Lägenhet i Oslo – En säker investering

Godmorgon!

Igår satt jag och kollade tillbaka i mitt arkiv och så kom jag över annonsen från när vi sålde våran gamla lägenhet som vi bodde i innan vi flyttade in i det huset vi bor i nu. Ett av mina livs bästa investeringar so far.

Många av er frågar ju varför jag kallar mig för ”Oslofru” när jag bor 30 minuter utanför city, men jag startade faktiskt bloggen när jag bodde här. Jag var en fru som bodde i Oslo – därav namnet. 🙂

Lägenhet_i_Oslo_En_säker_investering

Lägenheten låg mitt i city och var en helt perfekt första lägenhet på 65kvadrat. Vi bodde där i lite mindre än tre år och på den tiden så ökade den i värde så att vi till slut tjänade ca 750.000kr den dagen vi sålde. Hyfsat bra investering får man väl säga!

köpa_lägenhet_tipsJag menar att lägga pengar i ett boende i city alltid är en säker investering. Jag tror alltid att priserna på lägenheter i storstäderna kommer att fortsätta att öka. Hade det varit idag som vi skulle flytta så hade jag nog tänkt lite annorlunda och hellre haft kvar lägenheten och hyrt ut den tills vidare efter som att den garanterat bara kommer att öka och öka och öka i värde. Det hade också varit smart att ha kvar den så att mina barn har en lägenhet i city när dom blir äldre och förhoppningsvis kommer att studera på högskola. Men men, det hade vi inte möjlighet till då, eller snarare, vi tänkte inte på det sättet då, utan vi ville bara bli av med den så att vi kunde få komma vidare och fokusera på vårt nya liv i vårt nya hus. Men i alla fall, det var en mysig lägenhet som hade allt man kunde önska i ett första boende.

lägenhet_oslo

Två sovrum, stort vardagsrum med öppen kökslösning, en liten walk in closet, stor toa med dusch och tvätt, en relativt stor hall och balkong.

När man säljer en lägenhet så är det verkligen en stressande, nervpirrande och ekonomiskt avgörande för hur man kommer att få det framöver. Det är en chansning och man känner sig rätt så naken under hela processen. Man har ju ingen aning om folk kommer att lägga bud eller om man får ett skambud under prisantydning. Vi hade rätt så många visningar och varje gång så var vi tvungna att städa lägenheten fläckfri, plocka undan alla våra saker och hålla oss ute under tiden det var visning. Detta var enormt jobbigt för oss som var nyblivna föräldrar. Tänk er själva att gömma barnvagn, spjälsäng, alla barnprylar, ta oss ut och sen bära in allt igen. Visst kan man ha barnprylarna framme, men vi valde att lyssna på vår mäklare som menade att denna lägenheten var mer passad för ett par ungdomar och inte några som har barn. Så det var så vi ville försöka få lägenheten att se ut.

Ett tips som jag verkligen rekommenderar för er som ska sälja är att ta in en stylingexpert på inredningsdesign. Vi gjorde det och hon gav oss mängder med smart tips som lyfte lägenheten ett hack. Hon kom med små tips som gjorde lägenheten en aning mer representabel. Det kostade oss ca 10.000 att köpa in lite nya stagingprylar (så som fårskinnet ni ser på balkongen, Lexington sängkläder osv), samt hennes råd + fotograf och det var det värt!

lägenhet_grünerløkka_oslo_pris

Det är rätt så kul att kolla tillbaka i arkivet och se hur långt vi kommit på bara några år. Från singel  och boendes i en liten lägenhet i city, till gift tvåbarnsmamma och boende i ett stort drömhus på landet. 😉

5 reaktioner på “Lägenhet i Oslo – En säker investering”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *