Välja intresse

Godmorgon!

Idag är jag så där sjukligt trött som man kan bli när man sovit alldeles för lite. Ni vet när man känner sig bakfull och det värker i hela kroppen. Så känns det för mig just nu. Oskar ville nämligen inte sova längre än till 04,40 plus att han var vaken två gånger i natt och hade svårt att somna om. Jag tror att det kan bero på att det är så många nya intryck för honom nu när han börjat i förskolan och att han därför drömmer och har mycket att tänka på. Phu. Tyvärr blir ju sömnen påverkad och likaså jag.

Men på tal om något annat lite roligare med Oskar är hans stora intresse för bollar.

mormor

Bilderna är tagna från när vi var hemma hos mina föräldrar för några helger sen. Det var då vi märkte hur roligt han tyckte att det var med bollar. Han satt länge med min mamma och kastade bollen fram och tillbaka. Filip har aldrig varit direkt intresserad, men Oskar däremot! Jisses vilket leende han hade på sina läppar så fort han fick sitta och leka med en boll. Det var väldigt kul att se och om jag gissar rätt så kommer han förmodligen tycka det är kul att hålla på med någon bollsport i framtiden.

mormor_oskar

Nu är ju fortfarande barnen väldigt små, men när det är dags och dom blir lite större så ska dom få prova sig fram till vilken sport dom har lust att hålla på med. Träning och sysselsättning är viktigt och när jag och min storebror var små så tog mina föräldrar med oss på olika sporter så att vi fick prova på och hitta vårt intresse och se vad vi fastnade för. När dom tog med min storebror till ishallen för att han skulle få prova på att spela Hockey, som han för övrigt var fullkomligt ointresserad av, så sprang jag ut på isen och tyckte det var jättekul! Det var så jag fann mitt stora intresse för konståkning.

oskar_bollintresse

Så vi får helt enkelt studera och lyssna på våra barn och se vad dom finner för intressen till slut. Men om jag får gissa redan nu så tror jag att Filip kommer att intressera sig för teknik och förmodligen syssla med data och programmering som min bror och pappa. Han är nämligen väldigt smart när det kommer till tekniska prylar och kan redan nu mästra en iphone/ipad. Oskar däremot är helt ointresserad av allt som har med data och teknologi att göra, utan intresserar sig betydligt mycket mer för bollar. Så vi får väl se hur det utvecklas helt enkelt, det ska bli spännande att se! 😉

4 reaktioner på “Välja intresse”

 • Madde skriver:

  Håller med dig där. Låt barnen testa sig fram till vad dom gillar. Barn är olika och det är så viktigt att låta dom utvecklas åt det hållet dom själva vill. Iaf så länge det inte blir skadligt.
  Själv hängde jag både på fotbollsplaner, dansstudier, var med då det tränades kampsporter, följde med och lagade mat på hajker men det var djur som blev det stora intresset och ridningen tog en stor plats i barnens liv. Till saken hör är att jag är väldigt osäker ihop med hästar, men det är bara att bita ihop och fixa det hihi

  • oslofru skriver:

   Så kul att dom fick prova på det mesta, det kommer Filip och Oskar också få göra så får vi bara se vad dom fastnar för till slut 😉

 • Jenny skriver:

  I vår familj har barnen alltid börjat med gymnastik runt 2 års åldern fram till dom är så gamla att dom kan välja lite själv. Dom har nytta av det sen när dom leker på lekplatsen osv.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *