Bloggare som fuskar

 

Jag får ofta frågan om hur jag egentligen kommer på vad jag ska blogga om varje dag och för det mesta så är det lätt eftersom jag skriver om det som sker under dagen eller berättar om vad jag ska göra, vad jag tänker eller vad jag har lust med. För det mesta så känner jag mig inspirerad och motiverad till att skriva men på den senaste tiden har det känts lite tråkigt eftersom det är så många bloggare där ute som fuskar, köper följare och gör det svårare för oss som är ärliga att hålla oss kvar på topplistorna..

blogg_mac_tänka

Förut hade jag ”bara” bloggen att tänka på och alla ni som själva driver en blogg vet hur mycket jobb det faktiskt ligger bakom. Att fotografera, redigera, skriva, hitta på, genomföra och publicera. Det är ett heltidsjobb och det ligger så mycket mer bakom än vad folk tror. Man måste jobba extremt hårt för att komma upp på toplistorna och nu när det har blivit så vanligt med fusk så blir det desto tuffare för oss som är ärliga och jobbar för att få våra följare att hålla oss kvar på toppen.

Jag, personligen, tycker att det är extremt tråkigt att det ens är en möjlighet för folk att köpa följare och trafik och det är oärligt och fult mot företagen man samarbetar med. Jag lägger ner otroligt mycket tid på att hålla bloggen levande på ett ärligt sätt och jobbar timvis med marknadsföring för att få min blogg att växa, så därför blir jag lite less och omotiverad när jag märker att andra bloggare köper sina följare för att klättra upp på toppen på ett oärligt sätt.

Men. Jag tror på karma och det är det som får mig att fortsätta kämpa och hålla bloggen i liv. Jag är ärlig, jag kämpar och så länge jag vet att jag gör mitt bästa så är det nog för mig. Förmodligen kommer dom som fuskar att bli påkomna och avstängda från bloggportalerna.. Man kan ju i alla fall hoppas.

blogg_bloggare

Nu ska jag stänga ner här och göra mig klar för mitt andra jobb. Ni vet, nu är det inte bara bloggen som är mitt allt, utan livet som cabin crew är minst lika viktigt och något som jag verkligen har lärt mig att älska och brinner för. Jag är lyckligt lottad som har allt jag någonsin drömt om och kan hålla på med det jag älskar som mest.

Kram på er

 

12 reaktioner på “Bloggare som fuskar”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *