Julgranspynt

Vi tog fram julgranen redan den andra advent, men eftersom Oskar plockade av alla julkulor och kastade runt dom i på hela nedervåningen så fick vi till slut inse att ha en klädd gran på nedervåningen var en no-go.

pynta_julgran

Så istället så bar vi upp granen och ställde den i vardagsrummet på övervåningen som vi inte använder till någonting. Detta rummet är ett överflödigt rum som bara finns i huset utan någon direkt nytta. Jag stod här och målade och använde rummet som en en ateljé en stund, men eftersom det blev så stökigt så kändes det inte kul att ha det så längre eftersom rummet är öppet och ger första intrycket av övervåningen när man kommer upp för trappan. Så istället så har vi en dagsäng ståendes där som kan användas när vi har fler gäster och gästrummet inte räcker till.

julgran

Men nog om vad rummet är till för och åter till vår fina julgran! Vi bestämde oss för att skaffa en ordentlig plastgran det året vi flyttade in i vårt hus. Anledningen var för att vi inte orkade med att lägga närmare tusenlappen varje år på en gran som bara barrar och är full av massa äckliga kryp. Jag ville dessutom ha den här amerikanska känslan med en rejäl gran, massor med ljus och fylld av julgranskulor i rött och guld.

Så här är den, framme i år igen och lika vacker som förra året!

julgran

Visst kanske vi inte får lika mycket nytta av granen när den står på övervåningen eftersom vi alltid är där nere. Men det är en fin syn att få se den strålande granen när man kommer upp från trappan och ska lägga sig eller får se den det första man gör när man öppnar sovrumsdörren på morgonen. 🙂

10 reaktioner på “Julgranspynt”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *