En dag i Budapest

På förmiddagen var vi på AquaWorld och plaskade runt med barnen i någon timma, sen åkte vi in till city och åt lunch. Jag är faktiskt rätt så imponerad över mig själv som provar på Ungerska specialiteter, medan min man är lite småtråkig och bara beställer pizza och hamburgare. Dock brukar det ALLTID vara tvärt om 😉

lunch_budapestEfter lunchen så klippte jag mig på en superkänd frisörsalong här i Budapest som heter Hajas och blev ruskigt nöjd över resultatet. Vi klippte ca 2 dm, så nu är allt det slitna borta och håret känns fräscht och fint. När jag hade klippt mig så gick vi och shoppade loss inne på Gucci.

gucci_budapest

M köpte plånbok, solbrillor och lite småstasj och jag köpte en ny halsduk. Så efter shoppingen så gick vi runt och kollade på den fina arkitekturen i gatorna. Den ena byggnaden är liksom vackrare än den andra..

budapest

Efter det så gick vi och köpte en slags bulle på gatan och satte oss i en park för att fika lite grann.

BUDAPEST

Vi hade gått förbi flera ställen när vi varit ute och promenerat på gatorna där vi känt att det luktat så in i bomben gott! Det har varit små kartonger ser det nästan ut som med långa köer och vi hade aldrig orkat stå i kön för att ta reda på vad det var som luktade. Men idag blev jag så sugen att jag bestämde mig för att köpa den där urmumsiga bull-liknande grejen och gud så gott det var!

Efter att vi fikat en stund gick vi ner till Donau för att ta lite bilder.

donau

Budapest är verkligen en otroligt vacker stad med fantastisk flotta bygnader. Oskar sov och Filip låg och vilade i vagen.

Filip

Eftersom pojkarna chillade så bad jag M ta lite bilder på mig när jag stod framför älven och man bockar och bugar för det fina resultatet! 😉

donau_budapest

När solen gått ner så var vi hungriga igen och letade upp en restaurang som vi kunde äta middag på. Vi lyckas för det mesta ha tur med restauranger och denna gången var inget undantag. Vi trillade in på en lyxrestaurang, Cyrano, som hade en strjärna i Michelinguiden 2014.

cyrano_budapest

Det var väldigt gott och supermysigt. Ett perfekt avslut på denna dagen också!

 

 

1 reaktion på “En dag i Budapest”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *