Få bättre självförtroende

Jag får ofta mail av läsare som undrar vad jag gör när jag får elaka kommentarer, hur jag kan skaka av mig när folk pratar illa om mig eller hur jag gör för att ha ett så bra självförtroende. Om jag har tips på att få bättre självkänsla eller hur jag själv gör för att må bra med mig själv och inte bry mig om vad andra tycker.

Tyvärr är det så otroligt många som går runt och har dåligt självförtroende och självkänsla eftersom det är så lätt att jämföra sig med andra, få prestationsångest på jobbet, känner att man inte har de pengar eller saker som man önskar eller att man är rädd för vad andra tycker om en.

Jag har aldrig haft några problem med mitt självförtroende, så därför tänkte jag att jag skulle ge mina bästa tips till att må bättre med sig själv.

få_bättre_självförtroende

Här kommer mina 10 bästa tips för att få bättre självförtroende och självkänsla!

1. Du är unik!

Vem du än är, vad du än gör, hur du än ser ut så är du unik, speciell och därmed riktigt jäkla cool!

2. Bry dig inte om vad andra tycker om dig

Lägg inte ner tid på att lyssna på eller fundera över vad andra tycker om dig. Huvudsaken är att du tycker om dig själv! Gör du det så kommer det att smitta av sig på andra. Om det är någon som inte tycker om dig eller pratar illa om dig så ska du inte ge dom den njutningen att visa att du tar åt dig. Folk som pratar illa om andra är antagligen bara avundsjuka.

Självklart ska du ta åt dig om någon säger något positivt! Men om du får höra en dålig kommentar så är det ofta för att personen i fråga inte har bra självkänsla själv och gör vad hen kan för att öka sitt eget självförtroende genom att trycka ner andra..

3. Förbered dig + tillåt dig att misslyckas

Om du känner dig förberedd inför tex intervju, prov, möte eller liknande så ökar du självförtroendet. Är du osäker på uppgiften så utstrålar du osäkerhet och därmed får en sämre självkänsla.  Tillåt dig också att misslyckas ibland. Det är okej att göra fel, det kan alla göra. Men kom ihåg – vi lär oss bara och blir starkare av våra misstag!

4. Bestäm dig

Sätt realistiska mål och bestäm dig för att nå dom. När du nått ditt mål kommer självkänslan och förtroendet för dig själv garanterat öka! Har du svårt att nå målen? Sätt delmål och nå dom ett efter ett tills ditt första mål är nått.

5. Jämför dig inte med andra

Detta är den viktigaste punkten för att lyckas att uppnå bättre självkänsla och självförtroende. Vi jämför oss alldeles för ofta med andra, men varför? Vi är menade att vara olika och vi är unika på vårt sätt. Vi Ska inte vara som andra, vi ska vara oss själva och om vi bara slutar att vara någon vi inte är så är det lättare att acceptera oss själva. 

6. Positiv nställning

Det är viktigt att se saker från den ljusa sidan. Allting blir lättare och roligare med en positiv inställning.

7. Utmana dig själv

Oavsett om någonting är jobbigt, svårt eller pinsamt – ställ in dig på att det ska gå, se det positivt och utmana dig själv. När du klarat någonting du är rädd eller osäker över så kommer du vara så otroligt stolt över dig själv efteråt!

8. Klä upp dig

Känner du dig fin så blir självförtroendet bättre. Är man bekväm i sig själv och känner sig själv vacker så brukar man även få höra det av omgivningen vilket ökar självkänslan.

9. Le

Är du ledsen? Stoppa en penna i munnen och le. Bara mungiporna pekar uppåt gör att din kropp utsöndrar mängder med endorfiner och lurar hjärnan att du är glad även fast du inte är det. Är du glad så ökar även självkänslan.

10. Positivt tänkande – positivt liv

Det är sant! Om du tänker positivt så drar du till dig positivitet i din vardag. Vaknade du upp på fel sida? Försök att vända för att resten av dagen ska bli bra. Sätt på bra musik, sjung, le, ställ in dig på att ha en bra dag så blir dagen förhoppningsvis bättre och självkänslan och självförtroendet ökar av glädjen i din vardag!

få_bättre_självförtroende

Visa dina haters ryggen och le! Visa att du är stolt över den du är och inte kommer låta någon trycka ner dig!

Det viktigaste är att du förstår hur fin du är, hur unik du är och hur vacker du är! Vad är egentligen ett ideal? Varför vill vi se likadana ut? Varför ska vi försöka vara någon vi inte är? Tyvärr så är det så vanligt i dagens samhälle att vi försöker göra vad vi kan för att bli någon som vi inte är för att vi tror att vi ska må bättre. Men tyvärr så kommer vi aldrig bli någon annan, så därför är det bättre att försöka acceptera oss själva för dom vi är och må bra i våra egna kroppar och personligheter. Vi är speciella, stick ut, var dig själv och var stolt över att du ser ut och är precis som den du är!

PUSS OCH KRAM PÅ DIG

dela_facebook

12 reaktioner på “Få bättre självförtroende”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *