Ray Ban Solglasögon

Hur cool var inte Filip när han gick till förskolan idag? Han fick ha på sig sina Ray Ban solglasögon som han fått av sin mormor och morfar. Självklart matchade vi varandra, sådan mor, sådan son! 😉

ray_ban_solglasögonJag kan inte fatta att Filip är så stor nu med en egen, väldigt stark, vilja. Vi har ungefär en halv km till förskolan och han går hela vägen alldeles själv och håller mig i handen samtidigt som vi tillsammans kör Oskar i vagnen. Jag är så otroligt stolt över honom, han är inte bara duktig utan han är supercool också!

ray_ban_solglasögon_barnFörresten alla ni! Jag la ju upp en tävling igår där ni har möjlighet att vinna en babycall. Det verkar som att ni är lite skeptiska till tävlingen? Anledningen till varför det är så mycket man kan göra för att vara med och delta i tävlingen är bara för att Alla ska ha möjlighet att kunna vara med. Har man tex inte en blogg som man kan dela, så har man möjlighet att vara på andra sätt genom att dela på andra sociala medier. Och om man inte använder sig alls av sociala medier så kan man vara med genom att bara ge en motivering till varför man ska vinna. Det krävs endast 1 poäng för att vara med och det är lika förutsättningar för alla. Anledningen till varför man måste göra någonting över huvud taget för att vara med och tävla är för att det är olagligt att lotta ut vinsten utan att man gör en prestation för att vinna. Så, då har jag förklarat och hoppas ni förstår. Det är superenkelt att vara med i tävlingen och vinsten är ju helt otrolig – ett babylarm till ett värde av 1198kr! Så om ni vill så kan ni vara med och tävla HÄR.

Nu ska jag sätta mig och äta frukost och dricka kaffe ute i vårsolen så att jag kan hålla koll på poolen som vi ska börja fylla igen. På vintern så tömmer man nämligen poolen till hälften så att den inte ska frysa till is och expandera, så nu när våren är här så är det dags att fylla den igen. Dock väntar vi nog en månad till ungefär tills vi sätter på värmepumpen, för även fast solen lyser så är det fortfarande rätt så kallt i luften. Plus att vi ska till Italien i två veckor i Maj så då känns det onödigt att ha poolen varm här hemma när vi ändå inte ska vara här. Men så fort vi kommit hem igen efter semestern så ska värmen definitivt på! 😉

När börjar barn simma förresten? Filip är ju 2 år och snart 5 månader, tror ni kanske att han kommer att lära sig simma i år?

10 reaktioner på “Ray Ban Solglasögon”

 • HL skriver:

  Hörde vid fikabordet att man måste vara 5 år för att börja simskola så 3 år är nog tidigt men vem vet!

 • Jenny skriver:

  5 år här också 🙂 Fast vattenvana är ju viktigt så det jobbar vi på 🙂 Vår dotter är som Filip och har ingen koll på att vatten kan vara farligt utan hoppar bara i så försöker nu utan armkuddar så hon ska bli lite mer medveten.

 • Ditte skriver:

  Barn kan lära sig simma i Filips ålder men det beror ju på hur mycket man tränar med dem och hur motiverade de är, precis som med det mesta. (Att cykla. spela instrument, läsa osv.)
  Viktigt är ju att det blir rätt, för lär de sig fel är det svårt att lära om.
  Våra döttrar gick vid en bassängkant och tittade på de som simmade och gjorde sedan likadant och plötsligt simmade de.
  I många kommuner i Sverige tas barn emot i simskola från 4 år men har man badat med barnet från det de varit små (2-3 månader) i specialbassäng med varmt vatten så har de ju vattenvana och då brukar motivationen komma.
  Lycka till!

  • oslofru skriver:

   Ok så bra, jag hoppas Filip och Oskar lär sig simma tidigt eftersom vi har pool hemma. 🙂 Tacktack för din kommenter 🙂

 • Mamma i Rom skriver:

  Myriam lärde sej simma under vatten förr förra sommaren i augusti (sen fyllde hon tre år 21oktober) så jag tror absolut att de går! I somras lärde hon sej även simma ovanför ytan Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *