Gäster och kvällsmys

I morses så satt vi här hemma och hade egentligen inte tänkt att göra någonting märkvärdigt, men så ringde telefonen. Det var våra kompisar som ringde och frågade om dom inte kunde komma hit en stund. Självklart ville vi det!

Så idag har vi haft fullt hus här hemma med våra vänner och deras barn. Det var jättekul att ha dom på besök och tiden bara flög förbi och rätt som det var så hade solen gått ner och det var kolsvart ute och det var dags för våra vänner att åka hem.

Vi städade undan lite fort och sen slängde vi oss på soffan och gosade för fullt!

tvåbarnsmammaOskar hade svårt att komma till ro på dagen när han skulle sova middag, så han har varit vaken hela dagen och börjar bli lite småtrött kan man väl lugnt påstå. Så vi försöker bara hålla honom vaken så länge det går, men antar att vi får lägga honom snart.

Det känns att det är söndag och att vardagen börjar imorgon igen. Jag är ledig men barnen ska till förskolan och M ska till jobbet och sen på eftermiddagen är det föräldrarsamtal på Oskars avdelning. Vi har köpt en hylla till sovrummet som jag ska måla och sen har jag lite annat jag ska pyssla med här hemma på dagen när jag är ensam hemma. Vad jag har förstått så är det många som tycker att det är konstigt att vi lämnar barnen på förskolan när vi är lediga från jobben och att det inte ens är lov att göra så i Sverige? I Norge kan man lämna barnen varje dag oavsett om man är ledig från jobb eller inte. Just när det kommer till förskolor i Sverige vs Norge så tycker jag att det är betydligt mycket bättre här på dom flesta fronter faktiskt.

Jaja, nu är det läggdags för Oskar och strax ska Filip också sova. Jag och M har börjat kolla på en ny serie på Netflix – The Affair. Vet inte riktigt om jag tycker den är så bra, men man får ge den några avsnitt tro jag innan man fastnar.

Hoppas ni har en mysig söndag allihopa så hörs vi imorgon igen.

Kramar S

 

6 reaktioner på “Gäster och kvällsmys”

 • Ulle skriver:

  Lite nyfiken på vad du tycker är bättre med förskolorna i Norge än Sverige? Vad är det som skiljer – är det bättre att man får lämna när man är ledig jag personligen kan inte förstå att man väljer o lämna en ettåring på förskolan när man är ledig.

 • Mamma skriver:

  Jag är också bosatt i Norge och instämmer i att förskolorna är bättre här. Det är mindre barngrupper och fler vuxna. Min dotter som är 1,5 år går på en avdelning med åtta barn (1-3 år) och det är 3 vuxna på avdelningen.

  Jag ställer mig också frågande till varför ni låter barnen vara på förskolan när du har ledigt, speciellt med tanke på att du sedan ofta är borta flera dagar i sträck. Jag har full förståelse för att det kan vara praktiskt ibland men som jag har förstått det så har de väldigt långa dagar också.

  Jag tycker att det är bra att möjligheten finns att ha barnen där när man är föräldraledig, speciellt de första månaderna. Det är en otroligt hektisk period för de flesta och då tror jag faktiskt att det äldre syskonet kan ha det roligare på dagis, men inte i åtta timmar såklart.

  Jag är student och pluggar hemifrån vilket gör att vår vardag är väldigt flexibel. Jag brukar lämna barnen vid 10.00 och hämtar vid 15.00, dottern sover ca två timmar vilket innebär att hon är på fsk tre timmar i vaket tillstånd. Är det lugnt i skolan eller om jag har helt ledigt så brukar jag passa på att ha barnen hemma, gärna ett och ett så att de får viktig egentid tillsammans med mig. Det funkar toppen hos oss!

  • oslofru skriver:

   Det är bra att möjligheten finns och jag lämnar inte alltid barnen när jag är hemma, men ofta en liten stund så dom får leka med dom andra barnen. Idag lämnade jag dom precis (kl 11.30) och Oskar sover alltid middag kl 12-14.30 och så hämtar jag dom 15. Så Oskar är där 1h totalt. Filip älskar förskolan och vill dit och om han hellre hade velat vara hemma så hade han såklart fått det.

 • FT skriver:

  Jag tänker att det borde vara självklart att ha barnen hemma om man är ledig? Särskilt den lille och särskilt om man är borta så otroligt mycket i jobbet som du är.

  • oslofru skriver:

   Varför? Barnen älskar att vara på förskolan där dom kan leka med dom andra barnen.

   • FT skriver:

    Därför att kvalitetstid med sina föräldrar är ovärderligt. De kommer vara i skolan jämt sen och i och med att du är borta flera dagar i rad så tror i alla fall jag att det är extra viktigt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *