Enkel laxrätt

Idag var jag sugen på något snabbt, billigt, enkelt, nyttigt och gott! Så då fick det bli wokade grönsaker och lax.

enkel_laxrättFörst och främst så är det viktigt att krydda laxen innan man gör någonting annat. När jag ska äta asiatiskt så har jag alltid socker på maten för att få den där speciella och goa smaken. Så salt, peppar, koriander, chili och socker. Sen sätter jag på ugnen på 180 grader och slänger in laxen i 20 minuter. På låg värme under längre tid blir laxen som bäst, då flakar den sönder och nästan smälter i munnen – så himla gott! Sen är det dags att fixa resten. Jag finhackar morötter, selleri, grönkål, lök, vitlök, chili och ingefära. Sen wokar jag allt i en stekpanna, häller i en matsked oystersås och en matsked fisksås (finns på asiatiska hyllan i matbutikerna) , samt 2dl hönsbuljong. Rör runt en stund tills grönsakerna mjuknat. Lägger upp på tallrik och slänger på en laxfilé på toppen. Voila – Så jäkla gott! 😉

Om man vill så kan man såklart ha ris eller nudlar till, men idag kände jag för att vara lite extra nyttig eftersom jag proppat bullar hela dagen och inte var sådär supersugen på att fylla på med ännu fler tomma kalorier. Filip älskar dessutom lax så mycket att han helst bara äter fisken ändå! 😉

7 reaktioner på “Enkel laxrätt”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *