28 år idag – Livet som gått

Godmorgon!

Idag fyller jag 28 år. Tänk.. Det var exakt 28 år sen jag föddes. 28 år… Jag börjar bli gammal! Har aldrig tänkt på det förr, men just idag när jag vaknade kl 05.00 så kände jag att livet är lite annorlunda nu än när man var barn och fyllde år. Självklart blir jag uppvaktad, men det är inte på samma sätt som förr. Nu är jag mamma och det är barnen i detta huset som bestämmer, oavsett vilken dag eller vems dag det är.

Oskar ville upp och hoppa och jag trodde att min man redan skulle vara på jobbet vid detta laget och att vi skulle ses på eftermiddagen en snabbis innan jag skulle åka till jobbet själv. Jag var lite ledsen över det igår när jag skulle lägga mig eftersom det kändes som att min födelsedag bara skulle rinna ur sanden. Jag förstår ju såklart att min mans jobb är extremt viktigt, så därför sa jag inte att jag var ledsen att vi knappt skulle ses under min födelsedag, men så tänkte jag att Ääh jag fyller ju bara 28… Men när jag hade kommit ner i vardagsrummet med Oskar, satt på kaffe, bytt blöja och kläder så insåg jag att M´s portfölj fortfarande stod i hallen och skjortan han skulle ha på sig hängde på räcket.. Så jag gick ut och kollade om bilen stod kvar och det gjorde den.

Jag smög upp på övervåningen och sa ”Älskling, du har försovit dig” och han svarar ”Nej det har jag inte..”

Jag blev så glad över att han hade tänkt att vara hemma nu på morgonen och fira mig. Dock blev det nog inte riktigt som han tänkt sig eftersom det var jag som väckte honom och inte tvärt om. Men det spelar ingen roll för det är huvudsaken som räknas och jag får, även fast jag ”bara” fyller 28 år, bli firad av dom jag älskar mest.

toppbloggare_susanna_jungblom

Jag har hunnit otroligt mycket på mina 28 år och jag kommer förhoppningsvis att hinna med betydligt mycket mer framöver i mitt liv. Jag tänkte att jag skulle skriva en lista över höjdpunkterna som skett på ett ungefär under åren som gått i livet och så här har det sett ut:

år 1 – Jag föddes in i den finaste, mest kärleksfulla familjen ett barn kan önska sig. Jag hade en mamma, pappa och världens bästa bror.

år 2 – Vi flyttade in till mitt barndomshem i Alingsås där jag skapat minnen under hela min uppväxt

år 3– Jag lärde mig cykla

år 5 – Jag skaffade mig många vänner på förskolan och älskade att vara där och leka med dom andra barnen och vuxna. Mina bästa vänner som jag minns tydligast därifrån var Maria som jag alltid hade födelsedagskalas med eftersom vi fyllde ungefär samtidigt. Kim som var min första förälskelse som flyttade till Dalarna och som jag brevväxlade med under väldigt lång tid. Frida som jag umgicks med en stund efteråt och gjorde massa bus med. Julia som var ett år äldre som jag såg upp till och hade väldigt roligt med under flera år framöver. Och favoritläraren – Inez.

år 6 – Jag gick i konståkning och var väldigt duktig. Jag började tävla redan när jag var väldigt liten och tränade flera timmar i veckan. Dom värsta dagarna som jag minns var när vi tränade från 07.00-11.00 på söndagarna och åkte och tävlade nästan varje helg. Men det var värt det för jag älskade sporten från dag 1 när mina föräldrar tog med mig på isen. Det var egentligen min storebror som skulle börja med hockey, men han gillade det inte, utan jag sprang ut på isen och stortrivdes med en gång. Så konståkning var helt klart sporten för mig!

år 7 – Vi åkte utomlands för första gången med familjen. Jag minns det som att det vore igår när vi kom fram till Spanien och in på hotellet och dom öppnade upp dom stora dörrarna ut mot havet. Det var en upplevelse som jag aldrig glömmer. Havet var jättesalt så vi fick köpa cyklop som vi hade på oss för att saltet inte skulle svida i ögonen.

år 8 – Resan till Grekland. Jag hade på mig en gul bikini med meloner på. Vi åt vattenmelon på stranden med dom stora stenarna och var på andra spännande äventyr.

år 9 – Jag var en cool tjej och stortrivdes i skolan där jag hade många vänner. Favoriten var Gabbi som helt klart var min bästa vän. Vi var ofta hemma hos henne ute på landet i Ödenäs hos hennes varma och omhändertagna familj.

år 10 – Vi var på massor med resor med familjen. Till Alperna, Thailand, Franska rivieran, bilade i Usa – New York, Miami, LA, Vegas – överallt i Usa och många fler platser. Jag fick se otroligt mycket som barn och det är jag oerhört tacksam över. Mina föräldrar har alltid sett till att ge mig en otrolig uppväxt med otroliga äventyr och jag fick se stora delar av världen redan som liten.

år 11 – Jag älskade skolan, Montessoriskolan. Vi hade inte bara dom vanliga ämnena i skolan, utan vi hade även tex retorik och massage. 

år 12 – Jag var på studiebesök i en annan skola och träffade, bland andra, Fredrik som visade sig bli en vän för livet.

år 13 – Blev tonåring, skaffade mig nya vänner och en pojkvän som var lite vild. Jag var väldigt busig och var en riktig tonårstjej som inte var rädd för nåt.

år 14 – Min bästa vän, Carro. Vi umgicks jämt och jag älskar henne fortfarande av hela mitt hjärta. Vi gjorde allt tillsammans och umgicks dagligen. När vi inte var med varann så pratade vi konstant i telefon.

år 15 – Gick på gymnasiet och var en riktig vilde. Jag brydde mig inte så mycket om skolan och skolkade en del. Jag ville mest umgås med kompisar och insåg inte det viktiga i att studera. Jag hade en pojkvän som heller inte brydde sig och tyvärr så påverkade vi varandra till dåligt inflytande.

år 16 – Jag gjorde slut med killen och ändrade inställning till skolan, skärpte till mig och lyckades höja betygen som var dåliga. Skaffade mig ett jobb på klädbutiken Rabalder och skaffade mig lite mer ordentliga vänner. Jag och mitt kompisgäng åkte på våran första resa till Sunny Beach i Bulgarien. Vi tryckte upp korta minishorts och skrev Sunny Bitches på rumpan och tyckte att vi var jättecoola.

Denna listan blev väldigt lång, så jag kortar av här och fortsätter med historian om resten av mitt liv i nästa inlägg för nu ska min familj fira mig på min dag innan M åker till jobbet. 28 år. Tänka sig! 😉

13 reaktioner på “28 år idag – Livet som gått”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *