2016 – Lista om året som var

Gjorde du något i år som du aldrig har gjort förut?

Ja, jag var nominerad till ”Årets personliga blogg” på Finest Awards i år. Det var nytt och det var väldigt kul att få vara där med min bästa vän. Finest_Awards_2016

Höll du några av dina nyårslöften?

Jag hade faktiskt inga nyårslöften förra året.

Har du några nyårslöften för 2017?

Tråkigt nog så har jag inga direkta nyårslöften detta året heller. Jag har aldrig förstått mig på nyårslöften eftersom dom flesta har ”sluta röka” och håller upp några dagar och sen börjar igen, eller ”jag ska börja träna” och så skaffar dom gymkort och tränar januari månad och ger sen upp. ”jag ska sluta äta godis” osv osv osv. Jag tror snarare på att göra allting med måtta och göra det man mår bra av. Jag, personligen, behöver inga löften för att leva bra och hälsosamt. Jag röker inte, jag snusar inte, jag dricker inte, jag äter socker med måtta, så jag vet inte vad jag skulle ha för nyårslöfte om jag skulle ha något..

Vilka länder besökte du?

Oj, eftersom jag jobbar som flygvärdinna så har jag varit i rätt så många länder, men antar att dom flesta inte räknas eftersom jag varit i en del länder under väldigt kort tid. Så om vi ska räkna dom länder som jag har haft semester i så var vi i Budapest i våras med familjen.

budapest_collage

Och sen var vi i Italien på semester med familjen, min bror och hans sambo och min mamma och pappa som firade 30 årig bröllopsdag.

Monaco_Monte_Carlo

Sen har vi varit i Sverige en del, men känns inte som att det räknas heller eftersom jag är svensk. 😉

Vilket datum kommer du att minnas?

Dom datumen som betyder mest för mig varje år: Min och min mans årsdag, förlovningsdag och bröllopsdag. Mina barns födelsedagar, min födelsedag, min mans födelsedag. Men utöver dessa datum så var även dagen då vi hade Oskars namngivningsceremoni speciell och minnesvärd.

oslofru-94

Vi firade Oskars namngivning med närmsta familjen hemma hos oss i vårat hus.

Vad är det bästa som hänt dig under året som gått?

Det bästa som hänt mig i år är att jag äntligen funnit mitt drömjobb. Jag gick hela 27 år innan jag kom på vad jag ville arbeta med (utöver bloggen). Så att jag nu får jobba som cabin crew och stortrivs är något jag är otroligt tacksam och lycklig över.

Vilket var ditt största misstag?

Vad jag kan minnas så har jag inte gjort något misstag i år.

Vilket var ditt bästa inköp?

Min och min mans travel-bag från LV.

louis_vuitton_bag

Väskan var ett spontanköp som vi gjorde när vi hade en romantisk weekend och spenderade ett dygn på The Thief på Tjuvholmen och ett dygn på Kragerö Spa. Väskan får mig att tänka tillbaka på den fina helgen vi hade tillsammans.

Vad spenderade du mest pengar på?

Oj, restaurangbesök gick det extremt mycket pengar på i år. Vi har besökt väldigt fina restauranger ur Michelin guiden eftersom just mat är ett stort intresse för både mig och min man. Då menar jag inte att laga, utan att äta! 😉

SK_mat_och_människor

På SK Mat och människor

Vad gjorde dig riktigt glad?

Mina pojkar gör mig så innerligt lycklig! Dom gör mina dagar fyllda av glädje och så obeskrivligt mycket kärlek.

min_man

Har du varit sjuk eller skadat dig?

Jag har åkt på den ena och den andra sjukdomen som barnen dragit hem från förskolan, så som halsont, feber och magsjuka. Men det är sånt man får räkna med antar jag.

Vilka låtar eller artister kommer få dig att tänka på 2016?

Zara Larsson. Wow säger jag bara, vilken stjärna! Hon är grymt duktigt och jag tycker det är kul att en sån begåvad artist representerar Sverige.

Mådde du bättre eller sämre under 2016 än vad du gjort tidigare år?

Jag mår bara bättre och bättre för varje år som går, så därför var 2016 det bästa året hittills.

Finns det något du önskar att du lagt mindre tid på?

Både ja och nej. Ibland undrar jag om det är värt det att lägga så många timmar på bloggen som jag gör. Det är många dagar som jag önskar att jag kunde vara ledig och leva i nuet istället för att ständigt tänka på bloggen, fotografera eller skriva. Jag är tacksam över allt som bloggen ger mig, men samtidigt önskar jag ibland att jag hade möjlighet att lägga ner lite mindre tid för att fokusera på annat som egentligen är viktigare..

macbook

Finns det något du önskar att du lagt mer tid på?

Nej faktiskt inte..

Hur var din julafton?

Julen var väldigt fin i år, en av dom bästa på länge faktiskt och jag tror det berodde på att Filip blivit så stor att han glädjs så enormt åt allt som har med julen att göra. Alla paket, tiden med familjen, maten och framför allt att få träffa jultomten. Nu när jag är mamma så glädjs jag över att se hur lyckliga mina barn blir av julafton.

familj

Blev du kär?

Jag blev inte kär, utan jag är kär, fullkomligt förälskad i min älskade man. Lika kär nu som den dagen jag föll pladask.

 

puss_kärlek

Vilket program har varit det bästa på tv?

Jag måste väl säga Fødeavdelningen där även jag och min man medverkade när Oskar kom till världen. Det var en häftig upplevelse som var fantastisk att få dokumenterat och sen se på tv. Alla föräldrars förlossningar är olika och det är så känslosamt och fint att få se när dom små liven kommer till världen.

tv_filmning

Dom var hemma hos oss och filmade, sen var dom även med på hela förlossningen och intervjuade oss efteråt. För er som har missat detta programmet så visas vi i Fødeavdelingen, avsnitt 10, på Dplay.

Vilken var den bästa boken du läst under året?

Jag har inte läst någon bok i år. Konstigt tycker säkert många, men jag har inte tid eller ro i kroppen att kunna sitta och läsa en hel bok. Det är inte något som intresserar mig helt enkelt.

Önskade du dig något som du fick?

Jag önskade mig ingenting, men min man överraskar mig alltid med fina presenter när jag minst anar det.

gucci_present

Önskade du dig något som du inte fick?

Nej för, som sagt, så önskade jag mig ingenting..

Vilken var årets bästa film?

Gud så svårt. Jag gillar ju mest serier, så jag måste nog säga att den filmen som jag fortfarande tycker är bäst är Divergent. Tror dock inte jag såg den i år. Nu väntar jag spänt på att Passengers ska komma ut för det tror jag är en film som jag verkligen skulle tycka om.

Vad gjorde du på din födelsedag?

I år fyllde jag 28 år och det firade jag hemma med frukost och paket med familjen.

födelsedag_28år

Sen jobbade jag tyvärr resten av dagen, så därför blev firandet slut efter frukosten. Men det gjorde inte så mycket eftersom just 28 inte känns så märkvärdigt..

Vilka var de bästa människorna som du träffade?

Alla nya kollegor jag mött i mitt nya jobb som Cabin Crew.

Hur skulle du beskriva din klädstil i 2016?

Bekväm. Det är det rätta ordet för hur jag skulle beskriva min klädstil – bekväm.

sommar_outfit

Visst är det kul att klä sig fint, men det viktigaste för mig är att det jag har på mig är skönt att ha på. 🙂

Vad fick dig att må extra bra?

Att umgås med min familj är det som får mig att må extra bra.

Vem saknade du?

Jag saknar alltid mina pojkar när jag är iväg på jobbresor. Det är tufft till tider, men det blir desto roligare när vi väl ses igen.

Vilken var din bästa månad?

Oj, alla månader har varit bra, men jag måste nog ändå säga att den bästa var tiden i Italien och det var väl i Maj månad om jag inte minns fel.

Imperia_Italien

Utsikt från huset vi bodde i i Italien

Finns det något som du skulle kunna gjort bättre?

Nej det vill jag inte påstå. Jag gör alltid så bra jag kan med det jag kan göra något med. Det som jag inte kan påverka kan jag heller inte göra något bättre med. Så jag är nöjd med året och glad och stolt över allt jag gjort.

Hur kommer nästa år att skilja sig från detta?

Nästa år kommer bli ännu bättre! Barnen växer och alla åldrar är spännande att följa med på. Vi ska på kryssning i Caribien i februari som vi ser fram emot nu. Vi kommer även att åka till Portugal i sommar med hela familjen, vilket också kommer bli magiskt. Sen ska även min man på otroliga jobbresor som jag är så glad för honom för. Jag kommer att utvecklas och fortsätta mina drömjobb och leva livet så som jag alltid drömt om. Vi har även ett litet hemligt projekt på gång, men hittills är det något jag kommer att hålla hemligt tills vi är helt säkra på att vi gör rätt.

_MG_0804-2

Så, jag tror att 2017 kommer att bli ett otroligt fint år, med många äventyr och en del stora förändringar. 🙂

7 reaktioner på “2016 – Lista om året som var”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *