Tips mot sömnlösa nätter

Godmorgon!

I natt har jag sovit borta och tack och lov fått sova hela natten. Men hemma däremot har det varit något helt annat. Jag fick precis sms av min man som hade fått vara vaken tre gånger i natt med Oskar som vaknat och inte kunnat somna om. Hur kommer detta sig egentligen..? Varför sover han inte hela nätter än? Jag vet att det är olika för alla barn, men så här har det varit med båda barnen och nu när jag sover borta så mycket med jobbet så måste min man ta allt och till slut orkar man ju inte mer om man aldrig får sova…

pappa_syskon_familj

Min man är en fantastisk pappa som jag inte kan skryta av tillräckligt.. Älskar dig bo.. <3

Jag kommer ju bort och får vila upp mig när jag är borta på jobbresor, men min man är alltid hemma, har hand om båda barnen och jobbar fulltid. Så om ni har några tips på hur man kan göra för att få den lille att sova igenom nätterna så skulle vi bli överlyckliga för tips!

Jag ska faktiskt till Alingsås i helgen med barnen för att hälsa på mina föräldrar så då får min man vila upp sig. Det gäller att hjälpas åt och göra vad man kan för att kunna ta igen sig och få lite sömn. Men i längden hade det varit fint om barnen kunde sova såklart.

Nu ska jag springa iväg och möta upp mina kollegor. Idag blir det en kort arbetsdag med övernattning i Alta. 🙂

 

2 reaktioner på “Tips mot sömnlösa nätter”

  • Jenny skriver:

    Vi testade det mesta eftersom vår lilla tjej vakna 3-4 gånger per natt. Det som funka till slut var att ta bort nästan all ko mjölk från hennes diet så nu dricker hon get mjölk istället och sover jätta bra. Det är lättare för magen att smälta när dom är under 2 år men alla barn är unika så omöjligt att säga.

  • Fanny S skriver:

    Våra två äldsta började sova hela nätter runt 7 månader, så var inte beredd på att vår yngsta skulle sova så dåligt! Vissa nätter är bara sååå hemska…man mår skit när det gått flera nätter med dålig sömn. Syskonen började sova bra när de flyttade till spjälsäng och slutade samsova med oss. Så är inte fallet med lillasyster dock…men hon sover ännu sämre i vår säng, så jag springer fram och tillbaka mellan min säng och hennes. Så svårt…dock tycker jag att det oftast blir bättre när man är lite ”hård”. T.ex inte går upp för tidigt utan envisas med att natta om i sängen även om kl är 05. Det tycker jag har hjälpt mot för att få en bättre dygnsrytm iaf, men hon vaknar fortfarande flera gånger per natt i perioder. Men hon har lättare att acceptera att somna om om jag envisas med att det är det. Tar upp och tröstar och ger napp, men försöker stanna i att det är natt. Oftast räcker det med att lägga ner henne och stoppa in nappen nuförtiden. (Men man skulle ju önska att hon sov utan uppvak…). Hoppas ni hittar ett sätt som underlättar! (Bara att ni har skaffat hjälp med städningen underlättar ju faktiskt, kanske inte sömnen men definitivt vardagspusslet). Annars får man trösta sig med att om några år sover de nog bra iaf…kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *