Kom i form med 10 lätta tips!

Yes! Nu börjar jag äntligen komma i form igen. Det känns skönt att vara stark och jag känner mig desto mer motiverad till att fortsätta träna när jag börjar se tydliga resultat.

rygg_träning

Jag får ständigt höra ursäkter från folk när det kommer till träning, så som ”Jag hinner inte”, ”Jag har ett fulltidsjobb och barn som ska hämtas efter jobbet”, ”Jag har ingen lust”, ”Jag orkar inte”. Och så hör man klagomål som ”Jag är så tjock”, ”Jag önskar att jag var mer vältränad” osv, osv. Tyvärr så får man ingenting gratis här i livet, allting kostar och frågan är vad man är villig att offra för att få det man önskar.  Inställningen, enligt mig, är A och O. Man måste bestämma sig och sen ge sig tusan på att klara det.

Som ni vet så har jag själv två heltidsjobb, då jag både arbetar som flygvärdinna, samt har bloggen, plus att jag har två små barn och ett stort hus. Det är mycket som ska hinnas med, men ändå ser jag till att få in ett och annat träningspass i vardagen. Jag försöker att träna på gymmet ungefär 3 gånger i veckan, men det är små saker i vardagen som man kan ändra på för att starta och komma igång.

rygg_träning

Jag tänkte att jag kunde dela med mig av några tips på hur jag lyckas att motivera mig till att få in träningen i vardagen och hur jag lyckas hålla en sund och hälsosam livsstil, vilket i slutändan resulterar i synliga resultat på kropp och själ 😉

1. Välj trappor framför rulltrappor

Det är dom små ändringarna i vardagen som räknas.

2. Drick mycket vatten

Vatten är den bästa drycken på alla sätt och vis. Vatten håller igång cirkulationen och ämnesomsättningen, samt ger dig en mättnadskänsla vilket gör att man småäter mindre.

3. Sätt upp kortsiktiga och långsiktiga mål

Sätt upp ett mål för varje vecka, tex ”Denna veckan ska jag gå till gymmet 1 gång och gå två promenader”. Långsiktigt mål över en längre tid, tex 1 månad ”Jag vill gå ner 2 kg” Använd en kalender som du noterar om du nått dina mål eller inte.

4. Sluta dricka juicer och smoothies

Det är otroligt mycket socker i smoothies och juicer och är därför inte så nyttigt som man skulle tro. Allt socker är i drycken, medan dom nyttiga fibrerna ligger kvar i köttet som man kastar bort. Ät istället hela frukten.

5. Tar du buss till skolan/jobbet? Stoppa en station tidigare!

Det är dom där små ändringarna i vardagen som i slutändan spelar stor roll. Har du möjlighet så gå/cykla hela vägen istället för att åka kollektivt eller ta bilen

6. Minska kcalintaget en aning

Banta är det sista man ska göra, men man kan däremot minska kcalintaget en aning genom att byta ut vissa produkter så som helmjölk mot lättmjölk, feta salladsdressingar mot balsamico och olja, chips mot popcorn, creme fraishe mot kesam, vetebröd mot knäckebröd, Coca Cola mot citronvatten osv osv.

7. Lyssna på musik

Musik är en grym motivationsfaktor när det kommer till träning. Laddda ner någon bra ”workout-list” på Spotify och känn hur peppad man blir till att orka mer

8. P-W

Starta dina lediga dagar med en power walk. Är du ledig på helgerna? Då fnns det inga ursäkter! Starta dagen med en härlig promenad. Har du barn? T med barnen i vagnen så får du lite extra motstånd, plus en kompis du kan snacka med under promenaden

9. Träningskompis

Skaffa dig en träningskompis för att motivera varandra. Känner du någon som tränar, fråga om ni kan träna tillsammans? 

10. Gruppträning på gym

Skaffa dig ett gymkort och gå på en gruppträning. På dom allra flesta gym så har dom otroligt duktiga tränare som puschar, motiverar och peppar dig igenom träningspassen. Vet du inte hur du ska träna själv på gymmet så är gruppträning ett perfekt sätt att starta att komma igång med träningen på!

Det är bara du själv som kan bestämma dig för om det är värt det eller inte. Men jag kan lova dig att du kommer må bättre av att ändra dom dåliga vanorna mot dom bättre. Det handlar om att man ska må bra med sig själv och om du vet med dig att du klagar och är missnöjd, så måste du ändra på hela din livsstil och inställning för att kunna sluta klaga.

”Stupidity is doing the same thing over and over again and expect a different result”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *