Avokado – Bra för hyn

Godmorgon!

Då tänkte jag ge en liten update på hur det går med min akne och jag kan väl inte påstå att jag ser varken någon förbättring eller försämring på min hud. Men, jag kan berätta för er hur min plan är och hur jag har gjort dom senaste veckorna sen jag berättade för er att jag skulle ändra om på min livsstil till ett mer hälsosamt liv.

Det är idag, exakt två veckor sen jag började med följande:

  • Slutat med socker
  • Slutat med mjölkprodukter
  • Tagit tillskott – Omega 3, Vitamin B, Sink
  • Ätit frukter och grönsaker varje dag
  • Druckit 2 liter om dagen
  • Smörjar in min hud med Zalna gel (recept från läkare)

En sak som jag också har ätit mycket av är avokado.

avokado

Avokadons kärna innehåller nämligen mängder av antioxidanter som håller huden ung och fräsch, samt bidrar till produktionen av kollagen som ger huden ett jämnare utseende och minskar rynkor.

Avokadon har också antiinflammatoriska egenskaper som hjälper immunförsvaret, vilket är otroligt viktigt när det kommer till inflammationer i huden.

avokadomacka

Så här har det tuggats avokado för fullt!

Tyvärr så kan jag inte visa er några större framsteg när det kommer till utseendet av min hud och jag vet att jag sa att jag skulle ta en bild varje vecka, men man ser inga resultat och då känns det bara onödigt att plåga er med bilder i onödan. Så jag ändrar mig och bestämmer istället att publicera en bild i månaden så kanske man förhoppningsvis kan se skillnad i huden, vare sig det är positiv eller negativt

Min hud är i dagsläget rätt så torr och fnasig, vilket förmodligen beror på gelen som jag fick utskriven, men bortsätt från det så är det detsamma med några finnar här och där utspridda på kinderna och någon i pannan.

Alltid när man ändrar hudvårdsprodukter eller gör en förändring i kosten så kan det bli värre först och det många gör då är att sluta med den påbörjade behandlingen, men istället ska man försöka hålla ut och fortsätta för efter regn kommer solsken. Får vi hoppas i alla fall! 😉

Jag har sett att det är fler av er som önskar er en video eller bilder på hur jag gör när jag sminkar mig för att täcka min akne och mina ärr. Självklart vill jag visa er hur jag gör om ni vill veta, så vi får se om jag får tid till det idag kanske.

Puss och kram !

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *