Kaos – Men det funkar!

Halli, hallå och godmorgon!

Här hemma var det lite kaos på morgonen när jag skulle få i ordning Filip till förskolan. Oskar är ju, som ni vet, sjuk och ska vara hemma med mig idag och när han inte mår helt tipptopp så brukar han bli rätt så sällskapssjuk och kelig. Detta är såklart bara mysigt när vi är själva, men när jag har en till liten pojk att tänka på som ska göras i ordning för förskolan så är det inte alltid lika lätt. Jag har liksom bara två armar och om jag ska bära på Oskar så får jag inte gjort någonting.. Men när jag sätter ner honom på golvet så gnäller han, blir ledsen och vill upp i min famn igen. Som tur är så har han ju världens smartaste storebror som drog fram barnvagnen och sa ”Här mamma, sätt Oskar här!”.

syskon_hall

Sagt och gjort. Där satt lilleman lugn och nöjd i barnvagnen medan jag packade väskan och gjorde i ordning matlåda till förskolan. Filip tyckte att det var jättekul och skulle självklart busa och la alla skor i vagnen och skrattade högt. Tänk så roligt man kan ha det! Lite kaos, men det funkar 😉

hallen_syskon

Det är så vanligt bland mammor att tycka till när man gör någonting och det som jag mest får höra om är när jag lämnar barnen eller ett av barnen på förskolan när jag ändå går hemma. ”Varför vill du inte vara med dina barn?” är en fråga som poppar upp lite då och då. En fråga som känns löjlig att svara på eftersom jag självklart vill vara med mina barn, men jag – som alla andra mammor, gör så gott jag kan och gör det bästa jag kan för mina barn. Alla är olika och det är olika i alla familjer och folk får göra vad dom vill, men hemma hos oss så får barnen gå till förskolan om dom vill det när jag går hemma. Idag frågade jag Filip om han ville vara hemma eller gå till barnehagen och då ropade han högt ”Barnehagen!!” och rusade ut i hallen för att klä på sig sina ytterkläder så vi kunde gå. Efter att han busat med Oskar som satt i vagnen då såklart! 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *