Samma kön – Olika personligheter

Godmorgon,

Vilken fantastisk dag vi vaknar upp till idag? Pojkarna har sovit hela natten och när vi vaknade så sken solen in i fönsterna och lyste upp rummet. Fåglarna kvittrade och det är äntligen vår!

Igår på eftermiddagen efter att vi ätit middag så satte vi oss en stund för att varva ner innan pojkarna skulle lägga sig och gissa vem som somnade på soffan?

sovrutiner_bebis_6_månader

Jo, både Oskar och M somnade som två små stockar på bara några sekunder efter att vi satt oss.. Filip tyckte det var kul att dom somnade så fort och stod en stund och kollade på innan han själv ville klättra upp och gosa jämte dom.

kön_på_barn

Mina älskade pojkar. Min fina familj. Ibland kan man inget annat göra än att bara se på dom och fyllas av kärlek.

familj

Jag är så glad över att jag har 3 fantastiska pojkar i mitt liv! <3

Innan jag fick barn så såg jag alltid framför mig att jag skulle få en av varje. Alltså en pojke och en flicka. När vi väntade vårt första barn så var jag nästan säker på att det var en liten pojke i magen och visst hade jag rätt för Filip var ju där i. När Filip var några månader så bestämde vi oss för att vi ville försöka få ett syskon till honom och då var jag inställd från allra första början att det skulle bli en flicka. Vi blev gravida rätt så fort och jag mådde väldigt dåligt i starten och trodde därför att det var en liten mini-me där i, men efter att vi varit på ultraljud så fick vi reda på att jag hade fel. Plötsligt var allt som jag tidigare trodde och hade sett framför mig ändrat. Vi väntade en till pojke! (ni kan läsa om ultraljudsbesöket här)

För mig spelar absolut inte könet någon roll, men det var bara det att jag hade sett mitt familjeliv framför mig och alltid trott att jag skulle få en flicka. Visst var jag lite ledsen över det till en början, men så fort Oskar föddes och jag fick lära känna honom så insåg jag verkligen att pojke eller flicka inte alls har någon som helst betydelse. Barnen är så olika och har egna personligheter och även fast jag har två pojkar så är dom ändå två helt olika barn. Visst har dom samma kön – men två helt och hållet olika personligheter!

Jag trodde först att jag skulle känna ett behov att få en flicka, men så känner jag inte längre. Nu har jag två, friska, krya och fullkomligt underbara pojkar och det är alldeles perfekt för oss och våran familj! Både jag och M är nöjda och glada över hur vi har det och så som det ser ut i dagsläget så är vi väldigt nöjda med att vara en familj på fyra! <3

Hur känner Du? Spelar könen på barnen någon roll? 

4 reaktioner på “Samma kön – Olika personligheter”

 • Il skriver:

  Det viktigaste är ju att barnet man får mår bra, det är en människa, könet är oviktigt, såklart.

 • Jeanette skriver:

  Absolut inte, för mig är huvudsaken att dem föds friska.

 • Fanny S skriver:

  Rent principiellt tycker jag inte att könet spelar någon roll såklart – ett barn är en gåva oavsett! Att de friska är viktigast, men även ett sjukt barn är ett barn som behöver kärlek och har ett alldeles eget värde. Men ja, trots vad jag tycker i mitt huvud så har jag alltid velat ha en dotter. Kan inte förklara varför. Har tre barn, varav två flickor. Hade jag haft tre pojkar tror jag att jag hade velat ”försöka” mig på en flicka. Eller så hade jag kanske känt som du, att det spelar faktislt ingen roll och att det inte finns något behov efter en att få just en flicka. Jag älskar ju min som lika mycket som mina döttrar – han är en helt fantastisk liten kille!

  • oslofru skriver:

   Jag tror nog att alla kvinnor önskar en flicka och alla män önskar en pojke innan man får barn. Men sen när man fått barn så inser man att könet inte spelar någon som helst roll. Så var det i alla fall för mig 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *