Blogga om familjen

Godmorgon!

Solen skiner och vi passar på att njuta av en lugn, härlig och alldeles underbar morgon här hemma.

familjBjuder på lite familjebilder som vi tog igår innan vi åkte in till stan på kalas i lördags. Varje gång som vi har gjort i ordning oss så tjatar jag alltid till mig en familjebild, även fast min man inte är så förtjust att ställa upp på bild, så är det ändå väldigt kul att ha. Plus att Filip tycker att det är så himla kul att trycka på självutlösaren!

På tal om att inte vara förtjust över att vara med på bilder. I förrgår la ni förmodligen märke till att jag bara visade bilder på mina egna barn från kalaset. Detta är självklart för att jag respekterar önskan hos mina vänner som inte önskar att visa sina barn på bild i bloggen. Jag är ju, personligen, väldigt öppen med mig själv, mitt liv och vad jag visar och delar med mig på min blogg. Men att vissa av mina vänner önskar att vara privata och speciellt att vissa inte vill dela med sig av bilder på barnen är fullt förståeligt. Mina vänner har inte valt att driva en stor blogg och visa sig offentligt till världen, det är mitt eget beslut och jag kan inte tvinga någon att vara med som inte vill.

I början kunde jag tycka att det var lite pinsamt att fråga folk om att ta bilder eller att fota precis överallt, på allt jag gjorde hela tiden. Men nu har det blivit en sån vanesak och en stor del av min personlighet och den jag är. Så nu kommer fotograferandet naturligt helt enkelt.

Det här med att fotografera och lägga upp bilder på sina egna barn tycker jag att man får bestämma som förälder hur man själv önskar att göra. Precis när Filip kom till världen så var det en diskussion som jag och min man hade och vi beslutade oss först för att inte visa bilder på honom i sociala medier. Så dom första månaderna så höll vi faktiskt bilder på Filip för oss själva och öppnade ett privat konto på Instagram som familjen i Sverige kunde följa för att se bilder på vårt lilla mirakel.

Det dröjde inte länge innan vänner började fråga och jag la upp den första bilden på Filip på Facebook och Instagram så att även mina vänner skulle få se att min son faktiskt existerade på riktigt. Jag var så stolt över mitt barn och jag ville ju helst av allt få visa upp honom för hela världen om jag kunde. Jag är ju så ofattbart glad och så förälskad i min son och det vill jag inte dölja eller hålla hemligt. Så därför startade jag min blogg, www.oslofru.com, och började dela med mig offentligt av bilder på familjen och berättelser om hur vi hade det i Oslo, ja, jag började blogga om familjelivet helt enkelt.

Sen dess har bloggen blivit större och större och det är fler av er som har fått ta del av hur vårt liv har blomstrat, växt och hur vårt liv har utvecklats till det det är idag. Nu har vi inte bara en underbar son, utan vi har två otroliga söner som förgyller våra liv med en så innerligt stark kärlek att vi nästan bubblar över av förälskelse. Jag och M är närmare varandra än vad vi någonsin varit och lyckan och kärleken vi känner för varann är oändlig. Att vara offentlig och dela med mig av bilder är ett beslut som jag och min man var överens om och som jag är glad över att vi tog. Jag är stolt över min familj och jag är glad över att jag får möjlighet att dela med mig av vår kärlek till er.

blogga_om_familjelivet

Jag förstår att det finns folk som bestämmer sig för att inte visa bilder på sina barn, eller sig själva, på internet och det respekterar jag. Men vi, jag och mina pojkar, är glada över att få blogga om familjelivet och dela med oss av vår vardag. Det blir som en dagbok som vi alltid kommer att ha och kan gå tillbaka och läsa i och glädjas av.

Hur resonerar ni? Delar ni med er av bilder? Finns det någon av er som är emot att visa bilder på barnen offentligt i sociala medier? Skulle vara intressant att höra era åsikter. 

Nu ska vi äta frukost här hemma innan vi ska ut och härja i det fina vädret. Massor med kramar till er alla!

6 reaktioner på “Blogga om familjen”

 • Fint av dig att respektera andras önskan om sina barns vara eller icke vara på sociala medier 🙂 När Oliver föddes så resonerade jag också som så att jag inte villa exponera honom i sociala medier. Han är så liten och kan ju inte bestämma själv ännu huruvida han vill synas där eller inte. Jag har dock släppt lite på den regeln och visar honom istället väldigt sparsamt. De flesta bilder så fotar jag honom bakifrån eller blurrar hans ansikte, men ibland kan det dyka upp någon bild där han visas framifrån. Om jag tycker bilden är lite extra fin 🙂 Däremot fotar jag honom aldrig naken, när han badar eller gör något annat privat (om han hade gått på potta så hade jag inte lagt upp en sån bild exempelvis), just för att jag själv inte velat ha såna bilder på mig ute på Internet. Det som läggs upp på nätet försvinner aldrig, så tycker man ska tänka sig något för gällande vad man lägger upp 🙂

  25:årig mamma till Oliver ett år, boendes i Götlaborg. En gemytlig blogg om inredning, barnmode, en dos vardagspuls och saker nära hjärtat <3

  • oslofru skriver:

   Förstår precis hur du tänker. Jag har börjat tänka mer och mer på att inte visa för mycket hud på barnen, samt ”grisiga” bilder, eftersom dom kanske inte skulle uppskatta det när dom blir äldre.. Jag tänker ofta att man ska lägga upp bilder som man själv skulle kunna tänka sig att visa på sig själv. 🙂
   Som du säger, bilder på internet finns kvar för alltid. 🙂

 • MATILDAS skriver:

  fina bilder på er 🙂

 • Jeanette skriver:

  För mig är det naturligt att ha bilder på mina barn i bloggen, då min blogg handlar om min bla vardag och familjelivet 🙂 Men nu är det bara mina två döttrar jag har med i bloggen. För min man respekterar jag och lägger inte upp en massa bilder på han, men sen fotar jag faktiskt inte han så ofta heller. Min son som är tonåring har jag valt att heller inte ha med längre på bild, för att han är i den åldern han är och det känns inte ok att lägga upp bilder på han i bloggen för skulle jag fråga han så är nog svaret nej 🙂

  Jag får inte ens fota alla tillfällen, för min man blir galen på mig isåfall, i vintras när vi var ute och åkte pulka tex. Han bad mig bara stoppa undan mobilen och leva i nuet. Han tycker inte att varje tillfälle ska fotas. I början förstod han inte vitsen med att blogga och det där, men nu så accepterar han att det är nåt jag tycker om. Jag gillar att skriva och det är min hobby lika mycket som musiken är hans hobby. Så nu är han lite mer intresserad och nedvärderar inte det faktum att jag bloggar. Men jag respekterar det att jag kan inte fota alla tillfällen 🙂

  • oslofru skriver:

   Haha jag känner igen det där med att folk inte riktigt förstår varför man ska fota hela tiden. ”Lev i nuet, stoppa ner mobilen/kameran” tänker nog dom flesta som inte själva bloggar 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *