Mina älskade barn

Godmorgon!

Herregud, förlåt att jag inte har bloggat men den här natten var helt fruktansvärd då båda barnen höll oss vakna. M sov först på gästrummet för att han är förkyld så att han skulle få sova. Vid 23tiden vaknar Filip, så då bär jag över han till min säng. kl 02.00 hör jag Oskar skrika och då har M skrivit ett sms till mig att han redan varit upp med han en gång, men har så ont i halsen att han måste få sova. Så då flyger jag upp och ber M lägga sig i våran säng jämte Filip så att jag kan ta gästrummet med Oskar. Tyvärr är det inte bara att lägga sig och tro att lilleman vill sova, utan han är klarvaken och ligger och snackar rakt ut till 04.30. Tyvärr somnar Oskar raklång över sängen och utlämnar en liten bit i ena sängkanten till mig. Visst hade jag kanske kunnat flytta över han till hans säng, men jag ville inte riskera att han skulle vakna igen. Så jag går ut till vardagsrummet på övervåningen, tar fram en madrass och bäddar på Filips rum. Men, där ligger jag också klarvaken och börja bli mörkrädd (ja jag vet, jag är löjlig, men jag är mörkrädd och tror på spöken) så jag flyger upp och ställer mig i vardagsrummet och tänker… Var får jag sova bäst? Jo, där min man är. Så jag går in på vårt rum där M och Filip ligger och så somnar jag till slut vid ca 05.30.

07.00 puttar M på mig, skräckslagen och näst intill skriker mitt namn. Jag flyger upp och frågar vad tusan det är frågan om!? ”Oskar satt på översta trappsteget i trappan! Tänk om han hade trillat ner!”

Härlig väckning på ca 2h sömn. Jag mådde inte direkt bra när jag ”vaknade”.

Så vi hjälptes åt och fixa barnen till förskolan och sen gick jag raka vägen upp och la mig igen och somnade på nolltid och sov ända till 11.30. Därav det utelämnade morgoninlägget på bloggen.

tvåbarnsmamma_lek

Idag hade jag egentligen tänkt vara hemma med barnen hela dagen, så när jag vaknade så åkte jag ner till förskolan och hämtade dom med en gång. Jag tänkte att vi skulle ha ett lek-race med alla deras leksaker som dom fått i jul. Vi har ju inte hunnit kolla på allt, så jag tror det blir kul för dom att prova allt och se vad dom egentligen fick från allihopa.

Egentligen känner jag mig lite konstig i hela kroppen pågrund av den konstiga natten och att jag istället sovit på dagen. Så att få spendera tid med pojkarna idag och leka på deras nivå blir alldeles perfekt denna fina torsdag.

kärlek

Mina älskade barn.. Trots att nätterna har varit väldigt jobbiga den senaste tiden så är det ändå barnen som ger mig så otroligt mycket kärlek och det är stunder tillsammans med dom som är dom finaste i hela livet..

4 reaktioner på “Mina älskade barn”

 • M skriver:

  Har ni ingen grind till trappan? Barn är så snabba. Speciellt då föräldrarna är utmattade.
  Ingen orkar hur mkt som helst. Kan ni få nån hjälp och ta en ledig dag och bara sova?
  Kram från en med utmattningsdepression och Fibromyalgi

  • oslofru skriver:

   Jo självklart har vi det, men jag glömde att dra för den igår. Var så trött och tänkte inte klart.. Ja min mans mamma kommer faktiskt imorgon, så då får vi lite avlastning som tur är 🙂 Kram på dig

 • Gunilla skriver:

  Så jobbigt det låter och att båda sover så dåligt!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *