Textilaktionen 2016

På fredag kl 07.30 – 18.00 och lördag kl 09.00-16.00 håller Textilaktionen till på Jernbarnetorget i Oslo.

Detta kommer att bli två fina dagar där det även försegår roliga aktiviteter för hela familjen. Låt barnen få prova på att återvinna textiler som samlas in, var med och väv på Norges största väv eller gör en egen bärpåse.

Lindex kommer även att ha ett stånd där tillsammans med miljöagenterna, mellan 11-14 på fredag och 10-16 på lördag med massor utav roliga aktiviteter för barn och familj. Bland annat så kan man gå en stig där man får svara på frågor och lösa uppgifter som sen avslutas med ansiktsmålning för barnen.

”Visste du att norrmän kastar fem bärpåsar med kläder och textiler i restavfall varje år? Och visste du att nästan allt kan användas igen, repareras eller återvinnas?

Textilaktionen är Norges största frivilliga organisation för att ge gamla textiler ett nytt liv. Allt från dina gamla klänningar, för trånga byxor, strumpor och håliga lakan. Vi menar att det måste bli lika naturligt att leverera textiler som att panta flaskor. I Norge är vi duktiga till att låta barnkläder gå i arv, mellan syskon och vänner, men visste du att allt som är slitet eller urtvättat också kan lämnas in? Det kan nämligen återvinnas till något helt nytt!”

Under dessa dagar kan du få tips om hur du kan sälja dina gamla textiler och även tips om vart du kan hitta begagnat att köpa, hjälp till reperation och information om hur gammalt blir till nytt.

Det ni också kan göra är att ta en titt i era garderober och även i era barns för att se om ni möjligen har några kläder som ni inte längre önskar att använda och ta med dessa till Textilaktionen i helgen. Allt kan tas med – kläder, strumpor (även om du bara hittar en strumpa), gardiner, dukar, you name it – allt som är i textil.

walk_in_closet_inspiration

Gå sen igenom och bestäm er för om ni önskar att behålla, sälja, fixa, donera eller återvinna.

Jag vet själv att jag har mängder av kläder som jag inte använder och jag har även en hel del kläder som barnen har växt ut som bara ligger i en låda uppe på vinden. Så istället för att det ska ligga där så är det bättre att plocka ihop och ta med i helgen till textilaktionen. Tycker inte ni?  Det är både enkelt, lönsamt och bra för miljön.

Jag tycker att alla som har möjlighet borde ta en tur förbi Jernbanetorget och göra en rolig familjedag av det. 🙂 Se gärna mer på Tekstilaksjonen.no för mer information!

Kram, kram på er!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *