Julen som varit

Godmorgon,

Imorgon är det redan tredje advent, så i samband med det tänkte jag att det kunde vara lite lägligt och kul att prata om julen som varit.

Första julen som jag tänkte prata om är för tre år sedan när Filip precis var född. Tyvärr så startade jag bloggen månaden efter jul så därför har jag inga bilder från dagen bortsätt från denna:

första_julen

Här är vår älskade lilla pojk knappt en månad gammal och vi firade julafton hemma hos min mans farmor. Jag kommer ihåg hur nervös jag var med allt. Jag hade ju precis blivit mamma och allting var så nytt. Det var första gången vi åkte ifrån hemmet och körde bil en längre sträcka och det var första gången jag skulle ha med mig min lille nyfödde bebis bland massa folk. Jag minns att jag var nervös över amningen, över hur Filip skulle reagera mot all familj osv osv. Mycket man tänker på när man precis blivit mamma, men som tur var så gick allting väldigt, väldigt bra och jag har bara fina minnen från första julen som nybliven förälder. Det var en trevlig jul med god mat och fina paket till både stora och små.

Året därpå var vi hos min mans bror i Strömstad på julafton.

julafton

Det var väldigt mycket paket och lite småstressigt med stor familj och extremt mycket julklappar som skulle öppnas, så jag och M gick ut och gick en promenad med Filip. Jag mådde lite lustigt och kände mig lite illamående och behövde få vara ute och andas lite frisk luft. Jag kommer så tydligt ihåg hur jag mådde och hur allting inomhus doftade så starkt.. Inte konstigt var väl det eftersom jag några dagar efter fick reda på att jag var gravid!

julen

Julen slutade inte på självaste julafton för dagen efter så fortsatte julfirandet hemma hos oss med min sida av familjen.

Julen

Filip var lite mer en ett år och fick öppna många paket och såg ut att ha en mysig jul.

Året efter det igen, alltså förra året, så var vi hemma hos oss och firade julafton med min mans sida av familjen på själva julafton och med min sida av familjen dagarna efter. Nu kanske ni frågar er varför vi inte alla firar samtidigt, men det är helt enkelt för att alla familjer har ”flera familjer” och för att få ihop det så att alla träffar alla någon gång under julen så har vi gjort det så här och det fungerar faktiskt väldigt bra för oss 🙂

julpynt

Vi hade lite knytkalas där alla fick ta med sig lite julmat var och ni kan ju gissa om det stod mycket god mat och julgodis på julbordet. Istället för att världsparet ska stå för allt så tycker vi att det är bäst att alla står för lite var, det blir så mycket roligare då att dessutom få smaka på alla varianter av maträtterna. Ett tips till er alla där ute så att dagen inte ska bli så stressig för den personen som har julen hemma hos sig.

julbord

Vi åt julmat till frukost, lunch, middag och mellanmål och gick proppmätta i flera dagar efteråt. Julen är en speciell tid och det som är bäst med det hela är ju maten och såklart julklapparna!

julafton

Oskar var bara 3 månader gammal, men Filip var lite mer än två år och minns en hel del och ser fram emot julen som snart kommer i år.

julafton

Det är så kul att ha bloggen som man kan se tillbaka i hur man haft det och det ska bli så kul att få dokumentera ännu ett år och en fantastisk jul tillsammans med familjen.

julen_2015

I år kommer vi att fira julafton i Strömstad hos min mans bror tillsammans med min mans sida av familjen och sen kommer vi att vara hemma hos oss och fira tillsammans med min sida av familjen dagen efter.

Lustigt nog så är det nästan 10 plusgrader ute och strålande sol, så vi får se om vi får en vit jul i år eller ej.

Oskar fick, på tal om något helt annat och mindre kul, magsjuka igår och spydde ner hela vardagsrummet, hallen och mig, samt sin säng och hela sig i natt.. Så idag blir vi hemma så att vi inte smittar någon annan stackare där ute och så håller vi alla tummar och tår vi har att vi inte blir smittade själva. 12-48 timmar sägs det ju att man kan bli smittad. Usch, hatar magsjuka det är så nedrans äckligt. 🙁

Aja, hoppas ni mår bra i alla fall och har en mysig lördag.

Kram, kram på er 🙂

5 reaktioner på “Julen som varit”

 • Kattis skriver:

  Så roligt att se tillbaka på ert julfirande och så många fina bilder!☺ hoppas lillkillen kryar på sig snabbt och att ni andra slipper magsjukan. Hoppas ni har en mysig helg trots sjukdom!

 • Tilda Barkselius skriver:

  Så himla mysiga bilder!!

 • ullie skriver:

  så mycket fint du bjuder på kollat sen början här uppe .
  intee lätt att ha jul o nyfödd bebis bara att alla vill hålla kanske =) Tur det gick bra

  i år firar vi me svärmor här o vår egna lilla familj så höst 6 personer lagom i år =)
  fin 3 advent o fin blogg som alltid kram

 • Nathalia skriver:

  Åh så fina bilder som alltid.
  Kul att se tillbaka i tiden.
  Hoppas lilla Oskar snart mår bra och är på benen igen. Hoppas ni andra slipper den.
  Jo undrar har läst i andra stora bloggar att dom skriver året som gått. Hurkommervdu ihåg månad för månad med text och bilder?
  Skriver du i ett block eller hur gör du?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *