Barnastma

Eftersom Oskar fortfarande hade hosta och inte verkade helt 100% frisk så ville jag ta honom till läkaren ännu en gång för att kolla så att allt var som det ska…

oskar_mamma

Läkaren konstaterade att Oskar har något som kallas för förkylningsastma, eller så kallad barnastma. När han sa det till mig så brast jag ut i gråt.. Antagligen reagerade jag så starkt på grund av att jag är extremt trött, men jag kände mig även hopplös och blev ledsen och rädd för Oskars skull. Jag vet inte varför ordet ”astma” skrämde mig så, men den första tanken som slog mig var att Oskar fått en jobbig sjukdom som han skulle få lida av hela livet.. Jag kände mig hjälplös och ville bara gråta… Men efter att läkaren lugnat mig så förklarade han att barnastma är någonting som ofta kan uppstå under en förkylning och som förhoppningsvis växer bort. Utöver astman så har han även exem i ansiktet som han har fått en stark salva mot..

Efter att vi varit hos läkaren så åkte vi direkt till Apoteket och hämtade ut all medicin. Det känns inte kul alls att min älskade pojke inte mår bra.. Som mamma så vill man ju inget hellre än att barnen ska vara friska och ha det bra, så det hugger verkligen i hjärtat på mig att få veta att det är astma som plågar honom..

Det känns åtminstone bra att vi har fått svar på varför han hostar och att vi nu kan börja göra vad vi kan för att bota och underlätta symptomen.

Jag älskar Oskar så oerhört och han är verkligen en alldeles fantastisk, gudomligt söt och härlig pojke. Även fast han är sjuk så är han ändå go och glad och världens mysigaste lilla bebis.

mammalivet

Han har precis fått sin första dos medicin genom en inhalator och så har jag badat honom och smörjt in exemfläckarna med salvan jag fick utskriven. Om en liten stund ska han få välling och sen ska jag se om han kan sova lite i sin säng. Mammas lilla sjukling.

12 reaktioner på “Barnastma”

 • mimmi skriver:

  Jag har astma.
  Min äldsta dotter fick blödande eksem på fötter vid 3 mån ålder.Vi gick på eksemskola ioch viktig regel: först cortisonsalva…låt sjunka in tio-femton minuter. .sedan mjukgörande över hela området. Alltså även där man tagit cortisonsalva. Hon fick astma vid tre års ålder. Har fortfarande astma och eksem. Hon är 18. Med mediciner är det under kontroll. Vid förkylning får hon xtra dos cortisonspray till lungor.
  Det går bra för er ska du se. Kram

 • lindasfamiljeliv skriver:

  mina barn har oxå förkylnings astma och min äldsta har vuxit ifrån sin .men 2 barn utvecklade vanlig astma som de går regelbundet på kontroller för.
  så olika det är

  • oslofru skriver:

   🙁 Ojdå, stackars små. Är det jobbigt för dom med astma eller går det bra? Kramar

   • lindasfamiljeliv skriver:

    det går bra de tar dagligen mediciner i förebyggande syfte så blir de inte så dåliga så att man måste åka in till barnakuten men en massa vakna nätter blir det när de är förkylda är ju van när alla barn har haft de så är man insatt idet

 • Julia skriver:

  Åh så söta!
  sv: Åh tack detsamma fina du! kram

 • Sv: Ja visst är det fruktansvärt snyggt? 🙂

  Önskar lille Oskar ett stor krya på sig! 🙂
  Kram ♥

 • Hanna skriver:

  Min dotter fick sin ”dom” förkylningsastma vid 8 månaders ålder. Hemskt jobbig tid, men hon har klarat sig riktigt bra sedan den dagen vid 1 års ålder då hon fick en inhalator.
  Nu, vid 5 års ålder, är allt mycket bättre och hon tacklar sina förkylningar på ett helt annat sätt.

  Så, det blir garanterat bättre!
  Stor kram!

 • Sara skriver:

  Åh vad kul att du flyttat till Finest som toppbloggare, välkommen in i familjen <3 Jobbig med förkylningsastma på lillen och förstår att det måste känns otroligt jobbigt för dig. Men kan lugna dig med att det inte är hela världen, jag har precis fått reda på i vuxen ålder att jag har förkylnings och träningsastma och nu när man har fått medicin är allt så mycket bättre. Så låter värre än det är <3 Kramar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *