Söndagar i Budapest

Tydligen så är i princip alla butiker stängda på söndagar här i Budapest. Vi är ju rätt så vana vid lugna söndagar eftersom det är samma lag hemma i Norge. Det känns ju lite småtrist när man är på semester i en stad och inte har allt för många dagar på sig att utforska. Men som tur är så är vi rätt så hurtiga och älskar att vara ute och promenera, så vi tog med oss kameran i högsta hugg och började promenera.

budapest_on_sunday

Det är så vackert här och medan pojkarna sussade i varsin vagn så gick vi och kollade runt. Budapest är uppdelad i två delar med en sida av stan (Buda) på ena sidan floden, Donau, och den andra sidan stan (Pest) på andra. Vi hade bara varit på den Pest-sidan tidigare och bestämde oss för att gå över bron till sidan med slottshöjden och Gellerberget som bjuder på fanstastiska vyer.

sightseeing_budapestNär vi kom över till andra sidan så gick vi upp på höjden för att ta en fika.

budapestJag mår ju inte helt hundra idag men hade papper med mig och gick och nös och snöt mig ungefär en gång var femte minut. Det var väl lite sisådär att vara förkyld när vi var ute och promenerade, men det gick faktiskt rätt så bra ändå.

Idag köpte vi också dom där urgoda bullarna till fikat! Det lustiga är att när vi köpte bullen igår så kostade den 290ft och idag kostade dom över 800. En sak som vi lärt oss är att dom tar väldigt mycket mer betalt vid turisströken, men så är det ju i och för sig vart man än är i världen.

_sunday_in_BUDAPESTDet var mysigt där på andra sidan staden högt uppe på höjden och Filip fick springa av sig lite grann på en gräsplätt medan jag försökte få Oskar att somna i vagnen genom att rulla på kullerstenarna.

BUDAPEST_to_do_sunday

Resevagnen på bilden heter Vue Lite och är från Baby Jogger.

Vi gick omkring en stund och kollade och njöt av den vackra utsikten…

budapest_on_sundays

..innan vi gick ner för att gå över bron igen.

sightseeing_budapestDet blev en mysig sightseeing dag i Budapest, trots att alla butiker hade stängt och det inte direkt fanns någonting att göra. När vi kom tillbaka till hotellet igen så gick M och Filip och badade i vattenlandet med en gång, medan jag och Oskar stannade på hotellet för att vila. Jag är tyvärr väldigt dålig och känner mig nästan bara sämre och sämre.. Hoppas inte jag åkt på någon dum influensa bara för då blir dom två sista dagarna här lite jobbiga.. Imorgon kommer dessutom min kompis Sara och hennes kille hit och vi hade planer på att träffas en stund. Hade varit så himla synd om vi måste ställa in det. Nä, vi får tänka positivt – Jag ska bli frisk NU! 😉

 

 

3 reaktioner på “Söndagar i Budapest”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *