Två timmar sömn

Godermorgon allihopa,

I natt blev det inte mycket sömn på stackars lilla mig. Jag landade på Gardermoen flygplats vid ca halv tolv och gick direkt till bilen som stod parkerad i ett parkeringshus som jag egentligen glömt bort vart det fanns. Men som tur var så hade jag några kollegor som också skulle dit som visade mig vägen. Trots att det nästan var midnatt så var det relativt ljust ute och jag fick någon lustig lyckoruskänsla när jag satt mig i bilen. Jag satte på hög musik i högtalarna och körde snabbt hem. Jag var lycklig, inte bara över att äntligen få komma hem, utan även för att jag känner att det jag gjort dom senaste dagarna känns helt rätt.

När jag kom innanför dörren så såg jag på mig själv i spegeln i hallen i min uniform och log lite lett mot mig själv och tänkte. ”Äntligen här jag hittat rätt!”

Jag tog av mig uniformen och gick in på badet för att tvätta mig i ansiktet och göra mig i ordning för att krypa ner hos mina pojkar som alla låg nedbäddade och sov på mitt och Ms sovrum. Klockan var nu 00.30, men trots det så kände jag mig inte alls trött när jag la mig. Jag la mig tätt intill min man och blundade..

Tankarna snurrade runt i mitt huvud och allt som jag lärt mig under dessa fyra intensiva dagar upprepades i ljusets hastighet i min hjärna. Ögonlocken hoppade upp och ned och jag hade svårt att slappna av eller komma till någon skön position för att kunna somna. Efter att jag legat en lång stund och vänt och vridit på mig så tog jag upp mobilen för att se vad klockan var, 01.45.. Strax därefter somnade jag.

02.10 vaknade Oskar. Upp och hoppa, blanda ersättning, sitt med minstingen tills han somnade om, gick på toa och la mig igen. Klarvaken. Samma tankar cirkulerade i mitt huvud och det var minst lika svårt att somna denna gången som när jag precis gått och lagt mig. Kanske till och med ännu värre. Nu var det inte bara tankar om allt jag lärt mig som jag inte kunde sluta tänka på, utan nu blev jag stressad över att jag aldrig fick sova och tänkte om och om igen ”Varför kan jag inte sova. Hur länge kommer jag få sova nu om jag somnar..”

Oskar började hosta och hade svårt att komma till ro igen. Det verkade nästan som att han skulle få ett astmaanfall, vilket gjorde mig orolig och gav mig ännu ett hinder för att kunna slappna av och somna om. Till slut blev han tyst och somnade, klockan var strax över 3 och jag somnade också efter en stund.

Det kändes i princip som att jag bara blundat till och sen var det dags igen. Klockan var 05.00 och Oskar var ledsen. Jag gav honom ersättning och så somnade han om med en gång igen. Jag låg och tänkte för mig själv.. ”Jaha, två timmar sömn, räcker det? Eller ska jag försöka en sista gång att få sova lite till.?”

Jag somnade till, men vaknade strax innan 6 av att Oskar stod upp i sängen och ville upp. Då gav jag upp och tog ner honom och satte på kaffe.

kaffekopp

Tacka gudarna för att det finns koffein för annars hade mina ögon gått i kors. Trots tre koppar kaffe så sitter jag här och är lite småsnurrig och fundersam över hur man egentligen ska få ihop det med två barn och föräldrar som nu ska jobba fulltid. Vem ska man prioritera? Vem ska få sova? Hur ska vi få våra barn att sova hela nätterna?

Min stackars man har haft det tufft nu när jag har varit borta då Oskar har varit förkyld och hållit han vaken med hosta på nätterna. Igår sa han till mig att han var helt slut, så därför var det en självklarhet för mig att ta Oskar i natt och nu på morgonen. Men inatt behöver jag sova igen eftersom jag ska jobba på lördag, så då måste M ta honom igen..

Som tur är så hjälps vi åt och det har aldrig varit några problem när det kommer till vem som ska få sova och vem som ska ta hand om barnen på nätterna. M hanterar lite sömn väldigt bra till en viss gräns, medan jag är hopplös och kan må riktigt dåligt om jag inte får sova. Jag vet att Oskar bara är 9 månader och att vi säkert har ett bra tag kvar innan både han och Filip sover ostört hela nätterna. Men nu när man är mitt uppe i det och bara får ett par timmar sömn på en natt så är det väldigt frustrerande och tröttsamt.

Men, men en natt klarar jag av och jag hoppas bara nu att M får sova ordentligt och känner sig utvilad för att klara av kommande natt.

Nu ser jag fram emot att Filip ska vakna. Jag har inte sett honom på så länge och jag vill bara krama om honom och gosa med min älskade prins.

Idag har jag en ledig dag, men jag har lite ärenden att fixa inför morgondagen då jag ska jobba igen. Men först och främst, innan någonting annat så ska jag lägga ner datorn och ägna tiden åt Oskar som ligger här jämte mig.

Hoppas ni får en fin fredag och en bra start på denna underbara midsommarhelg!

Kramar S

2 reaktioner på “Två timmar sömn”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *