Kom i form igen

För mig ligger inte problemet i att försöka gå ner i vikt. Vikten är nästan för låg om jag ska vara ärlig. Jag väger i dagsläget 53kg och är 167 cm lång. Gå ner i vikt är inte det målet jag strävar efter, utan att få former är det jag är intresserad av. Så nu, ja NU ska jag komma i form igen!

Jag ska ta tag i träningen på allvar och satsa på en sund viktuppgång och muskelbyggning. Jag är en sån person som alla stör sig på eftersom jag kan säga ”Jag kan äta vad jag vill, jag går inte upp i vikt oavsett!”. Jag kan äta godis, chips, glass, bullar och bakelser i mängder utan att det påverkar min vikt ett gram. Jag vet egentligen inte varför det är så, men jag antar att jag har bra ämnesomsättning?

Oavsett så är det inte nyttigt för kroppen att äta massa skräpmat och det är inte så jag önskar att nå en viktuppgång. Utan jag vill träna mig till en större och finare kropp. Jag tänkte att jag skulle dela med mig av min resa här på bloggen och för er som är intresserade och kanske också har samma mål kan ju hänga med, gärna kommentera och tipsa om ni har förslag på träning och kost som kan hjälpa mig att nå mina mål. Vi kan stötta, pusha och peppa varandra till en sundare livsstil! 😉

träning_start

Som ni ser är jag väldigt formlös och rak, vilket jag inte alls trivs med. Sen jag opererade bort mina bröst så känner jag mig inte alls bekväm med mig själv och för er som undrar hur det blir med en andra operation så kan jag berätta att jag kommer att genomföra den lite senare i sommar/början av hösten. Men nog om det och mer om träning:

Här är mina mått idag:

Vikt: 53 kg

Längd: 167 cm

Midjemått: 67 cm

Rumpmått: 92 cm

Nu ska det vara klart och tydligt sagt att jag INTE är någon expert, PT eller kunnig träningsperson som kan och vet allt. Så det jag skriver och tipsar om på bloggen är ut av egen erfarenhet och saker som jag lärt mig av eget intresse. Med andra ord så kan jag inte lova att det jag gör fungerar, så om ni vill nå resultat på ett mer säkert sätt så rekommenderar jag starkt att gå till en professionell PT som kan hjälpa er att nå de mål ni önskar.

Men, bloggen är som en dagbok för mig så därför delar jag mina tips och trix här så får vi hoppas att det fungerar och att jag kanske lyckas motivera någon/några av er på vägen.

Dag 1 börjar idag och eftersom jag har tänkt att köra styrka minimum 3 gånger i veckan på gym så har jag valt att dela upp kroppen så här:

1: Ben, Rumpa

2: Bröst, Axlar, Triceps

3: Rygg, Biceps, Mage

Utöver dessa tre dagar kommer jag att köra konditionspass, men jag vill pröva mig fram först för att se vad som passar mig och min kropp bäst.

När det kommer till kost så kommer jag att äta allt, men jag ska försöka att minska intaget av socker.

Igår körde jag första gympasset och idag det andra. Imorgon ska jag jobba extra så då blir det en vilodag från träningen och så kör jag tredje träningspasset på lördag. Jag är riktigt motiverad denna gången och mitt mål är att gå upp i muskelmassa och idealvikten för mig är 58 kg, alltså vill jag gå upp 5 kg och sen önskar jag att öka måttet runt rumpan. Jag vill ha former, men inte i form av fett, utan muskler. Ingenting kommer gratis, så det kommer bli hård träning framöver, men det är bara kul!

Nu ska jag och min älskade man se på Under the Dome på Netflix och mysa i soffan med vattenmelon och nötter. Nyttigt, mumsigt och mysigt! 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *