Dresscode – Casual

Idag har jag gått andra dagen på kurs och det har varit lite mer lättsamt idag då vi börjar lära känna varandra och har börjat få en förståelse för vad kursen egentligen kommer att handla om.

Jag vet att ni är nyfikna på vad det är jag håller på med och så som det verkar nu så får vi antagligen gå ut med det på sociala medier så ni kommer självklart att få ta del av vad det är jag sysslar med här på bloggen. Det vore ju lite trist annars om jag bara kunde dela med mig om vad jag gör 16.00-08.00 varje dag och inte vad jag sysslar med på dagtid.

Själva kursen är rätt så tuff och intensiv och jag har redan genomgått ett prov och klarat det, samt fått grundlig information om vad som komma skall. När denna veckan är över så kommer jag att berätta för er vad jag gör för något, men jag vill bara komma in i det först och vara helt säker på att jag kommer att fullföra och klara av kursen! Det kommer helt säkert gå bra, men jag önskar inte att sätta större press på mig än vad jag redan har genom att berätta offentligt vad det är jag driver med..

Jag kan ge er en liten, liten ledtråd så länge. På själva kursen så är det dresscode och man ska då klä sig ”casual”.

inbakad_flätaSen när man är färdigutbildad så är det uniform som gäller, samt regler för hur du ska ha hår, smink och andra tillbehör till uniformen. Jag tycker ju att det är så fint att ha håret uppsatt i fläta, så jag antar att det är så jag kommer att se ut framöver när jag jobbar. Sen är ju jag en rätt så klassisk person i mig själv så dessa regler på hur man ska se ut kommer rätt så naturligt för mig. Det är dock strikta regler på piercingar och tatueringar och eftersom jag har en tatuering på fingret så är jag tvungen att dölja den. Man kan använda smink eller plåster, men jag har valt att ta bort min tatuering helt med hjälp av laser hos Eraze och det kan ni läsa mer om Här om ni vill.

Kursen är slut för dagen, men jag och en klasskompis sitter kvar och pluggar. När jag har bestämt mig för att göra någonting så vill jag vara 100% förberedd och hänga med för att känna mig säker på vad det är vi driver med. Så just nu sitter vi och läser på vad vi ska lära oss om i morgon, plus att jag har fullfört och klarat ett test. Det känns alltid mycket bättre att veta att man lärt sig ordentligt, studerat så bra man kan, gjort färdigt och kan lämna saker bakom sig och gå vidare för att lära sig nya ting.

Om en liten stund så ska jag åka och träffa min supersöta väninna, Sara för att ta en fika och prata om allt som hänt den senaste tiden. Sist vi träffades så var vi i Budapest och som ni vet så har det ju hänt en hel del sen dess! Så det ska bli jättekul att ses igen. Efter att vi fikat så ska hon följa med mig till Eraze där jag ska göra en laserbehandling på min tatuering eftersom jag behöver hjälp med att ta bilder och fotografera. Ni har ju frågat mig så mycket om hur behandlingen går till osv, så det ska jag självklart berätta för er i ett senare inlägg, plus visa bilder.

Men nu hörni ska jag återgå till pluggandet. Massa pussar och kramar till er alla!

8 reaktioner på “Dresscode – Casual”

 • T skriver:

  Flygvärdinna? 😉

 • Mikaela skriver:

  Oh då har jag en gissning!! Fast det känns inte som du.. O ev att kursen är lite kort för det. Hmm spännande 🙂

 • Mamma skriver:

  Jag troddeflygvärdinna redan igår när du skrev om hur kursen var upplagd. Ni bor ju dessutom i Jessheim som ligger nära flygplatsen..

 • Mikaela skriver:

  Hahaha jag trodde Flygvärdinna som tydligen resten också gör 🙂

 • Jessica skriver:

  Jag gissade också på flygvärdinna först men det känns inte som ett jobb man har när man har familj men jag kan ha fel. Skulle även gissa på någon typ av reception typ hotell eller något, men behöver man en kurs för det? Haha som sagt ingen aning men lycka till och det ska bli spännande att få veta vad det är 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *