12 tips till en bättre blogg

Godmorgon alla underbara!

Jag får ofta frågor om hur jag gjort för att få bloggen så pass stor som den är, samtidigt som jag har ett heltidsjobb och dessutom är tvåbarnsmamma och har ett stort hus. Det är mycket jobb kan jag lova, men som tur är så har vi städerska som hjälper oss med huset, jag har en man som hjälper mig med barnen och jag är en extremt envis person som alltid lyckas med allt jag ger mig in i. Så därför går mina jobb bra så länge jag följer en uppsatt strategi.

Så för er som själva bloggar och vill ha lite tips för att lyckas hålla bloggen vid liv. Här kommer mina bästa tips:

1. Professionellt tagna bilder

Det viktigaste med hela bloggen är bilderna. Jag kan lova dig att det är många som går in och ”läser” bloggar, men egentligen inte ser på texten, utan bara scrollar över bilderna. Jag är en sån person. Jag läser inte bloggar, jag ser på bloggar. Bilder är, med andra ord, det viktigaste och därför är det bra att investera i en bra kamera och lära sig lätta redigeringsprogram för att kunna uppdatera bloggen med professionellt tagna bilder.

juli

HÄR kan du läsa om mina bästa fototips!

2. Skriv ett bloggschema

Om du har ett fullspäckat liv så kan det vara viktigt med planläggning och en struktur för att få bloggen att fungera. Då kan det vara en bra idé att skriva ett bloggschema. Brainstorma lite fort om vad du önskar att skriva om den kommande veckan och sätt sedan upp, tex två inlägg om dagen. Sen sätter du upp vad du önskar att skriva om, samt bestämmer rubrik, på måndag, tisdag, onsdag osv osv. Då kan det vara lite lättare och smidigare när du väl ska blogga om du redan har innehållet och rubriken bestämd.

3. Design och Header

Det är viktigt med en fin design och bra header. Byt inte headern för ofta eftersom dina läsare måste känna igen sig varje gång dom tittar in i bloggen. Byter du för ofta så kan det förvirra, så byt ungefär 1-2 gånger i året. Ett tips kan vara att byta header efter årstid.

Header1-2

Min allra första header, kanske inte den bästa, men man måste ju börja någonstans! 🙂

SUSANNA_JUNGBLOM_OSLOFRU

Vinter-header

oslofru-52

Sommar-header

4. Variera dina blogginlägg

Har du en nichad blogg så blir det såklart mycket av samma. Men om du driver en bred livsstilsblogg, så som jag, så är det viktigt att variera innehållet så att det inte blir långtråkigt och samma att läsa varje gång. Variera mellan inlägg som handlar om dig själv, vad du gör, om dom runt omkring dig, visa hur du har det där du bor, skriv om nya inköp, favoritmat, visa dina läsare vem du är och vad dina intressen är. Ju mer du visar och delar med dig av, ju mer intressant blir du och din blogg.

5. Välj dina sponsorer/samarbetspartners med omsorg

När din blogg blivit lite större och mer populär så kommer fler sponsorer att höra av sig. Välj vilka du samarbetar med med omsorg. Det är viktigt att inte göra reklam för produkter du inte kan stå för i din blogg eftersom dina läsare förmodligen lyssnar på dig och litar på ditt omdöme. Det är heller inte kul att endast läsa en massa reklaminlägg, så välj samarbetspartners noga och ha inte för mycket reklam i bloggen.

6. Tidsinställ inlägg

Vet du att du kommer att vara upptagen kommande dag/dagar? Skriv då inlägg dagen innan och tidsinställ dom så att läsarna alltid har något att läsa med jämna mellanrum. Det är viktigt att bloggen inte ekar tom utan alltid uppdateras med nya och spännande blogginlägg.

bloggare

7. Skriv listor

Det är alltid kul med listor och också bra om man är tom för idéer. Här kan du sno några listor som jag har gjort tidigare där du kan fylla i dina egna svar: Blogglista, Antingen-Eller-lista, En lista, Höst-lista

8. Bloggtorka – Ha en Q/A

Självklart händer det att man sitter med datorn framför sig och blir alldeles tom. Vad ska jag skriva? Då kan det vara lägligt med en frågestund där dina läsare kan ställa dig frågor som du senare kan svara på.

9. Ta Aldrig ledigt från bloggen och ge aldrig upp

Tyvärr så kan vi bloggare aldrig ta ledigt från bloggen om vi vill att den ska växa. Läsarna förväntar sig daglig uppdatering. Du måste fortsätta kämpa, även genom tuffa dagar. Ge aldrig upp, det är ihålligheten som får läsarna att förstå att du är här för att stanna! 

10. Gästblogga – hjälp varandra

För att få bloggen att växa så är det viktigt att synas. Fråga andra bloggare om dom har lust att gästblogga i din blogg och själv få skriva ett inlägg i hens. På så sätt hjälper du till att marknadsföra andra bloggare, samtidigt som du får en push för din egen blogg.

11. Bli del av en bloggportal

Hitta den perfekta bloggportalen där du kan känna dig som hemma. Bloggen är en stor del av livet och därför vill man hitta en plats där man kan känna sig som en i familjen. Jag bloggar på Finest.se som är Sveriges största bloggnätverk, och enligt mig den bästa bloggportalen. Jag rekommenderar starkt att börja blogga här om du är osäker på vart du ska börja. Här får du hjälp med design, marknadsföring, samt andra tips och trix. Varför inte börja nu med en gång? Klicka här för att starta en blogg hos Finest.se ! 🙂

12. Var dig själv

Det finns tusentals av bloggar och för att sticka ut ur mängden så kan du inte kopiera eller vara som alla andra. Du måste komma fram till vad som är unikt för dig för att kunna sticka ut ur mängden. Så det viktigaste av allt – Var dig själv! Det finns redan så många andra.

_lycklig_jobb

Hoppas ni gillar och uppskattar mina tips och att ni fortsätter kämpa på med era bloggar. Massa lycka till! Kramar S

8 reaktioner på “12 tips till en bättre blogg”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *