Åsikter kring plastikkirurgi

Godmorgon på er!

Det blev lite mycket igår och jag hade inte en tanke på bloggen efter att jag åkt hemifrån på eftermiddagen.. Jag hade nämligen så många andra tankar som snurrade omkring i mitt huvud. Ska jag, ska jag inte? Osv…

Igår var jag nämligen på konsultation hos plastikkirurgen som gjorde mina bröst i 2008. Efter att ha fött och ammat två barn så ser inte mina bröst längre ut som dom en gång i tiden gjorde.

Just nu känner jag mig inte vacker längre och allt som har med min kropp och framför allt med mina bröst att göra får mig att känna mig som en matproducerande maskin till mina barn. Nu har jag slutat med amningen och eftersom mina barn inte längre behöver mina bröst så vill jag gärna ha tillbaka dom för mig själv. Men så som dom är nu är varken vackert eller bekvämt. Eftersom mina bröst växte enormt under min första graviditet så töjdes huden ut och siliconet lossnade från sitt fäste. Sen när all mjölk försvann och jag slutat amma så blev brösten mindre, men huden drog inte ihop sig.. Det tunga siliconet var kvar i den uttöjda huden, men mina egna bröst var liksom borta..

Eftersom siliconet inte sitter fast helt så kan man alltså flytta på inläggen vilket har gjort att jag har väldigt ibland när protesen inte ligger på rätt plats. Jag måste ha en tight sporttopp på mig jämt, för om jag skulle gå toppless och tex ligga ner så kan det hända att siliconet vänder sig vilket gör fruktansvärt ont.  Jag vill alltså inte genomgå en bröstoperation Bara för syns skull, utan jag känner att jag Måste göra det för att jag inte ska ha ont..

Vi kommer ta ut dom gamla inläggen, lyfta upp och strama åt huden och lägga i nya siliconinlägg. Så nu ska jag äntligen få fasta, fina tuttar igen! Jippiii! 🙂 Dock kommer denna operation inte ske på en och samma gång. Han som ska göra denna operationen har jobbat med detta i snart 30 år och efter hans erfarenhet så har det aldrig blivit helt bra att ta ut, lyfta upp Och lägga i nytt på samma gång. Så jag kommer först att göra ett bröstlyft och ta ut mina nuvarande proteser. Sen kommer jag att gå så i 3 månader innan jag kan genomgå en ny operation för att lägga i nytt silicon.

Vem vet, jag kanske blir jättenöjd med små tuttar som sitter på rätt plats och väljer att inte genomgå den andra operationen, men om jag känner mig själv rätt så kommer jag att sakna att ha lite volym i brösten. Men vi får helt enkelt se hur jag känner när första skedet i denna processen är över..

Jag är enormt tacksam och glad över att jag har möjlighet att göra en sån här operation över huvud taget. Det är inte alla som har råd eller vågar och därför går med komplex hela sina liv. Jag skulle varken må bra fysiskt eller psykiskt av att se ut så som jag gör idag så därför väljer jag att göra någonting åt det.

Operationen kommer att kosta närmare 100.000kr, vilket svider rätt så mycket, men samtidigt så känner jag att det är värt varenda öre.

Jag vet att vi alla har delade meningar angående om det är rätt eller fel med plastikoperationer och jag respekterar allas åsikter. Jag, personligen, lever livet och vill göra det på alla bästa möjliga sätt. Jag vill vara lycklig med den jag är och hur jag ser ut och det sista jag vill gå och fundera på eller vara missnöjd över är hur en kroppsdel på mig ser ut. Nu tänker ni säkert ”Ja men sluta tänk på det” eller ”Är det så himla viktigt?” -Sluta tänka på det är en omöjlighet för mig. Jag ser mig i spegeln dagligen och blir ständigt påmind över hur jag ser ut. Och om det är så himla viktigt? Jo, jag menar att det är det. Jag tycker att det är viktigt att man mår bra i sin egen kropp och om jag mår bättre av att ha fasta och fina bröst så tycker jag att det är helt fantastiskt bra att möjligheten finns att få det. Sen menar jag inte att det är så Alla ska se ut, eller att det finns några rätt eller fel när det kommer till utseende. Utan huvudsaken är att var och en mår bra i den kroppen man har och om man önskar att ändra på en detalj som får en att må bättre så menar jag att det inte är några fel att göra det.

Jag kan prata om detta ämnet i evigheter, men jag tror inte att det spelar någon roll vad jag säger. Vi alla har våra olika meningar och tycker och tänker som vi vill. Hoppas ni i alla fall respekterar mig och förstår varför jag önskar att genomgå denna operationen.

Ni får gärna berätta för mig hur ni tänker kring detta. Har du själv genomgått en sån här operation? Hur ser du på dig själv efter din förlossning? Det är alltid kul att få ta del kring era tankar och få veta lite hur ni har det i era liv, så kommentera gärna 🙂

Jag lovar att hålla er uppdaterade om hur det går, men kan berätta att första operationen kommer att ske redan nästa torsdag, den 28e januari! (Tiden är ändrad! På grund av att jag ammat och precis slutat så måste jag vänta två månader innan man kan operera pga hög blödningsrisk. Så därför är min nya tid för operation den 17e mars)

Massor med kramar till er alla 🙂

( Alla får ha åsikter och skriva sakliga kommentarer,men elaka,

onödiga kommentarer godkänns inte i detta inlägg.

Sen kan det komma felmeddelande när ni försöker att kommentera med ”smilies”

Så skriv kommentarer utan några ”smilies” så ska det gå bra!)

23 reaktioner på “Åsikter kring plastikkirurgi”

 • MF skriver:

  Det är väl upp till var och en. 100 000 låter dock helt sinnessjukt men har man pengarna så visst. Däremot att ta lån för det är ju kanske inte nån höjdare eftersom det inte är en investering.

  Jag förespråkar alltid att man ska lära sig att älska sig själv som man är och som man ser ut och det är de jag kommer att lära mina barn men är det en hälsorisk som ditt låter så har man inte så mycket val. Jag skulle skippat att lägga i nytt Silicon däremot, det känns lite 90-tal på nåt sätt. Eller så hade jag tagit mindre. Jag tycker det är synd att vi är så kuvade under utseendehets så att vi är beredda att sövas och göra ett allvarligt ingrepp (det är ju alltid en risk) men det är inte konstigt när vi är uppfostrade av hela samhället att vi aldrig duger som vi är. Just bröst är jobbigt, skulle vilja förminska mina rejält men tänker att det är isåfall ingen idé fören efter eventuella barn för då blir de ju förstört ändå. Får se om jag tycker det är värt det eller inte. Handlar inte så mkt om yta utan att det gör ont och är jobbigt med för stora. För mig är det viktigast att mina framtida barn aldrig, aldrig någonsin ska vilja operera sig, kommer jobba stenhårt för det så gott det går!

 • MF skriver:

  Det är väl upp till var och en. 100 000 låter dock helt sinnessjukt men har man pengarna så visst. Däremot att ta lån för det är ju kanske inte nån höjdare eftersom det inte är en investering.

  Jag förespråkar alltid att man ska lära sig att älska sig själv som man är och som man ser ut och det är de jag kommer att lära mina barn men är det en hälsorisk som ditt låter så har man inte så mycket val. Jag skulle skippat att lägga i nytt Silicon däremot, det känns lite 90-tal på nåt sätt. Eller så hade jag tagit mindre. Jag tycker det är synd att vi är så kuvade under utseendehets så att vi är beredda att sövas och göra ett allvarligt ingrepp (det är ju alltid en risk) men det är inte konstigt när vi är uppfostrade av hela samhället att vi aldrig duger som vi är. Just bröst är jobbigt, skulle vilja förminska mina rejält men tänker att det är isåfall ingen idé fören efter eventuella barn för då blir de ju förstört ändå. Får se om jag tycker det är värt det eller inte. Handlar inte så mkt om yta utan att det gör ont och är jobbigt med för stora. För mig är det viktigast att mina framtida barn aldrig, aldrig någonsin ska vilja operera sig, kommer jobba stenhårt för det så gott det går!

 • johanna skriver:

  Jag har funderat i många många år över operation men aldrig kommit till skott. Mina bröst har hållt sig otroligt bra trots tre barn som alla ammats. Dem är helt ok men lite små och jag är rädd att om jag går ner ännu mer så försvinner de helt. Min man har sagt att om jag går ner 10 kg så stöttar han mig i en operation.

 • johanna skriver:

  Jag har funderat i många många år över operation men aldrig kommit till skott. Mina bröst har hållt sig otroligt bra trots tre barn som alla ammats. Dem är helt ok men lite små och jag är rädd att om jag går ner ännu mer så försvinner de helt. Min man har sagt att om jag går ner 10 kg så stöttar han mig i en operation.

 • mimmi skriver:

  Jag har inget att jämföra med för mina bröst har alltid varit som hängiga strumpor med melon i. Jag pushar upp dem med bh. När jag var yngre tyckte jag inte om dem. Nu är jag snart 42 och upplevt så mkt under mitt liv att jag inte bryr mig längre. Pushar upp dem och trots det och 30kg+ så får jag komplimanger. Många sagt jag lyaer innifrån ut. 🙂
  Lycka till med din op. 🙂 kram

 • mimmi skriver:

  Jag har inget att jämföra med för mina bröst har alltid varit som hängiga strumpor med melon i. Jag pushar upp dem med bh. När jag var yngre tyckte jag inte om dem. Nu är jag snart 42 och upplevt så mkt under mitt liv att jag inte bryr mig längre. Pushar upp dem och trots det och 30kg+ så får jag komplimanger. Många sagt jag lyaer innifrån ut. 🙂
  Lycka till med din op. 🙂 kram

 • Jessica skriver:

  Jag har själv opererat mig och förstår precis hur du känner! Jag kommer också göra om min men vi vill ha ett barn till så jag ska vänta. Varför åker du inte till Sverige och gör det istället? Det kostar ungefär hälften så mycket. Fast blir kanske lite jobbigt med återbesök och så

 • Jessica skriver:

  Jag har själv opererat mig och förstår precis hur du känner! Jag kommer också göra om min men vi vill ha ett barn till så jag ska vänta. Varför åker du inte till Sverige och gör det istället? Det kostar ungefär hälften så mycket. Fast blir kanske lite jobbigt med återbesök och så

 • jennie skriver:

  Jag vill gärna göra en op på mina bröst sen när jag är klar med barn. Har alltid haft stor, men vill gärna att dom ska sitta på plats.

  Hoppas du blir nöjd. Stor kram.

 • jennie skriver:

  Jag vill gärna göra en op på mina bröst sen när jag är klar med barn. Har alltid haft stor, men vill gärna att dom ska sitta på plats.

  Hoppas du blir nöjd. Stor kram.

 • Nat skriver:

  Klart du ska fixa dom så du slipper ha ont

 • Nat skriver:

  Klart du ska fixa dom så du slipper ha ont

 • Aaa skriver:

  Hej! Som jag har sagt tidigare så är jag emot plastikoperationer generellt. Och i synnerhet hos unga vackra människor. Att du opererar dina bröst i nuläget förstår jag fullt ut. Men om man t ex låter bli att operera brösten tills man har skaffat barn så slipper man göra så många operationer. Och om man börjar med t ex fillers tidigt måste man bli superrynkig i min ålder (40)? Dvs helt beroende av fillers då man tänjt ut huden redan tidigare.
  Sen kan jag tycka att människor 40+ med ”duckface” också ser tragiska ut- om man opererar sig så måste det vara ”osynligt”. Ämnet är inte laddat för mig annat att jag mår illa över hur mycket pengar någon tjänar på unga skönheter som vill göra sig ”ännu bättre”… jag tror helt enkelt inte på det! Mvh

 • Aaa skriver:

  Hej! Som jag har sagt tidigare så är jag emot plastikoperationer generellt. Och i synnerhet hos unga vackra människor. Att du opererar dina bröst i nuläget förstår jag fullt ut. Men om man t ex låter bli att operera brösten tills man har skaffat barn så slipper man göra så många operationer. Och om man börjar med t ex fillers tidigt måste man bli superrynkig i min ålder (40)? Dvs helt beroende av fillers då man tänjt ut huden redan tidigare.
  Sen kan jag tycka att människor 40+ med ”duckface” också ser tragiska ut- om man opererar sig så måste det vara ”osynligt”. Ämnet är inte laddat för mig annat att jag mår illa över hur mycket pengar någon tjänar på unga skönheter som vill göra sig ”ännu bättre”… jag tror helt enkelt inte på det! Mvh

 • Elo skriver:

  Jag känner typ Varför bry sig så mycket eller göra så stor grej av det?

  De som inte bryr sig om sin kropp eller hur deras bröst ser ut, är nöjda med sig själv som de är eller inte bryr sig om sitt utseende i samma utsträckning, skönt för dem då de behöver inte må dåligt över det.
  De som kan tänka sig att operera sig, inte tycker att detta är något negativt och som har ekonomin till det, skönt för dem att de inte behöver må dåligt för det 🙂
  Varför ska de två olika grupperna behöva lägga sig i varandras beslut tänker jag, så länge alla mår bra?

 • Elo skriver:

  Jag känner typ Varför bry sig så mycket eller göra så stor grej av det?

  De som inte bryr sig om sin kropp eller hur deras bröst ser ut, är nöjda med sig själv som de är eller inte bryr sig om sitt utseende i samma utsträckning, skönt för dem då de behöver inte må dåligt över det.
  De som kan tänka sig att operera sig, inte tycker att detta är något negativt och som har ekonomin till det, skönt för dem att de inte behöver må dåligt för det 🙂
  Varför ska de två olika grupperna behöva lägga sig i varandras beslut tänker jag, så länge alla mår bra?

 • Amanda skriver:

  Jag har inga barn men har gjort mina bröst 2 gånger, en gång ”på riktigt” i feb 2015 och en korrigering utav brösten då vi inte la in något utan bara fixade till det jag inte var nöjd med, nu i dec 2015.
  Nu tänker jag dock vänta tills efter jag har fött ett eller två barn men jag vill gärna fixa dom ännu större efteråt haha. Storleken gör en blind har jag hört 😉

 • Amanda skriver:

  Jag har inga barn men har gjort mina bröst 2 gånger, en gång ”på riktigt” i feb 2015 och en korrigering utav brösten då vi inte la in något utan bara fixade till det jag inte var nöjd med, nu i dec 2015.
  Nu tänker jag dock vänta tills efter jag har fött ett eller två barn men jag vill gärna fixa dom ännu större efteråt haha. Storleken gör en blind har jag hört 😉

 • fanny s skriver:

  Det jag tycker är det stora problemet med skönhetsoperationer är att det blir en klassfråga av det. Genom media och vinstintressen är det ”överklassens” skönhetsideal som råder, t.ex fasta, fylliga bröst även fast kroppen gått igenom en graviditet. De som inte har råd att betala kan krasst sett inte heller leva upp till skönhetsideal, vilket skapar klyftor eftersom skönhet och är en stor maktfaktor i vårt samhälle. I mina ögon är det väldigt exkluderande och av den anledningen kan jag inte stötta den industrin. Jag har däremot stor förståelse för att du inte vill ha ont!

 • fanny s skriver:

  Det jag tycker är det stora problemet med skönhetsoperationer är att det blir en klassfråga av det. Genom media och vinstintressen är det ”överklassens” skönhetsideal som råder, t.ex fasta, fylliga bröst även fast kroppen gått igenom en graviditet. De som inte har råd att betala kan krasst sett inte heller leva upp till skönhetsideal, vilket skapar klyftor eftersom skönhet och är en stor maktfaktor i vårt samhälle. I mina ögon är det väldigt exkluderande och av den anledningen kan jag inte stötta den industrin. Jag har däremot stor förståelse för att du inte vill ha ont!

 • Therese Hedeblom skriver:

  Håller med ovanstående Fanny S! Alla har inte samma förutsättningar att leva upp till de ideal som finns.
  skönhet är en maktfaktor och det är tillräckliga klyftor i vårt samhälle som det är. Och de blir bara större dessutom 🙁

  Förstår också att du inte vill ha ont och såklart ska du göra operationen om du vill. Må bra är en förutsättning för att andra ska må bra också 🙂

  OSLOFRU SVARAR:
  Jo det är trist att det är så.. I detta fallet är jag väldigt glad och tacksam över att jag har möjlighet då jag inte bara gör det för syns skull, utan även för att jag har problem med brösten..

 • Therese Hedeblom skriver:

  Håller med ovanstående Fanny S! Alla har inte samma förutsättningar att leva upp till de ideal som finns.
  skönhet är en maktfaktor och det är tillräckliga klyftor i vårt samhälle som det är. Och de blir bara större dessutom 🙁

  Förstår också att du inte vill ha ont och såklart ska du göra operationen om du vill. Må bra är en förutsättning för att andra ska må bra också 🙂

  OSLOFRU SVARAR:
  Jo det är trist att det är så.. I detta fallet är jag väldigt glad och tacksam över att jag har möjlighet då jag inte bara gör det för syns skull, utan även för att jag har problem med brösten..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *