Jag blir tokig! Varför sover ni inte?

Godmorgon på er,

Idag är jag, lite oväntat, men väldigt underbart, hemma igen hos mina pojkar. Jag kom igår kväll efter att barnen hade lagt sig, så när Filip fick se mig imorses så strålade han upp och skrek ”Jaa, mamma är hemma”

Det värmde i hela hjärtat och det är kärleken till dom små liven som får mig att orka kravla mig ur sängen en sömnlös natt. Denna natten var nämligen fruktansvärd och jag är så trött att jag mår fysiskt dåligt.. Ögonen går ordagrant i kors.

Det började med att Filip vaknade ungefär en timma efter att jag och min man hade somnat. Han hade nattskräck. Okontrollerat skrikande i ungefär 40 minuter vid midnatt. När vi fick lugnat han så tog det en stund innan jag lyckades somna om. 02.15 vaknade Oskar. *Jävla unge* tänker man då och ligger en stund och hoppas att han ska lyckas somna om av sig självt.. Det är ju såklart inte hans fel att han vaknar, men där och då blir man så trött på att gå upp mitt i natten och önskar bara innerligt att han ska klara av att lära sig att somna om själv. Men nej. 02.30 går jag upp. Där sitter han i sängen och ser på mig. Det fanns inte en chans att lägga honom ner så han fick följa med mig in på gästrummet i hopp om att han skulle somna hos mig. 04.10 kollade jag på klockan efter att Oskar hade snurrat runt i sängen och till slut somnat med huvudet nere vid fotänden av sängen. Jag låg en stund och tänkte att det var lugnt, men blev tillslut orolig att han skulle trilla ner och slå i huvudet, så jag gick upp och hämtade en madrass och la under sängkanten. 04.35 la jag mig för att somna. Ögonlocken flimmrade och jag hade svårt att slappna av. Jag låg bara och tänkte *Nu måste du sova, du ska upp snart igen*

Jag har nämligen standby idag vilket innebär att jag måste åka till jobbet om dom behöver mig. 06.00 börjar jag.

07.00 kom min man och väckte mig ”Älskling, jag har inte sovit på hela natten.. Det är något fel på mig, jag kan inte sova”

Han har varit vaken med barnen i 4 nätter vilket förmodligen resulterat i att han blivit för övertrött och klarar inte av att somna. Stackarn. Han ligger uppe och försöker vila tills doktorn öppnar så att han kan gå dit.

Jag sitter uppe med barnen och öser i mig kaffe och försöker att tänka positivt.

oskar_morgonrock

Det hjälper inte att Oskar har blivit en riktig buse och testar gränserna konstant. Nu har han fått tag i pepparkaksburken med pepparkakorna som är kvar från julen och om jag ens kommer i närheten av den så blir han tokig. Ni kan ju gissa vem som vinner denna striden idag..

oskar

Just nu gör jag allt för att det ska vara fridfullt och lugnt här hemma. Barnen verkar inte lida av att dom inte sover hela nätterna, utan verkar pigga och glada så länge dom får som dom vill.

bröder

Som tur är så har dom varandra och kan leka tillsammans medan jag ligger på soffan och ser på. Mycket mer en så orkar jag inte. Jag hoppas att min man lyckas somna av sig självt. Förmodligen har han haft svårt att slappna av när han varit hemma själv med barnen, men nu är jag här så nu kan han släppa ansvaret för en stund. Det är så det är att vara småbarnsförälder, lite sömn är någonting man lär sig att hantera, men när det blir för extremt och man Aldrig får sova så klarar man nästan inte av att ens existera.

oskar_pepparkakor

Vi får hoppas att pepparkakorna räcker hela dagen så att barnen är på gott humör med en ständig, ihållande sockerkick!

Kram på er så hörs vi lite senare igen 🙂

5 reaktioner på “Jag blir tokig! Varför sover ni inte?”

  • Filippa Stranne skriver:

    Tufft! Men förr eller senare får man ju sova även om nästan blir tokig av att inte få göra det på ett tag.
    God fortsättning till er med!

  • Å vad jag lider med er när det kommer till att inte få sova. Man blir ju pippi i huvudet ganska snabbt av att inte få sova. Håll ut!!!

  • Julia skriver:

    Åh fy så jobbigt när man är så trött och inte får någon sömn. Man vill ju bara gråta! Min son fyller 2 år i Mars och han har aldrig sovit en hel natt.. Han vaknar 2-5 gånger och ofta har han sådär 2-4 timmar vakentid mitt i natten. Så jag lider med er, man vill bara stänga sovrumsdörren och sätta på sig öronproppar. Men det gör man ju såklart inte. Hoppas ni får sova ordentligt kommande nätter! Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *