10 tips till ett lyckat förhållande

Jag och min man har känt varandra i lite över fyra år och varit gifta i snart tre. På måndag har vi bröllopsdag och jag kan inte fatta hur fort tiden faktiskt har gått, men samtidigt hur mycket vi har hunnit med på så kort tid. Vi har varit igenom väldigt mycket tillsammans och har klarat oss genom många tuffa utmaningar och även upplevt många stora livsförändringar och häftiga ögonblick ihop.

puss_kärlek

Jag har stor tro på kärlek vid första ögonkastet eftersom jag själv har fått uppleva det själv och jag är övertygad om att M är min själsfrände och partner för livet. Med en vardag med mängder av pusselbitar som ska gå ihop så kan det bli lite tufft ibland och då är det viktigt att hjälpas åt och göra vad man kan för att det ska underlätta och gå så smidigt som möjligt.

Jag tänkte därför att jag skulle dela med mig av mina bästa tips till att hålla förhållandet vid liv så att förälskelsen håller livet ut:

  • Visa varandra respekt

A och O i ett förhållande. Lär känna din partner och behandla varandra med respekt.

  • Överraska din partner

Överraskningar är alltid uppskattade. Visa att du älskar din partner på oväntade ögonblick när hen minst väntar det. Frukost på sängen, ordna ett bubbelbad med tända ljus eller en middag för två.

dejt
  • Stötta varandra och varandras önskemål

Även fast du kanske inte är helt enig eller egentligen håller med din partner så är det ändå viktigt att stötta varandras önskemål. Vi är olika individer och har olika önskningar i livet och det viktiga är att finnas där och stötta den andra i det den vill, oavsett om man är helt enig eller inte.

  • Gåvor och presenter

Det behöver inte vara en stor anledning så som födelsedag eller julafton för att visa sin uppskattning och kärlek i form av gåvor och presenter. 

louis_vuitton_oslo

Jag och min man brukar unna oss gemensamma presenter som vi kan ta del av tillsammans. Vi har gemensam ekonomi så det är inte pengarna som spelar roll, utan det att kunna köpa något fint till varandra eller ihop.

  • Stå Alltid bakom din partner

Oavsett vad så, rätt eller fel, så måste du stå bakom din partner. I vått och torrt. När man är i ett förhållande så innebär det att man aldrig ska behöva vara ensam och därför är det jätteviktigt att man kan lita på att man alltid har sin partner på sin sida.

  • Säg förlåt

Har ni haft ett gräl? Säg förlåt och vänta inte för länge. Sluta vara långsint och kom över ilskan snabbast möjligt. Egentligen så önskar ingen att vara arg, så var den stora personen och ge din partner en kram och säg förlåt.

  • Kom ut

Hitta på saker ihop! Det är lätt att hamna i ett slapp-mönster när man har varit tillsammans länge. Ligga på soffan och kolla på film är någonting som vi gör väldigt ofta, men för att det inte ska bli till en vana som vi gör jämt så försöker vi ibland ha lite dejter. Antingen om vi lägger ifrån oss mobilerna och lagar middag ihop och äter tillsammans vid matbordet och njuter av ett glas vin och pratar. Eller om man kan få barnvakt och komma ut för att äta middag ihop, eller varför inte åka på en liten weekend tillsammans för att få ordentligt med egentid ihop? Vi brukar skaffa barnvakt och åka på spa lite då och då för att vila upp oss ordentligt och spendera lite kvalitetstid tillsammans.

son_spa

Vi har alltid så roligt tillsammans och det är så viktigt att ha humor i ett förhållande, glöm inte det! 😉 

  • Gör dig fin för din partner

Jag tror att det är superviktigt att hålla sig fin för sin partner. Både för att man ska må bra själv och känna sig vacker, men även för att visa din partner att du vill vara fin för hen. Skippa mjukisbyxorna och slapptröjan och piffa till dig istället. Jag lovar att det uppskattas av din partner och även känns bättre för dig själv!

  • Pussas mera

Pussas, kramas och visa kärlek. Det är lätt att komma in i en kompisrelation med sin partner över tid, men för att hålla kärleken vid liv så är det viktigt att visa närhet, mys och kärlek.

  • Säg ”Jag älskar dig”

Berätta för din partner hur mycket du älskar hen.

Mitt slutgiltiga tips är att inte slösa tid på fel person. När det är rätt så är det rätt och det känns i hela kroppen. Om du går och är det minsta osäker på din partner så är det förmodligen inte rätt person du är tillsammans med. När du mött din äkta kärlek i livet så vet du det, det lovar jag!

förhållandet_efter_man_fick_barn

– Och älskling, jag älskar dig <3

2 reaktioner på “10 tips till ett lyckat förhållande”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *