Ja eller Nej till botox?

Som ni vet så är jag väldigt mån om mitt utseende och tycker att det är helt okej om man har lust att fixa till lite här och där om man är missnöjd. Botox är någonting som väldigt många gör och som blir mer och mer vanligt. Däremot är jag lite skeptisk, eller snarare ovetande av konsekvenserna och eventuella biverkningar..

Vad jag har fått för mig när det kommer till botox är att man inte kan grimasera eftersom man gör att musklerna blir obrukbara. Jag kan tycka att det kan se lite onaturligt ut om man inte kan se när man är ledsen, arg, fundersam eller glad. Men jag kanske har fel? botoxJag har ju sett på många som gjort det att dom har fått otroligt fina resultat. Huden blir spänstig, lenare och rynkfri. Men, är detta verkligen bra i längden?

Har du provat botox någon gång? Skulle du rekommendera det?

Alltid när man experimenterar med sitt ansikte så finns det ju alltid en risk att det kan bli tokigt och gå fel. Ni kan till exempel läsa om en av mina läppförstoringar som gick helt åt pipan. HÄR kommer ni direkt till inlägget.

Jag tycker att man ska tänka en extra gång, oavsett vad det är för typ av behandling man vill göra som påverkar utseendet. Det Kan gå fel och det är en stor sannolikhet att det inte blir så som man har tänkt sig. Men om det är så att man går med komplex över någon del på sig under många år och aldrig kommer över det, så tycker jag faktiskt att det är helt okej att man gör någonting åt det så att man kan sluta tänka på det. Jag har gjort många förändringar med mitt utseende under åren för att må bättre och ska jag vara ärlig så har dessa justeringar faktiskt fått mig att vara mer nöjd med mig själv. Jag har mått bättre och sett en stor skillnad på mitt självförtroende efter att jag varit nöjd med mitt utseende. Så därför kommer det säkert inte som en överraskning när jag säger att jag är FÖR plastikoperationer och skönhetsbehandlingar.

Nästa grej som jag är lite inne på och börjar intressera mig över är ju det här med Botox och vad jag har förstått så kan även Restylane vara ett sätt att förfina sin hud i ansiktet på om man tycker att Botox verkar lite extremt. Någon som vet nåt om det?

Jag är bara 27 år och rynkorna i mitt ansikte är inte många, så jag väntar nog ett år eller två med att spruta i mitt face. Men jag brukar alltid researcha så att jag känner att jag har all information jag behöver för att våga göra någonting nytt. Så tips och åsikter från er läsare uppskattas som vanligt massor! 😉

Jag vet att ni är en hel del där ute som är emot det här och tycker att man ska åldras naturligt och inte exprementera en massor. Ska jag vara ärlig så förstår jag det och jag kan också tycka att det är vackert på andra att man ser hur åren påverkat ens utseende. Men, å andra sidan så tycker jag även att man ska få se ut som sitt bästa jag och att man ska vara nöjd och må bra med sig själv. Mår man bättre av lite fix och trix här och där så är jag absolut för det. Vi lever bara en gång så why not?

10 reaktioner på “Ja eller Nej till botox?”

 • Annica skriver:

  Jag har gjort ett skönhetsingrepp. Att ta bort en del på ena ögonlocket då det hängde ner så mycket att man inte såg ögat. Men det gick mer eller mindre in under medicinsk ingrepp.

  • oslofru skriver:

   Okej. Blev du nöjd med resultatet? Måste man göra flera behandlingar för att få det att hålla eller räcker det med en gång? 🙂

 • Madde skriver:

  Var på en föreläsning om just botox och ändrade uppfattning totalt. Används i första hand medicinskt t.ex mot huvudvärk och barn med CP skador. Du kan ta det mot tandgnissel och säkert fler sådana tillstånd. I normala mängder och en duktig utövare. Varför inte?

  • oslofru skriver:

   Jo jag har också hört en del om att det inte bara är till för skönhetsbehandlingar. Finns mycket bra med botox verkar det som 🙂

 • Jennie skriver:

  att man skulle bli helt stel är fel, man kan välja hur stel man vill bli. Jag har gjort massor men är absolut inte stel, jag har bara aningen svårare grimasera riktigt djupt för få fram dom bestående rynkorna. Dom får muskelminne som sedan kan vara nästan omöjliga att bota sedan.

  Man bör börja i tid! Sedan kan man forma om ansiktet med botox!

  http://www.missjennie.se

  • oslofru skriver:

   Så du tycker att man borde börja med botox tidigt? Intressant. Jag antar att du provat botox? När började du med det? 🙂

 • Jennie skriver:

  Ja man kan börja vid lite olika tider men innan 25 behöver man oftast inte börja. Många gånger så använder man inte botox för att ”bota rynkor” utan man använder det för att förhindra uppkomst, som förebyggande.

  Hade jag levt i ett soligare land hade jag tex lagt mer mot kisandet vad jag gjort i dagläget! Jag började med det för 3 år sedan, då var jag 28 år. Det fanns då ingen synlighet till tendens på rynkor och jag ser precis lika bra ut nu, till och med bättre 🙂 Jag kollade min hud i special maskin några veckor sedan och även då fann det 0 stycken rynkor 🙂

  Jag lade botox över brynen få öppnare blick, på köpet försvann spänningshuvudvärk, nu senast la jag extra mellan brynen så nu kan jag rynka 60% där kanske. Jag har lagt på näsan för slippa få rynkor som kommer när man ler!

  Jag älskar detta och jag tar det med måtta, det håller ca 4-6 månader, men på mig jättelänge då jag inte gör så hårda ansiktutryck av mig själv, men jag har en skönhettjej som ser över mitt ansikte regelbundet några gånger per år 🙂

  längsta svaret haha, ska nog göra ett blogginlägg på min blogg om botox!

 • jennie skriver:

  Här ett inlägg om BOTOX 😀
  Massor av bilder!

  http://missjennie.se/arkiv/9033

 • il skriver:

  Botox testas på djur vilket är förkastligt, antar att man fortfarande gör det så definitivt något att tänka på!
  http://forskautandjurforsok.se/fakta/konsument/botox/

  http://www.nyttigt.eu/ar-botox-farligt-och-vad-har-det-for-biverkningar/

  http://www.expressen.se/halsoliv/botox-kan-vara-livsfarligt/

  För mig räcker det att läsa alla biverkningar som kan uppstå och hur farligt det kan vara för att inse att yta är inte viktigare än ens hälsa! Att man som mamma ens kan fundera över att ta dessa risker är för mig helt ofattbart. Sorgligt när man inte kan uppnå självkänsla på andra sätt, konstigt att t.ex. din man inte känner dessa behov men att du gör det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *