Vilken jäkla dag!

Seriöst, den här dagen har varit en riktigt oväntad, otippad, oplanerad och jobbig dag! Ok, det började med att jag upptäcker att mitt pass har en sida som gått sönder och i panik frågar jag min kollega hur jag ska göra med det här eftersom jag ska åka till Usa om lite mindre än 1 månad. Hon sa med en gång att det inte är giltigt när det är sönder och att jag seriöst måste åka och fixa ett nytt. Jag fick panik och kände mig extremt stressad eftersom jag inte har tid till det och den enda dagen som jag möjligen kunde åkt till Strömstad och  fixat detta hade varit idag!! Söndrigt pass är nämligen ogiltigt och om man googlar ”söndrigt pass” så kan man se många historier om där folk blivit nekade att komma in i landet (speciellt Usa) och jag vägrar åka hela vägen dit och bli nekad på flygplatsen. Så det var bara att ställa in sig på att sitta i bilen hela dagen idag..

Efter ca 3 timmars sömn så skulle vi flyga från Finland och hem till Oslo igen och när jag landat så har jag fått ett sms från M där han skriver att Oskar har 40,5 graders feber!! Herregud, vad f* gör vi nu?! Jag måste ju fixa pass och M måste jobba..

Jag fick ta med mig Oskar i bilen och körde med honom jämte mig hela vägen till Strömstad som tog ca 1,40h och sen tillbaka igen p 1,40h i snöoväder och jobbig trafik. När vi närmade oss så tyckte jag att Oskar hostade alldeles för mycket och såg inte alls bra ut så jag ringde till doktorn och bad om att få komma in med honom igen. Vi var ju där igår, men då var det tydligen inget fel på honom och vi gick därifrån med astmamedicin..

Jag fick ingen tid, men jag fick komma dit och vänta ifall doktorn skulle få en lucka så att han kunde se på honom. Vi tog prover och det visade sig att hans CRP hade ökat från gårdagens 15 till 69 idag..

Nu konstaterade läkaren att han hade lunginflammation trots allt (vilket jag kände på mig igår!!).

Efter doktorn så åkte vi hem igen och nu, efter lite medicin och smärtstillande så är han relativt pigg igen.

oskar_selfie

Det ser ut som hej-kom-och-hjälp-mig här hemma och jag är helt slut och orkar inte laga mat, städa eller göra någonting bortsätt från att sitta med Oskar i knät. Usch, idag känner jag mig som en hjälplös och hopplös mamma.. Ingen bra dag alls. Jag håller tummarna att Oskar får sova hela natten och känner sig bättre imorgon och att vi i resten av familjen också får sova och vila upp oss tills morgondagen. Det enda positiva med sånna här hektiska dagar är att det bara kan bli bättre härifrån!

12 reaktioner på “Vilken jäkla dag!”

 • Gunilla skriver:

  Pust vilken jobbig dag! Hoppas det blir bättre!!

 • Mamma skriver:

  Man kan väl skaffa sista-minuten-pass? Kanske hade varit att föredra istället för att utsätta O för en tre timmar lång bilresa när han hade 40,5 i feber?
  Eller så borde din man ha kommit hem från jobbet, ni kan väl inte ha förbrukat alla dagarna ännu..

 • Lisa skriver:

  Stackars liten! Hoppas han blir bra fort!

 • Sandra skriver:

  Så fin bild, och låter som en riktigt jobbig dag 🙁 skulle också få panik om man insåg att passet var sönder , och så jobbigt med så hög feber och lunginflammation för honom :/ hoppas han kryar på sig!!

 • Mamma skriver:

  Och var han på dagis när han fick feber?

 • Åh stackars liten.. inge kul när de små liven blir sjuka.. då får man passa på o mysa extra.
  Hemmet kan vänta.. sakerna försvinner inte.. bättre att ta hand om Oskar.. hoppas ni får en bra dag ♡ kram

  • oslofru skriver:

   Jo jag vet, vi sitter och myser i soffan idag, men ska snart ut och gå så han får sova och andas lite frisk luft. 🙂 Kram

 • Mamma skriver:

  Jo anledningen till att jag frågade var att du skrev ett inlägg den 10e januari där du skrev att O vaknade med skyhög feber. Ändå får han vara i förskolan dagen efter. Ni tog alltså ett medvetet val om att skicka ett sjukt barn till förskolan? Jag tycker att det är otroligt oansvarigt, hur tänkte ni då?

  • oslofru skriver:

   Du har missuppfattat. Oskar har inte varit på förskolan sen den 9e. Jag har varit hemma med honom sen dess, bortsätt från när jag var i Finland, men då var M hemma med honom.
   Självklart skulle jag aldrig låta mina barn gå i förskolan om dom inte är friska och krya förstår du väl?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *