pappa. Förbättra potensen för de flesta. Går att frysa in sperma för egen bekostnad i alla fall i Sverige, för de män som tänker att de kanske kommer träffa nåt ungt på äldre dar som vill ha dem som spermieleverantörer …

  Lycka till med ditt liv fritt från syntetiska hormonstörande ämnen…

  Vänligen
  Gröna Barnmorskan

 • Tips!

  Läs på pessar.nu om moderna silikonpessar. Cervixpessaret FemCap är insatt kontinuerligt. Känns inte. Du tar ut det varannan dag tvättar av det , på med ny gel och in igen. Supersmidigt och effektivt över 92% effektivt ( P-piller 91%) om du använder det normalt, högre effektivitet om du är supernoga.
  Behöver inte prövas ut.

  Bra att lära sig fertilitetsförståelse och på sekretet exakt se när du är fertil. Sekretet från livmoderhalsen som förändras under cykeln samlas upp i FemCap koppen så du har tvärkoll.
  familjeplanering.se sekretmetoden.se dinrytm.se Justisse.com

  Vissa mår okej med kopparspiral. Andra inte. Läs mer på kopparspiral.blogspot.se Finns en FB sida med nästan 900 kvinnor som diskuterar sina biverkningar av kopparjonöverskott. Forskning på detta görs inte då det inte är lönsamt.

  Pessar är helt biverkningsfritt och preventivgelen är BRA för slidan.
  Webshopen heter gronabarnmorskan.se och skickar även till Norge. Momsfritt.
  Vet din partner att han inte vll ha fler barn så är vasektomi en enkel metod, så kan han njuta av sex framöver utan att vara orolig för att bli ofrivillig pappa. Förbättra potensen för de flesta. Går att frysa in sperma för egen bekostnad i alla fall i Sverige, för de män som tänker att de kanske kommer träffa nåt ungt på äldre dar som vill ha dem som spermieleverantörer …

  Lycka till med ditt liv fritt från syntetiska hormonstörande ämnen…

  Vänligen
  Gröna Barnmorskan

 • Märta!
  Diane är absolut inte riskfria, du får helt enkelt inte sprida såna osanningar.
  Självklart får ingen mens av p-piller. De slår ut hela den normala cykeln, du är fejkgravid light och har varken ägglossning eller mens. Utan bortfallsblödningar när kroppen inte tillförs syntetiska hormoner. Det finns anledningar till att läkare skriver ut dem. Och de är INTE positiva.

  Gröna Barnmorskan som är Leg barnmorska

 • Märta!
  Diane är absolut inte riskfria, du får helt enkelt inte sprida såna osanningar.
  Självklart får ingen mens av p-piller. De slår ut hela den normala cykeln, du är fejkgravid light och har varken ägglossning eller mens. Utan bortfallsblödningar när kroppen inte tillförs syntetiska hormoner. Det finns anledningar till att läkare skriver ut dem. Och de är INTE positiva.

  Gröna Barnmorskan som är Leg barnmorska

 • Anna skriver:

  Jag har kopparspiral och jag tycker att det fungerar super. Har även jag två barn. Har inte mer mensvärk än vanligt och blöder inte alls särskilt mycket. Hoppas att du hittar ett alternativ som passar dig bra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *