Ledig? – Inte direkt!

Godmorgon!

Idag är jag ledig, vilket man skulle kunna tro innebär att jag har en dag med lugn och ro för att vila upp mig inför kommande arbetsperiod. Men då ska jag tala om för er att vara ”ledig” hemma hos oss innebär mer jobb än vad man någonsin kommer att ha i sitt arbete. Ni som själva har barn förstår nog precis vad jag menar!

Igår var jag helt förstörd framåt kvällen och var så glad när Oskar somnade lätt vid sjutiden. M var uppe och la Filip så medan jag väntade på att han skulle komma ner och vi skulle se på serie så lutade jag mig tillbaka i soffan och somnade på en sekund. Plötsligt så väcks jag av att Oskar är ledsen. Med dräggel på kudden och mitt inne i en dröm, springer jag upp för att lägga om honom. Förtvivlat ser jag hur Oskar står upp i sängen och skrattar när han ser mig. Fan, det fanns inte en chans i världen att jag skulle få honom att somna om nu..

Både jag och Oskar hade sovit i en halvtimma och vaknat igen. Då kom M ner och blev, minst sagt, förvånad när han såg att Oskar var vaken igen och satt med mig nere i soffan.

Det var bara att gilla läget, så Oskar fick sitta med oss medan vi slökollade på Orange is the new black. Jag kunde inta hålla ögonen öppna länge, utan somnade på soffan igen lite då och då. Min kropp klarade inte att hålla sig vaken längre och när jag, lite då och då, vaknade till och såg att minstingen fortfarande var vaken så skrek jag inombords. Jag ville inget hellre än att få sova. Jag var så trött. När klockan började närma sig 22 så klarade jag inte mer. För er som själva inte har barn låter detta säkert väldigt konstigt eftersom tio på kvällen egentligen inte är så sent. Men om man har gått upp 3 på natten två dagar i rad och jobbat 12 timmar om dagen och sen kommit hem till en familj som är full av energi och bara vill leka så är man rätt så sliten.. Så vid tio så sa M till mig att gå upp och lägga mig. Han skulle ta pojkarna under natten och så skulle jag gå upp med dom på morgonen. Sagt och gjort! Jag gick upp och la mig i sängen och somnade innan jag ens hann lägga huvudet på kudden.

Strax innan 7 kom M in med Filip till mig och la han jämte mig i sängen. Oskar var också vaken så det var bara att gå upp. Egentligen skulle jag behöva sova i flera timmar till, men när man har barn så får man tyvärr inte bestämma själv längre, utan det är han den där på 2,5 år som brukar bestämma hur länge man får sova i våran familj.

syskon

Vi gick ner och båda pojkarna rusade raka vägen till kylskåpet. Åter igen är det inte jag som bestämmer, utan kylskåpet fick stå öppet tills pojkarna hade tittat färdigt.

syskon

Filip hjälpte Oskar att hitta runt i kylskåpet efter det ena och det andra och så fort jag försökte komma och stänga dörren så gnällde dom. Jag orkade inte ta striden, utan lät dom hålla på och satte på en stor kanna med kaffe. Dom är så söta tillsammans och även fast det kan vara väldigt tufft till tider, med massor av jobb att vara småbarnsförälder, så är det samtidigt alldeles, fullkomligt underbart!

Oskar_bebis

Vi gjorde i ordning lite frukost och så lagade jag en matlåda som Filip skulle ha med sig till förskolan. Sen bytte vi om och gick ut till bilen för att köra ner och lämna honom där.

Ni förstår inte hur glad jag är över att vi har en så fin förskola att lämna barnen på. Både för Filips skull och för våran. Han har det så kul där och han älskar att gå dit och umgås med dom andra barnen och jag får lite mer lugn och ro när jag bara har en liten pojke att ta hand om på dagarna.

Jag är ledig idag, men samtidigt inte. Nu när jag har kommit ut i arbete så skulle jag faktiskt vilja påstå att det är betydligt mycket mer jobb att ha två små barn att ta hand om än att vara ute och jobba. När jag ”bara” gick hemma så var jobbigare än nu när jag jobbar. Det är lite lustigt faktiskt, men jag tror nog att det är viktigt för oss föräldrar att få komma bort lite för att pusta ut och andas lite grann, för att sen kunna återvända hem och ha riktig kvalitetstid med barnen under den tiden man får med varandra när arbetsdagen är slut.

Oskar somnade precis igen så nu ska jag passa på att lägga mig på soffan och vila lite till. Jag är fortfarande helt slut och vill inget hellre än att få sova lite till…

 

2 reaktioner på “Ledig? – Inte direkt!”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *