Ipad – bästa barnvakten

Nu är vi hemma igen! Bilresan gick superbra och båda pojkarna var snälla hela vägen, Oskar sov och Filip kollade på film.

Jag vet att det är många som har åsikter när det kommer till teknologi och barn och jag kan väl ärligt erkänna att jag tänkte ”Jag ska då aldrig låta mina barn få använda mobil när dom är små” innan jag själv fick barn.

Den åsikten ändrades så fort jag själv fick barn och insåg hur många positiva fördelar en mobil/ipad/tv/dator har.barn_ipad

Den första fördelen är ju att (vi tar ipad som exempel, men det gäller dom flesta teknologiprylar så som mobil och tv också!) barnen klarar att underhålla sig själva under en längre period så att man, som förälder, får tid till annat för en stund.

elektronik_till_barn

Den andra stora fördelen är att barnen faktiskt lär sig mängder med bra saker på apparna som dom spelar på. Film i all ära, men spelen är ju inte bara underhållande utan även lärorika!

Jag blir seriöst förvånad för varje gång som jag ser Filip sitta med ipaden och lyckas lista ut den ena komplicerade appen efter den andra. Memori och pussel klarar han av alldeles galant och skrattar högt och klappar händerna när han lyckats avklara en ny uppgift. Han blir stolt över sig själv och lär sig dagligen något nytt och jag kunde inte varit stoltare över min lille, smarta grabb!

Hur gör ni med elektronik till era barn? Har ni några regler när det kommer till hur mycket barnen får se, eller vad det är dom ser på eller gör?

FilipM är på jobbet så idag är faktiskt ipaden min bästa vän och grymt uppskattade barnvakt. Det ser ut som ”hej-kom-och-hjälp-mig” här hemma och jag måste få tvätta, städa och packa upp alla våra resväskor från Budapest och Sverige. Sen så tänkte jag att vi skulle bada tillsammans hela familjen innan det blir middag. Jag hoppas att M inte blir borta på jobbet allt för länge ikväll, för att lägga båda barnen är inte det lättaste, speciellt inte eftersom Filip alltid lägger sig med sin pappa när han ska sova.

Men jag känner mig som en supermamma idag så det ska nog, förhoppningsvis, gå galant! 😉

5 reaktioner på “Ipad – bästa barnvakten”

  • Mina är ju lite större men när de var mindre hade de massor av pedagogiska spel på datorn de fick sitta med.

  • Håller med, tänkte samma sak innan Lex kom, men ibland är det så smidigt att låta dem använda paddan, så att man hinner få lite gjort eller som igår kväll, vi hade en timmar bilfärd när vi inte ville att Lex skulle sova, så då höll han sig vaken och kunde somna gott väl hemma.

  • Lisa skriver:

    Min son är bara 15 månader men jag tänker också nej nej till platta tv och telefon. Det kanske ändrar sig men än så länge kan han underhålla sig själv utan teknik så jag hoppas verkligen det håller i sig 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *