Större diamant

Godmorgon,

När min älskade man gick ner på knä och friade till mig så låg det en otroligt fin ring i asken som han höll upp mot mig när han frågade ”Vill du gifta dig med mig?”

Detta var en ring som han hade gått till en guldsmed och pusslat ihop själv så att den skulle bli unik och gjord till mig, precis så som han ville att den skulle se ut. Det betyder otroligt mycket för mig att han la så mycket kärlek bak själva ringen och jag älskar stilen med dom små diamanterna längs hela ringen och den stora diamanten på 0,5 karat i mitten.

När vi skulle gifta oss gick vi till guldsmeden igen och designade vigselringen så att den skulle passa förlovningsringen. Vi bestämde oss för att designa en aliansring med små diamanter så att den inte skulle överglänsa förlovningsringen.

Jag är väldigt nöjd med båda ringarna och jag tycker att dom passar mig, min personlighet och den jag är. Men, någonting finns ändå där inom mig som skulle vilja förstora diamanten på 0,5 till 1 karat.

diamant

Vad tycker ni om det? Är det dumt av mig att vilja ändra på min förlovningsring som min man varit så underbar att designat åt mig? Eller är det helt normalt att vilja uppgradera med åren som man är gifta?

Jag tänker att det kan vara en fin sak att fira när man varit gifta i tex 5 år att man förstorar diamanten en aning, sen när man varit gifta i 10 år så förstorar man den lite till osv osv. Att diamanten liksom växer i takt med kärleken (och i takt med att ekonomin växer!)

Det skulle vara kul att höra vad ni tycker? Det är absolut inte så att jag vill ändra på hur ringen ser ut, för jag är mer än nöjd med mina vackra ringar, utan det är bara storleken på diamanten som jag kunde tänka mig få växa med åren. Så, är jag dum? Eller är detta helt normalt? 

15 reaktioner på “Större diamant”

 • Helen skriver:

  Hej . Jag hade inte ändrat på ringen , för det är ju något din man valde och då kanske det känns fel för det blir ju inte detsamma . Trevlig helg

 • Anna skriver:

  Jag ska göra likadant! Jag och min man har varit gifta i 4 år och när han friade var inte ekonomin som den var idag, så nu när vi fick vårt andra barn kom han själv med förslaget om en större sten. Som du säger, själva basen på ringen är ju kvar med gravering osv, är ju ändå samma ring! Gör det absolut! Jag ångrade mig inte!!

 • S skriver:

  Skulle nog inte passa ringen me större sten, den är väldig tunn själva ringen

 • Iz skriver:

  Jag hade inte ändrat den. Hellre då köpt en annan ring till annat finger eller andra handen med stor sten

 • Mia skriver:

  Vi ska åka till Sydafrika om två år och då ska jag köpa en större sten till en ring min man designat åt mig. I Sydafrika är diamanterna billigare än i resten av världen. Ringen sitter mellan min förlovningsring och vigselring och jag fick den när jag fyllde 30. Tycker det är en kul grej att uppgradera diamanten ibland. Den ”gamla” diamanten sparar vi då till dottern som får en ring med den i när hon blir äldre.

  • oslofru skriver:

   Så smart att spara den ”gamla” diamanten. Det gör nog vi också ifall vi nu bestämmer oss för att uppgradera 🙂

 • Mari skriver:

  Svårt. På ett sätt är det ju din man som själv har valt det. Fin symbolik bakom det! Å andra sidan är det fint att låta ringen växa i takt med kärleken. Jag har inte bytt till större diamanter utan jag har lagt till. Fick en diamant insatt i min vigselring nu till min 30- årsdag. Tänker mig att det kommer fyllas på fler allt eftersom. Men min ring ser helt annorlunda ut. Lite mer som din vigselring. Gör det som känns bäst för er! ☺️

 • Karin B skriver:

  Jag tycker att ringen är fin som den är, så jag hade inte bytt ut till en större diamant.

 • Nat skriver:

  Det är väl en fin ide tycker jag att ändra till lite större diamant allt eftersom

  Nu blir jag sugen också på att uppgradera, hehe har bara halvalians på min förlovningsring och vill ha eternity

  • oslofru skriver:

   Tycker jag absolut du ska skaffa dig 😉 Fyll på med en diamant varje år eller nåt sånt så har du något att se fram emot 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *