Nyttigt och gott mellanmål

Godmorgon,

Det känns som att fler och fler där ute har börjat bli mer nyttiga och därför har efterfrågan på lite nyttiga mellanmåls-recept ökat. För att undgå det där sötsuget som ofta kan komma när man är hungrig så är det superbra att istället hålla igång matsmältningen och äta ett nyttigt mellanmål mellan frukost, lunch och middag. Men att ta en frukt eller gnaga på en morot kanske inte lockar lika mycket som en Snickers eller kanelbulle?

För mig har sötsaker alltid varit något jag har oerhört svårt att hålla mig undan, men nu har jag lyckats betydligt mycket bättre efter att jag hittat kärleken för nyttigare mellanmål.

blåbär_frukost_mellanmål

Så, jag tänkte dela med mig av ett av mina favoritrecept:

1 dl glutenfria havregryn

2msk chiafrön

1,5dl soyamjölk

0,5tsk vaniljpulver

0,5dl blåbär

Blanda ihop alla ingredienser och ställ i kylen över natten. Kan serveras med lite extra soyamjölk med vaniljsmak om man är sugen på något sött. Nyttigt och väldigt gott, Mums!

mellanmål_recept

Det kanske inte ser så supersmaskigt ut, men det är det faktiskt och mättar i varje fall mitt sötsug! 😉

Denna goda goja äter jag även till frukost just nu innan jag ska till jobbet. Nu måste jag skynda mig att göra mig i ordning för dagen så att jag hinner lämna Filip på förskolan innan jag börjar. Oskar ska vara hemma med M eftersom han hade feber igår. Men som tur är så mår han betydligt mycket bättre idag.

Hoppas ni har en fin dag före dopparedan, så hörs vi när jag kommit hem igen. Kram på er!

3 reaktioner på “Nyttigt och gott mellanmål”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *