Nya smakupplevelser

Alltså seriöst, fryspizza eller min mans grymma laxrätter? Jag väljer min mans matlagning alla dagar i veckan!

matlagning

Jag borde väl egentligen vara lite bättre på att laga mat eftersom jag är hemmafru och det, på sätt och vis, är mitt jobb att ha middagen färdiglagad på bordet när min fina man kommer hem från jobbet och säger: ”Honey I´m hoooome!” . Men som tur är så tycker han att det är helt okej att komma hem och ställa sig i köket och laga middag till familjen lite då och då. Självklart behöver han inte vara där själv, utan då gör vi det till en liten eftermiddagsaktivitet och samlar hela familjen runt köksön och kollar på och hjälper till.

laga_mat_med_barnFilip tycker det är kul att stå med och smaka på alla ingredienserna som hans pappa slänger i stekpannan. Samtidigt försöker han lära sig vad grönsakerna heter och visar rätt så tydligt om han gillar det eller inte.

middagstipsAtt ha hela familjen samlad kring köksön och laga maten tillsammans är någonting som vi alla sätter väldigt stort pris på. Det blir en mysig aktivitet som vi tror påverkar Filips matupplevelser positivt eftersom det gör att han gärna provar nya smaker och blir intresserad och nyfiken på mat. En sak som vi lärt oss när det kommer till matlagning är att salta, inte för lite och inte för mycket, utan alldeles lagom.

havssaltKombinera smaker så som salt med sött och syrligt och blanda olika konsistenser och färger så får du en grymt god rätt. Idag serverade M en asiatiskt laxrätt med nudlar vilket är lite utav hans specialitet!

asiatisk_laxNi kan ju gissa om detta var gott eller inte! 😉

4 reaktioner på “Nya smakupplevelser”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *