Håll formen med Powerwalk

samarbete med Oliver Foster

Idag hade vi, som alla andra dagar denna veckan, en väldigt mysig morgon här hemma. Jag dukade upp lite av varje på köksbordet i morses. Allt ifrån kokta ägg, nybakat bröd, goda pålägg, juicer och yoghurts med färska bär var serverat för mig och mina små. Sen satt vi länge och åt frukost tillsammans innan det var dags att göra oss iordning och klara för dagen.

Det var fint väder idag, men väldigt kallt, så jag klädde barnen i overaller, mössor och vantar och sen traskade vi ner till förskolan.

Och istället för att gå hem med en gång så bestämde jag mig för att ge mig ut på en lång och härlig powerwalk. Eftersom jag inte får starta med min träning än efter operationen så är jag tyvärr förbjuden att åka till gymmet och lyfta vikter så som jag brukar och så som jag älskar att göra för att hålla mig i form. Istället fick jag ta mig ut på en powerwalk, vilket kanske inte ger lika bra resultat som när Zlatan Ibrahimovic skårar mål eller lika säkert som dom stabila oddsen på Betway, men det är i alla fall en grymt bra metod för att hålla formen i någorlunda skick under dessa veckor som jag inte får träna så som jag egentligen vill och önskar.

träning

Egentligen så tycker jag att det är rätt så tråkigt att bara promenera eftersom det inte är kilon jag vill tappa, utan snarare gå upp i form av muskler så att jag får mer former och blir stark. Men, med musik i hörlurarna och fina landskapsmiljöer runt omkring mig så underlättar promenaderna en hel del. Jag tänker nästan inte på att benen går om varandra och att klockan tickar på. Jag bara går och går och går.

landskap

Jag gick en mil ungefär innan det började värka i benen. Att promenera i rask takt är bättre än vad många kanske tror. Man får igång blodcirkulationen, ämnesomsättningen och om man går fort så mår även hjärtat bra. När det kommer uppförsbackar så brukar jag trycka på lite extra och då kan jag känna i benen att det bränns och mjölksyran smyger sig på. Visst kanske det är jobbigt i bland eftersom promenader är rätt så enformiga, men när man kommit fram till sitt mål så känner man sig rätt så duktig ändå.

När jag kom hem igen så var jag helt slut och satte på kaffekannan och började kolla runt i köket efter något gott att äta till lunch. Det är helt knäpptyst här hemma när huset står tomt så jag tänkte sätta mig ute på altanen i solen, dricka min kaffe och läsa en bok. Varva ner och bara njuta av stillheten för en stund innan pojkarna kommer hem och det är fullt kör på maxad nivå med lek, bus och gos igen!

9 reaktioner på “Håll formen med Powerwalk”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *