Marknadsdag i Ventigmilia

Idag droppade vi poolen gick istället ner till stationen för att ta tåget in till Ventigmilia som är kända för sina marknadsdagar på fredagar.

stasionen i imperiaTåget från Imperia tog ca 40 minuter och när vi kom fram så möttes vi av ljuvlig musik på gatan av en musiker som spelade och sjöng.

ventigmilia_marknad

Vi gick runt lite fort och kollade efter något att äta eftersom vi alla var vrålhungriga och hittade en liten vagn som sålde supergoda och billiga mackor, samt en saluhall som sålde massa färsk frukt och annat smått och gott.

ventigmilia_marknad

Vi vräkte i oss mackorna mitt på gatan och på ett naffs så var maten uppäten och vi kunde gå vidare och kolla på marknaden.

ventigmilia_marknadNär vi var mätta och belåtna så var det shoppingdags.

ventigmilia_marknad_italien

Tyvärr var det mest krimskrams och piratkopior så vi köpte ingenting, men det var kul att gå runt och kolla en liten stund.

ventigmilia_marknad

Sen gick vi in till Saluhallen igen för att köpa med oss massa godsaker hem.

ventigmilia_marknad

Här hade dom allt från fisk, skaldjur, korv, skinka, ostar, frukt och min favorit – torkade bär.

ventigmilia_marknad

Innan vi skulle åka tillbaka till Imperia igen så stannade vi på ett café och åt glass.

glass_i_italien

Ni kan ju gissa om pojkarna blev goa och glada av lite sockerpåfyll. Glassen i Italien är ju den överlägset godaste glassen man kan äta i världen!

pappa_Filip

Det var en riktigt kul dag på marknaden och båda pojkarna var riktigt trötta och utmattade när vi kom hem och somnade som två små stockar på några sekunder. Så nu ska vi sätta oss i kvällssolen och äta middag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *