Tappar håret

Nu kom jag precis hem från gymmet. Det var helt fullt av folk där idag som försökte svettas bort påskmaten som ätits under ledigheten. Det kändes skönt att få träna en timma, men alltid när jag är borta så längtar jag efter att få komma hem till mina pojkar igen.

Filip sover middag och M sitter och leker med Oskar som på senaste tiden gjort mängder med framsteg. Han pratar (eller rättare sagt – han kan säga ”Gaga”), han ålar sig framåt, han krafsar upp sig på alla fyra, han kan sitta relativt bra själv och han är mer vaken på dagarna. Hans babyhår har ju lossnat mer och mer för varje dag och kvar är bara en liten rad med babyfjun längst ner. Tyvärr gäller inte det bara för Oskar, utan för mig också!  byxor_bebisOm ni frågar mig så är det bara sött att han har en liten gullig munkfrisyr!

För mig däremot är det mindre gulligt! Mitt hår lossnar och det ligger långa hårstrån överallt. När jag borstar håret så lossnar en hel hög med hår och jag börjar nästan bli flint på vissa delar av skallen. Usch och fy för dom dumma följderna av att sluta amma..

Det var exakt samma sak när jag slutade amma Filip, då lossnade hårstråna ett efter ett, men så fort jag blev gravid igen så blev håret, tjockt fylligt och glansigt på nytt. Nu är det andra omgången med håravfall och det är inte alls roligt kan jag tala om..

långt_hår

Bilden är från i julas när jag fortfarande ammade och håret var tjockare och länge än någonsin.

Jag kan ju i alla fall konstatera att det inte finns någon bättre kur än graviditet för håret! Tydligen så tappar man ju inte sina normala hårstrån under själva graviditeten och amningen, men tyvärr så faller däremot alla hår av efteråt som skulle ha fallit av under tiden. Så därför kan håret uppfattas som tjockt och långt först och desto tunnare sen. Hade man inte varit gravid så hade håret varit som vanligt hela tiden.

Kanske jag bara skulle ta och klippa av mitt långa hår och se om jag passar i kort? Jag har liksom haft långt hår så länge jag kan minnas och vet knappt hur jag skulle se ut i en kort frisyr. Själv tycker jag att det är riktigt snyggt och sofistikerat med en bobb, så vem vet, en vacker dag kanske.

Har du haft problem med håravfall efter du förr ditt/dina barn. Har du något husmorsknep att dela med dig av för att få hårstråna att sitta kvar? 😉

15 reaktioner på “Tappar håret”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *