Framsteg bebis 7 månader

Oskar blir 7 månader på söndag och just nu har det börjat hända massor i hans utveckling och det känns som att han växer så otroligt snabbt, både på längden och även i sättet. Oskar* Han äter två mål med mat om dagen, utöver ersättning

* Han vaknar endast 1 gång på natten för lite välling och somnar sen om med en gång. Han lägger sig kl 20.30 och vaknar ca 07.30

* Han är mer vaken på dagarna och sover 3 gånger, ca kl 9-10, 12-14, 17-18

* Han snackar konstant och säger ”Gagagagaga”, samt härmar när vi gör ljud

* Han kan sitta själv

* Han ålar sig fram och trycker sig upp på alla fyra och startar säkert att krypa vilken dag som helst

* Han har storlek 86 i kläder!!

* Han har inga tänder än, men han vill tugga på allt hela tiden ändå

* Han använder nästan aldrig napp, bara när han ska sova, men så fort han har somnat så spottar han ut den

Jag undrar en sak, om det är någon som vet – när börjar man egentligen att ge bebisar vatten? Jag märker att Oskar blir törstig när han äter gröt tex, men då ger jag han lite ersättning till så att han får i sig vätska. Jag har hört så mycket olika, att man ska vänta med vatten, men nu börjar det ploppa upp lite här och var att man faktiskt Ska ge bebisarna vatten. Vad är rätt? Någon som vet?

Det är så roligt att se hur Oskar utvecklas jämfört med sin storebror. Dom är verkligen olika på dom flesta plan, men ändå så lika. En sak som jag vill tipsa alla mammor om är att skriva en sån där ”Mitt första år”-bok där man fyller i alla framsteg som ens bebis gör. Jag har fyllt i en för både Filip och Oskar och det är inte bara jag som gläds av att läsa i böckerna, utan jag tror även att dom kommer att uppskatta att få sina böcker när dom blir äldre och själva får barn.

Nu ska jag och lilleman ut i ösregnet på en härlig promenix. Tack för att det finns regnskydd och regnkläder! 😉

 

14 reaktioner på “Framsteg bebis 7 månader”

 • Annica skriver:

  När mina två äldsta var 3 månader (i juli -13 och -14) så var det ju mitt i sommaren. Redan då sas det till oss att vatten är bra att ge. BVC sa det.

 • Jeanette skriver:

  Tror jag börja runt halvåret med att ge vatten. Du kan ge han vatten 🙂

 • Karina skriver:

  Min datter fikk vann allerede da hun var 1 mnd, er nemlig født på sommeren og det året var det hetebølge. Men man skal ikke gi springvann så tidlig til nyfødte, så vi måtte koke vannet for så og avkjøle det. Du kan gi Oskar vann rett fra springen på kjøkkenet i og med at han er over 6 mnd 🙂

 • Jessica skriver:

  Man kan börja ge vatten när dom börjar med gröt och mat. Det man ska tänka på är att inte ge så mycket vatten att dom blir mätta och inte orkar äta vanlig mat

 • carro skriver:

  Våran bvc rekommendera oss att börja med någon te sked vatten när sonen var 4 månader gammal.Det är viktigt att inte ge direkt ur kranen utan låta vatten kokas innan.Sen vad som är rätt och fel har många olika åsikter om.

 • mimmi skriver:

  Jag gav barnen vatten ur liten nappflaska då de åt gröt el mat från 4 månader.

 • Mirabelle skriver:

  Min dotter blev också 7 månader i söndags (3 september). Min kan inte krypa än men sitter gör hon gärna! Sover hela natten gör hon inte det heller! Vaknar fortfarande varje 2-4 tim för tutten.
  Jag ger mest vatten för att hon har problem med förstoppningar.

 • Sandra skriver:

  Jag började erbjuda Love vatten när han var 5 mån, de var inte så att han gillade det. Han har än lite svårt för vatten än men erbjuder det när han äter gröt eller en måltid. Kram!

 • Amanda skriver:

  Vi gav vatten så fort vår son började med mat och gröt och han älskar det 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *