Blir det en till operation?

Godmorgon på er,

Då tänkte jag att jag skulle berätta hur jag tänker kring allt det här med utseendet. Framför allt så vet jag att ni flesta är nyfikna på hur jag egentligen ska göra med brösten, då jag endast gjort en av två operationer..

Susanna_jungblom

När jag var 19 år så la jag in silicon eftersom jag under hela min uppväxt önskade att jag hade större bröst. Jag var väldigt osäker på mig själv och mitt utseende och det var det enda jag tänkte på under mina tonår och därför var det en självklarhet för mig att operera mig när jag tjänat ihop pengar och hade råd att betala för en operation själv. Efter att jag lagt in silicon så var jag jättenöjd. Jag var trygg i mig själv, tyckte att jag var vacker och hade äntligen det självförtroendet som jag alltid önskat mig.

Efter två graviditeter och två omgångar med amning så såg brösten inte ut så som dom en gång gjorde och tyvärr så var jag tvungen att göra någonting åt det. Det var inte bara för att bli fin igen, utan siliconet hade flyttat sig och gav mig fysiska besvär som jag inte klarade av att hantera.

För att få samma resultat som jag hade när jag var 19 år så var jag tvungen att genomgå två operationer, först en där vi tog ut siliconet och lyfte upp brösten. Och den andra operationen skulle vi göra tre månader senare för att lägga i nya siliconinlägg igen.

Den första operationen gav fina resultat, men skrämde mig en del då jag fick ett hemskt bemötande av anestesiläkaren på kliniken (ni kan läsa om det här om ni missat det) .

Nu var det 6 månader sen jag gjorde den första operationen och jag har äntligen kommit över det som hänt och bestämt mig för att genomföra den andra operationen. Tack vare att dom bytt ut teamet som ska hjälpa mig så känner jag mig trygg att opereras där igen. Min man kommer dessutom att få vara med mig in i det sista och ända tills jag ska bli sövd, vilket gör att jag känner mig trygg.

Jag har dessutom väntat så pass länge eftersom jag ville se om jag möjligen kunde leva med små bröst och vara nöjd med dom så som dom var. Men tyvärr så är jag inte bekväm så här. Jag vet hur jag mår när jag har bröst och jag vet hur jag mår när jag inte har det och därför är jag väldigt trygg i mitt beslut om att genomgå den andra operationen för att bli ”mig själv” igen.

Jag vill absolut inte uppmana någon att operera sig eller ändra på sitt utseende, för alla är vi vackra som vi är. Men jag vill heller inte dölja eller försöka lura någon att allt är naturligt.. Det finns mängder av offentliga profiler där ute som låtsas att dom aldrig använt en filler, genomgått en skönhetsoperation eller gjort en behandling. Detta tycker jag ger lite fel signaler ut till läsarna då dom tror att man ser ”perfekt” ut utan att fixa eller trixa lite grann. Jag tycker att det känns bättre att vara ärlig om vad man gör och sen vad andra väljer att göra, eller tycker om det, är upp till var och en. Jag är i alla fall för att må bra och jag tycker att man ska få bestämma över sin egen kropp och göra vad man vill för att se bra ut om det gör att man mår bättre med sig själv. Det är för- och nackdelar med allt och när det kommer till skönhetsoperationer så vet jag att det är ett känsligt ämne och därför vill jag inte säga för mycket. Vissa är för och vissa är mot, så enkelt är det.

Eftersom jag driver en offentlig blogg och skriver om allt som sker i mitt liv så är det viktigt att jag är ärlig med det jag gör och nu kan jag berätta för er att jag känner mig redo för den andra operationen och ska lite senare idag ringa för att se när dom har tid för att ta emot mig igen.

Jag kommer självklart att uppdatera er och berätta hur det går och om ni har några frågor så är det bara att ställa dom här eller på mail.

Massa pussar och kramar till er alla <3

4 reaktioner på “Blir det en till operation?”

 • Jag läste om dina upplevelser i samband med förra operationen och förfasades då över det du tvingats gå igenom. Starkt av dig att våga kasta dig ut i ytterligare en operation på samma klinik 🙂

  Härligt att du är ärlig och mår man dåligt och har möjlighet att göra något åt saken ska man självklart välja det alternativ man mår bäst av 🙂
  Håller tummarna för lyckad operation och fantastiskt resultat!
  Kram /Hanna

 • Emma skriver:

  Tråkigt att se att människor är så fixerade av diverse ting. Om det så är bröst eller väskor. Ett par hårda silicontuttar gör dig inte bättre. Snarare värre i mina ögon. Har du tänkt på vilka signaler du sänder till dina barn? Hur kommer dom att se på kvinnan i framtiden? Ussch säger jag…

  • oslofru skriver:

   Jag tror verkligen inte att det ändrar synen på kvinnan på ett negativt sätt. Huvudsaken måste väl ändå att man mår bra i sig själv?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *