Mat till bebis 6 månader

Godmorgon!

Vi fick sova bästa natten på väldigt, väldigt länge! Filip ville inte lägga sig igår så han fick sitta uppe en stund och se på Melodifestivalen med oss. Sen när han väl somnade så sov han själv hela natten och vaknade inte förrän 06.40. Oskar vaknade bara en gång på natten och ville heller inte upp och hoppa förrän storebror kom och väckte oss. Men att få sova, i princip en hel natt och sen få sovmorgon till solen gått upp känns alldeles, fullkomligt underbart.

ralph_lauren_hakklapp

Filip har varit en superduktig storebror och hjälpt mig att mata sin lillebror. Oskar är ju 6 månader nu och har börjat med smakprover som har blivit större och större och nu har han nästan gått över till att äta 1-2 mål om dagen, antingen med någon puré eller gröt. Sen dricker han även 50/50 ersättning/välling på kvällen innan han ska sova. Det har fungerat bra med övergången från amning, till ersättning och sen till fast föda. I början var han lite skeptisk och spottade mest ut det han fick i munnen på sked, men efter några smakprover senare så mumsar han i sig som aldrig förr!

Har ni några tips på vad man kan ge en bebis på 6 månader för mat? Gröt varvat med rotfruktspuré börjar bli lite tjatigt. Någon som har smarta, lätta och snappa recept man kan göra? Dela gärna med er! 😉

syskon

Filip matar några skedar och så tar han några själv. Självklart sitter jag med och håller lite koll så att det inte sker en olycka, men Filip är väldigt stadig på handen och varsam med sin lillebror, så det får faktiskt väldigt bra och om jag ska vara ärlig så är det även rätt så kladdfritt, för varje gång som det spills lite grann så är det någon som säger ”Papp?” och tar papper för att torka av.

barnkläderDet blir så mysigt att få göra det här tillsammans på morgonen och jag älskar verkligen helger då vi är samlade hela familjen. Vi ska ta det lugnt här hemma på förmiddagen och sitta för att skriva en lista som vi sen ska bocka av och packa efter. Men tack vare era tips på vad man borde tänka på att ha med sig när man reser så känner jag faktiskt att vi har läget under rätt så bra kontroll. Så tack för det!

Aja, Nu ska jag återgå till morgonmys med mina pojkar! Kram på er

finest_awards_2016_nominerad

6 reaktioner på “Mat till bebis 6 månader”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *