Stressa ner under höstdepp

Jag har pratat om det några gånger förr här i bloggen, men känner att jag måste ta upp det igen då det är möjligt att jag inte helt orkar hålla humöret helt uppe eller finna motivation här på bloggen om dagen. Det är nämligen så att jag har det rätt så tufft under höst och vinter och kan bli aningen deppig. Höstdepression kan man väl kanske kalla det för och jag vet att det är många som har det så som jag. Därför vill jag gärna vara öppen med hur jag mår ge er lite tips på hur man (eller i alla fall jag) tar mig igenom jobbiga dagar på bästa sätt.

tänker

När det är mörkt ute, näst intill hela dagarna, så tappar jag enormt med energi och allt känns helt enkelt jobbigt och jag har svårt att finna motivation, inspiration och ork.

röd_tröja

Jag försöker att omringa mig med människor som gör mig glad och att göra saker som jag tycker är roligt. Men ibland, så som förut idag, så åkte jag till gymmet för att träna eftersom jag oftast mår bättre då, men så var jag nära på att svimma efter tio minuter på crosstrainern och var tvungen att gå därifrån. Jag har helt enkelt ingen energi..

tänker

Så istället fick jag åka hem.. Jag satte på mig myskläder och lutade mig tillbaka och såg ut på snön som föll. (Psst, den underbara tröjan är från Lindex)

Jag försöker att inte lägga så mycket vikt på varför jag mår så här, utan försöker mest att acceptera att det är så här det är för mig på denna tiden av året.

Det som i vanliga fall hjälper när jag känner mig nere och som jag även är bra för andra som är höstdeppiga:

  • Träna
  • Gå en promenad och andas frisk luft
  • Klä på dig något behagligt och läs en bok
  • Stressa inte
  • Var hälsosam och undvik snabbmat
  • Umgås med människor som gör dig glad
  • Sysselsätt dig och försök att inte tänka för mycket
  • Se på en rolig serie/film
  • Var inte ensam, är du ensam – ring någon och prata

Helt enkelt så är det bästa att försöka att stöta bort jobbiga tankar och försök fokusera på det som gör dig lycklig i livet. <3

profil_susanna

Om en liten stund ska jag jobba och sover borta till imorgon. Känns som vanligt lite trist att lämna familjen, men dagarna går så fort när jag jobbar så rätt vad det är så har morgondagen kommit och jag är tillsammans med min älskade familj igen. <3

8 reaktioner på “Stressa ner under höstdepp”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *